Нови мерки: Ограничават заведенията в София, учениците на ротация

Кои области са най-засегнати от ръста на заболеваемостта?
Обновена: 20 яну 2022 12:49 | 20 яну 2022 12:48, Веселина Йорданова
187
Нови мерки: Ограничават заведенията в София, учениците на ротация
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ограничаване на 50% в капацитета и като работна площ, и заети в заведенията за хранене и развлечения ще предложи Столичната РЗИ. Друго предложение е работното време да бъде ограничено до 22 часа и да има пълно спазване на достъпа със зелен сертификат. Това съобщи държавният главен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред журналисти. Причината - сериозен ръст в заболеваемостта.

В петък по тези мерки ще заседава Националният щаб. Кунчев обясни, че ще има няколко дни, преди мерките да влязат в сила, за да има предвидимост.

Областите, където заболеваемостта е най-висока, са Благоевград, Бургас, Перник, Видин, Стара Загора, Пловдив, София град и София област и в тях вече е обсъдено въвеждането на конкретни мерки.

Предлага се част от учениците да преминат изцяло онлайн до края на срочната ваканция.

По думите му за някои от областите трябва да се въведе ротационният принцип за обучение на учениците след 4-ти клас.

Столичната РЗИ предлага учениците от 5, 6, 8, 9 и 11 клас да преминат на изцяло онлайн обучение от понеделник, 24 януари, до настъпването на междусрочната ваканция, а учениците от 1 до 4 клас, както и 7, 10 и 12 клас да се обучават в присъствена форма, обясни Кунчев.

Ако се стигне до четвърти етап от националния кризисен план, вероятно решение за ротационен принцип на обучение ще се вземе за цялата страна, посочи той.

По думите му заболеваемостта варира в пъти в отделните области - от 250-300 на 100 хил. в Кърджали и 1300-1400 - в София и в Благоевград.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още по темата: мерки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
4
 
12
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Мерки. Какви да са тези мерки ? Така или иначе, никой няма да ги спазва. С изключение на училищата, които ще са отново най-потърпевши от безумията на Кунчев.
108
3
 
3
 
! Отговори
До 121 преди 2 години
В такъв случай тогава изобщо няма нужда от училище. Нито на живо, нито онлайн. Когато на детето му потрябва някаква образователна информация, само ще се поинтересува когато си поиска. Я от интернет я от където може
107
5
 
4
 
! Отговори
до 118 преди 2 години
Аз съм на мнение, че човек ако иска ще учи. Без значение дали ще ев училияната сграда или от удобството (или понякога неудобството) на собственият си дом. Недостатъци има при физика и химия където може да се пропуснат опитни постановки, и Физическо. Но предвид материалното състояние за тези предмети в училищата, и там няма гаранции, че ще видят нещо повече.
106
3
 
8
 
! Отговори
Африка се смее на бг преди 2 години
Секи сам да си преценя
105
2
 
3
 
! Отговори
Алибегов до Кики преди 2 години
Е не, е са вече ше ходим да му я треснем у главата.
104
5
 
3
 
! Отговори
До 116 преди 2 години
Проблемът е обаче, че се възползвате от целия този кошмар, който се е стоварил върху народа, който не иска да се ваксинира само и само за да можете да сте в онлайн обучение. Аз разбирам ежедневните цифри на заразени и починали да не ги публикуваха, тогава си стойте онлайн
103
2
 
5
 
! Отговори
ши се окаже преди 2 години
прав кирчо че има фашизъм в бг , ама червен
102
10
 
15
 
! Отговори
до 113 преди 2 години
Защото може да учат и от вкъщи. Училището не е детегледачка. Не знам защо толкова искате да ги захвърляте в тея сгради. Особенно след 4ти клас.
101
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Търпи ли стадото, търпи ли?
100
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо просто не си заведете децата на училище и не спрете да се държите толкова странно?
99
6
 
1
 
! Отговори
до 107 преди 2 години
Мускулната ти маса какво общо има? 90 кила с нужда от висока сатурация.
98
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пускайте ни децата, моето дете и онлайн се пребори за стипендия. Който го мързи, си го мързи и присъствено. Аман от ревливи родители.
97
5
 
1
 
! Отговори
до 106 преди 2 години
Стоят за по-кратко, заемайки по-кратко леглата и излизат живи. Мисля, че това е достатъчно.
96
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коя е тая poмка от снимката че само нея слагате ?
95
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо не те интересува теб, значи си плащай на частно лечението и толкова. Милиарди са си сложили ваксината, ти си еднорога на който ще му създаде проблем. Полза от ваксини има, иначе да си умрял от дифтерия досега. Не си бил антиваксър, тази лъжа помниш ли я?
94
6
 
5
 
! Отговори
Батка 33г. Сливен преди 2 години
Аз съм 90кг мускулна маса, 7% подкожни мазнини, захвата ми е толкова силен че мога да счупя ръката на някой при ръкостискане, пуша, пия, ям всичко, не се задъхвам, за какво ми е да си слагам ваксина след като съм здрав като бик ?
93
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчев, ако беше го изкарал за 1 седмица щях да повярвам, че тези препарати помагат... Но гледам, че всеки ден има и по 20 % ваксинирани от заразените, които влизат в болниците....? Защо...? Нали "ваксините" им помагат....?
92
5
 
24
 
! Отговори
До 98 преди 2 години
И като милиарди са си сложили ваксини , какво ме грее мен ?! Милиарди могат да минат и на хероин !!! Полза ваксинирани и наркомани няма , а отделно се вижда какво се случва в Държавите с 80-90% ваксинация , болни на гръм !!! И това че някой е платил ваксините пак да попитам, какво ме интересува мен ?!
91
2
 
12
 
! Отговори
ДО 98 преди 2 години
Значи да си бие ваксина,само защо е била вече закупена от държавата,те и ваксините също струват не хиляди,а милиони и в това е цялата работа,ПЕЧАЛБА,друга причина няма!
90
2
 
17
 
! Отговори
О преди 2 години
Тия още не могат да излязат от роля на 'загрижени'.