Борис Джонсън обяви: Край на маските и сертификатите

В страната няма да бъде продължен режимът на самоизолация след 25 март
Обновена: 19 яну 2022 20:23 | 19 яну 2022 16:43, Нели Христова
278
Борис Джонсън обяви: Край на маските и сертификатите
Снимка: БГНЕС

Великобритания премахва ваксинационните паспорти, задължителните маски на обществени места и препоръката за работа от вкъщи, съобщи премиерът Борис Джонсън, говорейки в Камарата на общините на британския парламент, съобщи БГНЕС.

Много е вероятно и в страната да не бъде продължен режимът на самоизолация заради COVID-19 след 25 март, заяви Джонсън.

"От следващата седмица въведените по-рано мерки ще престанат да се прилагат", заяви британският правителствен ръководител, като добави, че властите премахват задължителното изискване за показване на електронен сертификат за пълна ваксинация при посещение на определени обществени събития и нощни клубове, както и препоръката към работодателите да изпращат служителите си в работа от разстояние.

„Освен това правителството вече няма да изисква задължително носене на маски в затворени помещения и в обществения транспорт“, отбеляза Джонсън.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 33, Брекзит в случая е много позитивно нещо, като гледам как ЕС налага *** решения.
206
0
 
7
 
! Отговори
Ford преди 2 години
До МАЙМУНСКИ ГРИПъ 32, Аз отдавна приказвам,че България трябва да се махне от ЕС. Да, ще е трудно, но ако политиците(след лустрация), ще поскъпне животът за известно време, но нещата биха тръгнали в една по-добра посока.
205
0
 
4
 
! Отговори
некой преди 2 години
Тоя чак сега ли се сетида беше дошъл още от по- рано в България, за да види как се живее без ваксини, с един електронен сертификат на всички телефони а цял Люлин, с маски тип Шал.и сме още живи
204
1
 
6
 
! Отговори
Защо така? преди 2 години
Българите пак гледаме в чуждата паница! Какво ни засяга Джонсън и Англия! Нали изчегъртахме Борисов! Ха да видим сега , какво ще стане в БГ! Да оправим себе си, че сме първи по-смъртност и последни по доходи! Огледайте се бре хора и вижте какво става, цените растат главоломно, а ние сме се замислили за Англичаните! А всъщност България срещу Англия да тича, няма да я стигне в близките години! С това мислене и българско разбиране, ще си останем в калта!
203
0
 
0
 
! Отговори
Ford преди 2 години
До Щерю 4, По-скоро е продажна марионетка, както всички политици де.
202
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждам, че сертификатофашистите активно пропагандират подпорката, че видите ли, Англия отменяла мерките, щото достигнали заветната цел 70 процента набодени. Обаче си траят, че в други ковидни концлагери с над 70 процента набодени, терорът над населението продължава. Неудобно им е, че евроатлантическият другар Джонсън, вдигащ партита докато баламурките трепериха по локдауни, взе чисто политическо решение за да се опита да скочи от влака препускащ към Ковид Нюрнберг 2.0.
201
25
 
3
 
! Отговори
Стига глупости! преди 2 години
Англичаните са отговорни хора! Не разбирате ли колко процента са ваксинирани с две дози и масово се ваксинират с бустерна доза! А българите слушат Мангъров и чакат стадиен имунитет ! Без ваксиниране още дълго ще се заразяват хората и ще умират! Колкото и да не го икат Джонсън англичаните сега ще си отдъхнат! А политиката си е политика! Важното е , че се премахват всички мерки! Нали знаете Свободата е много важна за хората! А българите нека да продължават да плюят англичаните!
200
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доказано е, че защитата от втората доза изчезва на втория месец, така че кой колко е ваксиниран е абсолютно без значение.
199
10
 
5
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен226 Не се учи от калпазаните - Джонсън не е добър пример за подражание! Той е манипулатор и лъжец, а сега и безотговорен човек..Дано англичаните го проумеят и започнат да се пазят сами - не могат явно да разчитат на държавата в негово лице...Той самият едва не умря от вируса, зарази и бременната си жена и въпреки това премахва всички предпазни мерки при положение, че в скандинавите се е пръкнал и нов мутант с неизвестни засега ефекти...
198
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не че в България някой некога е носил маски и е спазвал или ще спази фашистко-комунистическите концентрациони мерки на улавият кабал
197
1
 
14
 
! Отговори
Алибеков преди 2 години
Геноцидният щаб с фашистко кунчеви свинеу нас къде е
196
20
 
6
 
! Отговори
bb преди 2 години
В UK напълно ваксинираното население с две дози е 71%, докато у нас е едва около 28%. Така че Джонсън е в пълното си право да отслаби мерките и англичаните да се върнат към нормалния начин на живот. Докато у нас тази болест ще се влачи с години още и ще сме в първите места по смъртност от нея. А колкото по-бързо започнат да работят хората нормално, толкова по-добре за икономиката - цените ще спрат да се покачват. Обаче изглежда някои не желаят да го разберат това, смятаме се за "най-умните".
195
11
 
2
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Какво може да се очаква от един човек с нисък морал като Джонсън? Искат му оставката, а той не само че не си я дава но и разчита на подкрепа от антиваксърите сега, явно..Какво значение има, че ще се заразят и умрат хора?!..А после отрича, че е знаел, че партито било парти, а си е мислил, че било делова среща..Дори и да е било делова среща, след като има забрана за събиране на хора на едно място, той е трябвало да я прекрати, а не да седне и да пирува там..Грозна работа!
194
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе къде са днес Неуважаемите кУнчев, аРгирова, кАнтарджиев, хРистова и т.н гурута на факсинацията???
193
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е край на този цирк и в България
192
1
 
17
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Вятъра сменя посоката!?
191
2
 
36
 
! Отговори
СС преди 2 години
Сега е момента на Кирчо ако е умен ще направи същото и ще си вдигне рейтинга до небесата и ще се задържи на власт ако нищо не направи се закопава и скоро ще гласуваме пак...
190
18
 
2
 
! Отговори
Muahaha преди 2 години
Не му е първия път да обявява край на пандемията :-):-) :-) :-) Тоя малко като Мангърво - лятото пандемията свършва - ама кое лято .... До 24 март има много вода да изтече, на много ваксинирани да им падне имунитета, нови щамове да се появят! Падането на мерките за дистанция и карантина на заразени е чист катализатор на нови щамове и продължаване на пандемията!Някой май му се чине на есен пак блокади,пак бустери!!!
189
1
 
18
 
! Отговори
Док Алекс преди 2 години
До АнонименИ като вкараш 2/3 от населението в затвора, което физически е невъзможно, кой ще работи бе , *** с промит от пропаганда мозък? За какво ще ги вкарваш в затвора - че са трезвомислещи и свободни хора, с право на тимшел, ако си чел Стайбек?
188
2
 
22
 
! Отговори
DVB преди 2 години
Борката е под пара заради партитата и се чуди само как да намали напрежението и отклони вниманието..