Прогноза: До края на януари ще имаме по 20 000 заразени на ден

Математикът Кунчев: Краят на петата вълна ще е през март
16 яну 2022 09:53, Александър Попов
237
Прогноза: До края на януари ще имаме по 20 000 заразени на ден
Снимка: БГНЕС

Над 80% от заразените с коронавирус у нас са с варианта Омикрон, заяви пред Нова тв математикът Огнян Кунчев.

Според неговата прогноза в пика на пандемията от Омикрон новите случаи на ден ще бъдат около 70 хиляди, а до края на месец януари ще бъдат регистрирани около 20 хиляди новозаразени на ден.

"Официалната статистика сега сочи, че дневно новозаразените са 7 хиляди души. На практика обаче те са поне седем пъти повече. В повечето страни в Европа вариантът Омикрон стана доминиращ за около месец след настъпването си. У нас вероятно около 80% от заразените са именно с новия вариант. Добрата новина е, че се изкарва по-леко. Не знаем обаче колко сериозно може да бъдат засегнати хората с компрометирана имунна система", обясни той.

Според него най-засегнатия район в страната от новата вълна ще бъде София.

"Мерките, които се налагаха досега, жертваха образователната система. Мисля, че трябва да се погледне в друга посока", допълни математикът.

Огнян Кунчев прогнозира край на петата вълна през месец март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
7
 
2
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Aман от тия новини. Добра новина било, че се кара леко. Къде се кара леко? Във ваксинираните държави, на които явно вече не им пука. Или в Африка, където са младежи по средна възраст. А у нас как ще се кара? Леко ли ще бъде, с неваксиниранаъо, старо и болно население? Тия новини са за ***-шарани!
181
0
 
14
 
! Отговори
Математик преди 2 години
Моля ви, престанете да каните хора с ментални отклонения по медиите. Вече всички си мислят, че щом някой е математика, е като Витанов или Томов. Томов дори не е математик, а инженер. Има хиляди математици в страната, но те канят двама-трима психясали всеки ден да дрънкат в някое телевизионно студио. После ходи обяснявай на младите защо е добре да учат математика.
180
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой откъдето се отвърже и почва да ръси мозък ! То не бяха математици , коремни хирурзи ,анестиолози , врачки , баячки , бабишкери и какви ли още не ! Естествено - зя наша сметка : и във финансов , и в психологичен аспект ! И тоз дядо и той много се загрижил за нашето здраве и срещу пари дрънка всякакви небивалици , които явно звездите му говорят ...
179
9
 
1
 
! Отговори
До 188 преди 2 години
До ЛЕЛЕЛЕАха, не си чувал тези професори?Ти, кой се явяваш? Искаш да познаваш всички професори в държавата?А, ти с какво се занимаваш?Да те слушаме теб ли относно въпросите за пандемията?
178
0
 
8
 
! Отговори
аа преди 2 години
усещате ли тока ааа, иде вълната споко иде
177
0
 
12
 
! Отговори
Гошо математика преди 2 години
Тук всеки си прави някакви прогнози, базирани на изгледани клипчета в тубата и после не носи никаква отговорност за казаното. И не само това, ами после медиите отново ги канят и те пак се опитват да познават...
176
0
 
16
 
! Отговори
ЛЕЛЕЛЕ преди 2 години
Ето още един, който не знае какво говори... Един професор от трибуната на народното събрание каза, че тези които прогнозират по 10 000 заразени на ден са несериозни... Този в тази статия прогнозират 70 000 🤣 Странно едно 95% от тези професори не бях чул за тях преди 2020 13 март. Кой им е дал дипломи на тия веднага да ги скъсат
175
1
 
12
 
! Отговори
Гошо от почивка преди 2 години
Абе що няма статия за Хазарта да му храня малко Ъпсурднта персона нон грата дошъл от хазарта и сталал егатии депутата
174
0
 
9
 
! Отговори
БМВ мафия преди 2 години
Ами да ти кажа брато докато не станем 6 млн. заразени нема да спре ,само да питам под заразен носител ли разбираш или болен или заразен си е заразен както искаш така си го клати за бати.
173
0
 
11
 
! Отговори
Бамамамамам преди 2 години
За тия 2 години истерия не станахме ли вече стотина милиона.
172
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лек грип! И какво от това?! В САЩ вече казаха, че тестовете не струват за нищо, махнаха зелените сертификати от върховния съд и все повече става ясно че ивермектин е супер ефективен. Някой ще бъде съден много скоро.
171
5
 
1
 
! Отговори
Ваксиниран с 3 дози. преди 2 години
До Анонимен 176: Да, това е така. Ама от какво се оплаквате? Нали решихме вече, че ще се спасяваме поединично? Тогава защо ваксинираните да ги е грижа, кой не ваксиниран ще се разболее и ще умре??? Напротив, за ваксинираните е добре да се разпространява Ковид бързо и повсеместно, да го преболедуват всички и да отменят мерките. А кой умре, сам си е виновен ваксини има за всички.
170
0
 
12
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Това по план ли е?
169
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този се е напил. От къде ги вадите тези, незнам.
168
0
 
15
 
! Отговори
77 преди 2 години
Че сме нация продажници е известно на всеки пълнолетен, но защо трябва да им се дава форум на всяка ***. То не са професори от нафталина, то не са доценти по незнайно какво, а за капак се намесиха и математиците, ужаааас. Кой ли ден ще ни причернее и ще се извадят калъчките и на такива им препоръчвам да се запасят с много вазелин.
167
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя изцъкленпендал цел ден ли ше го показвате
166
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В грешка си другарю математик. По 20 000 бедни на ден ще имаме дето хляб няма да могат да си купят че той кажи речи стана 1 евро а някои видове са по евро и отгоре. До като вируса може да го прихванеш глада не можеш той е постоянно с теб.
165
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво сатава бе двама прадсказатели у..мреха появи се трети като у.мре и тоя откъде ше земат предсказатели. Нема да има кой да ни гадае на БОБ.
164
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните са безсимптомни, те или карат с леки оплаквания или без никави . Ваксинирания може да пренася вируса тъй като след завършен ваксинационен цикъл смятат въпроса с носене на маските и ковид хигиената за приключен . Ваксинирания доказва здравен статус чрез зеления сертификат .Ако ваксиниран СЕ ЗАРАЗИ С КОВИД и НЕ КАЖЕ НИЩО той абсолютно необезпокояван ще си се разхожда със сертификат.
163
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В желанието да не фалират големи и малки фирми предприемачите създадоха документ с който легално да заразяваш и разпостраняваш ковид(ваксинирания безсимптомно да пренася вирус ). Случката с председателя на народното събрание доказа това.Всички участващи в случая са ваксинирани и се предполага че са ЗАЩИТЕНИ на теория ,но при откриване че един ваксиниран,сертифициран има положителен тест за КОВИД 19 ВСИЧКИ СЕ ПОСТАВИХА В КАРАНТИНА !Зеления сертификат /пас значи НЕ РАБОТИ! Никой ваксиниран и със зелен сертификат не се тества ,само ако КАЖЕ че се чуства зле (ваксинираните го карат по лек