Сербезова: Петата вълна няма да повтори това, което наблюдавахме

Сред факторите за мерките ще бъдат и заетостта на леглата, и медиците
Обновена: 11 яну 2022 13:10 | 11 яну 2022 13:10, Веселина Йорданова
89
Сербезова: Петата вълна няма да повтори това, което наблюдавахме
Снимка: БГНЕС

Тази вълна няма да повтори това, което наблюдавахме при предишните вълни. По тази причина ежедневно ще бъде извършвана комплексна оценка на база данните, които са натрупани в Националната здравно-информационна система, както и математическо моделиране – опит за прогнозиране на това как ще протече вълната. Това каза здравният министър проф. Асена Сербезова на среща с директорите на столичните лечебни заведения за болнична помощ, 

В анализа ще бъдат включени не само заболяемостта на 100 хил. души и смъртността от COVID-19, но и заетостта на леглата, в т.ч. продължителността на тази заетост. Ключов показател ще бъде и обезпечеността с медицински персонал, който да полага грижи за болните. Това ще са факторите за преминаване от едни към други противоепидемични мерки“, посочи здравният министър.

По време на срещата проф. Сербезова увери директорите на столичните болници, че държавата е осигурила всички необходими лекарствени продукти за лечението на пациентите с COVID-19.

В нея участваха още главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и директора на СРЗИ д-р Данчо Пенчев. Дискутирани бяха обезпечеността с болнични легла, възможността за разкриване на допълнителни такива за лечение на пациенти с COVID-19, в т.ч. за интензивно и консервативно лечение. Акцент беше поставен и върху това, че медицинските грижи за всички пациенти, които не са заразени с коронавирусна инфекция, също трябва да бъдат гарантирани, съобщиха от МЗ.

Пред журналисти министърът коментира, че в рамките на днешния ден се очаква да бъде издадена заповедта, с която продължителността на карантината и изолацията ще бъде съкратена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Олелее, с гадатели ще гоним омикрон?! А като развалена плоча повтарят:" избягване на събиране на много хора на едно място, носене на маски от висок клас". А може ли да ни отговорят, как да избягват учениците струпването от 25 човека в една стая по 6 часа на ден, ежедневно и как да стоят с маска висок клас, дето никой не раздава такива, камо ли да носи. Само бля бля, чудене, протакване и едно голямо нищоправене. Пускайте учениците онлайн в градовете тъмно червени зони, срам и позор сте!!
79
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Божеее, пак гадатели и мераклии да препълнят болниците и лекарствата им да се изкупуват на кило, а мерки нула. Трамплин към лудницата стана в Бг.
78
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и Кире каза че увеличава пенсиите та му повервахме и ти така няма пета вълна утре ще минат 7000 ама то няма не виждаме правилно
77
2
 
2
 
! Отговори
555 преди 2 години
Драги съотечественици, ако държите на вашето здраве и това на вашите любими хора и приятели ви призовавам да гледате 2 видеа ,които разкриват пълната картина на това което в момента най-много ви интересува - истината за пандемията. Първото видео е беседа на патоанатома Стоян Алексов с министът Ст. Кацаров .Напишете на ютуб:-"Не се умира от а с корона вирус" Второто видео е със световно известен лекар на Доналд Тръмп. Напишете на гугал:" Едно интервю задължително за гледане". Всичко е неоспоримо
76
0
 
7
 
! Отговори
Сергей преди 2 години
Фалшиви хора сте
75
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде още 10000 старци да се стягат за гробищата.
74
1
 
1
 
! Отговори
До 74 К преди 2 години
През последните 6 години съм лежал 12 пъти в 4 различни болници по-различни поводи и твърдо казвам, че нищо вярно не си написал.
73
0
 
0
 
! Отговори
До 74 К преди 2 години
През последните 6 годни съм лежал я2 пъти в различни болници по-различни поводи и твърдо казвам, че нищо вярно не си написал.
72
3
 
13
 
! Отговори
В. преди 2 години
Жени, не пускайте на ваксинирани. Те са вече генно модифицирани. Все едно го правите с нерез
71
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Настинка 2.0
70
1
 
16
 
! Отговори
К преди 2 години
Неадекватното здравеопазване е истинският проблем. Който е бил в болница през последните 20-25 г., знае. Недостатъчен брой и немотивирани кадри и мизерна материална база. С неадекватни мерки като зеления сертификат, който се оказа не само безсмислен, но и вреден, се опитват да замаскират истинския проблем. Обичайният въпрос е от некадърие или нарочно или и двете?!?
69
5
 
15
 
! Отговори
Сербезова преди 2 години
Училищата затвори утре ще са над 10 000Не можеш да спреш цунамито!!!
68
6
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Бол вълни , ама българския вълнолом е як и ги мачка.
67
2
 
6
 
! Отговори
Одеве срах лайна! преди 2 години
.
66
1
 
10
 
! Отговори
До 67 преди 2 години
"....Колко пъти трябва да го направя за да стана гей?...." - мале колко си застрелян и пpocт. Веднаж е напълно достатъчно за да станеш ***, но за да станеш ГEЙ трябват ПАРИ и то много ПАРИ. Евгени Минчев ***, Сър Елтън Джон ГEЙ. Капиш ?
65
12
 
8
 
! Отговори
На АВТОПИЛОТ е преди 2 години
...по-добрия вариант. Дотук Бойко ги удря в Земята със 100 : 0, тия са откровени Бездарници и Неграмотници също като Избирателите си. EБAXTE MAЙKATA HA БЪЛГАРИЯ.Ама си харесвам Ленчето. Ленчето Премиер най-малкото ша радва окото, пък току-виж се оказала като Желязната Лейди.
64
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този бизнес стана по-печеливш от оръжейния.
63
3
 
2
 
! Отговори
Информационно НЕинфо преди 2 години
Колко пъти трябва да го направя за да стана гей?Ако са три,считам ли се за такъв?
62
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сербезов и останалите от това правителство го карат сербезлийската само да видим след два три месеца от каде ще вземат пари за пенсий и социалното че времето си лети а в главите им само мерки и ковиди???
61
1
 
17
 
! Отговори
Информационно НЕинфо преди 2 години
Питам от любопитство.Каква е разликата между първа и трета(бустер) игла?Ако искаш да започнеш ваксинацията,не може ли направо с третата да почнеш?