Болница отказва да даде досието на починал на близките му, отказва и аутопсия

Сигналът за случая е подаден към Bulgaria ON AIR
Обновена: 21 яну 2022 07:15 | 21 яну 2022 07:00, Анисия Иванова
258

Болница отказва да издаде медицинското досие на починал пациент на неговите близки. Сигналът е на зрител на Bulgaria ON AIR.

Въпреки многократните заявления до Многопрофилната болница във Враца за получаване на документите, досега опечаленото семейство има само откази. От лечебното заведение отказали да извършат и аутопсия.

68-годишният Димитър е трябвало да бъде хоспитализиран в кардиологичното отделение в болницата във Враца. Ден преди това се оплаква и от задух в гърдите и отива в Спешния център. Изследва се за Ковид-19 и се оказва положителен.

"Беше ни обяснено, че ще постъпи в кардиология и там ще бъде лекуван и за Ковид-19. Впоследствие линейката е откарана в Ковид отделение към болницата и там е лекуван", разказа дъщерята на починалия мъж - Мая Ангелова.

Тя е категорична, че той не е имал никакви характерни симптоми на вируса. На следващия ден жената се чува по телефона с баща си, който я уверил, че се чувства много добре. На третия ден Мая не успява да се свърже с него, тъй като рязко се е влошил и е с кислородна маска. Настанен е в т.нар. интензивна стая и трябвало да се предадат всички негови вещи на близките.

"Връщат му се пижами, потници, бельо, телефон, ключове, пари, дори зъбната му протеза ни е върната", сподели още Мая.

Десет дни по-късно от болницата съобщават за смъртта му. Вече месец Мая настоява да получи всички документи за лечението на баща си, но това не се случва.

"Този саботаж от документи и лъжи от болницата започна от смъртта на баща ми. Имам официален отговор от Медицински надзор, в който това се разрешава. Бяхме лъгани от болницата, че такова нещо не се прави", изтъкна дъщерята.

Медицинският надзор също се задейства по случая, но от болницата твърдят, че не са получавали писмо и от тях. В поредния опит за получаване на медицинските документи, се намесва и полицията, съобщава Bulgaria ON AIR.

И отново беше обяснено, че за тази информация трябва да се подаде заявление - нещо, което вече няколко пъти е направено от близките. Дългоочакваните документи ще бъдат предадени днес на Мая, а по случая се води следствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
3
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Как да дадат досие на починалия--от къде да знаят от какво е починал човека.
179
0
 
29
 
! Отговори
Исторически парк преди 2 години
В цялата наша болница във Враца работят общо 3 медсестри пенсионерки. Останалите емигрираха в Норвегия там вече плащат по 4500 евро за медсестра, а тука е по 400 евро!
178
3
 
4
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Анализатор, е колко са 1500 лева бе
177
0
 
48
 
! Отговори
Анализатор преди 2 години
Доктор Мен.геле е правил експерименти с концлагеристи, за да тества нови лекарства и методи на лечение. Нашите "медици" лекуват всеки постъпил пациент по Ковид пътеката заради 1500лв. Твърде удобно оправдание за неадекватната медицинска помощ в България. Няма вече и аутопсии, а от лекарския съюз са на принципа "Гарван, гарвано око не вади". Нещата не миришат, те смърдят!!
176
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е да се пробудим за революция срещу беззаконията и геноцида в световен мащаб... Пробуждането трябва да стане вътре в самите нас! Ако си плиткоумен и петстотин революции да вдигнеш пак ще си останеш на същото дередже!:)))
175
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как човек с ковид да се лекува в кардиология,където има много уязвими пациенти и няма всички протективни мерки както е в ковид отделение.По скоро в ковид отделението ще се лекуват и кардиологичните проблеми,като се извика и консултант кардиолог при нужда.Съболезнования на близките!
174
0
 
9
 
! Отговори
няма преди 2 години
нищо съмнително :)))))))
173
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Върнали и зъбната му протеза! Явно са решили, че човекът няма нужда да се храни и.........познали.
172
2
 
29
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Време е да се пробудим за революция срещу беззаконията и геноцида в световен мащаб
171
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кое е по опасно, *** с чип или без чип?!?!?!?? :))))))))
170
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ковид, ваксинираните разнасят силно токсични частици а, целта е смърт и инвалидизация....*** и без Ковид мре, защото дълбоко в себе си е уникално плиткоумен!:)))))
169
1
 
41
 
! Отговори
Един Българин преди 2 години
Ковидът убива ... болните от кардиологични и онкологични заболявания най-вече. ОТ болницата са решили да си дръпнат парите от пътеката за Ковид че са повече, но пациентът е дал фира. Няма значение, важното е да се вземат парите... Ето това е смъртността "от" Ковид.
168
3
 
17
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
183, освен това на "фарма мафията" и трябват живи хора, иначе на кой ще си продават лекарствата
167
4
 
22
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Няма ковид, ваксинираните разнасят силно токсични частици а, целта е смърт и инвалидизация
166
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Води се световна война с биологично оръжие нар.ваксина, с цел редуциране на населението наполовина и подчинение....Да бе, някой ще инвестира за да редуцира броя на ганюгите! Те сами го постигат без ничия виншна помощ!!!:))))))
165
1
 
12
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
172, въобще не липсва статистика, имам си и то много показателна. В страните с развито здравеопазване до 10 процента излизат живи от интензивното, в България, не повече от 5
164
0
 
25
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Ако ви се наложи да се лекувате ползвайте гугъл! Никога не ходете в болница!
163
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лечението, ако въобще присъства в целите, които си е поставила "здравеопазващата" ни система, както и нейните служители от всичките й нива е толкова на заден план спрямо усвояването на бюджети и продажба на безбожно скъпа алхимия, че е просто смешно да се споменава! " Ами тя в БГ смъртността е най-високата в ЕС, ние какво сме виновни за поредния, който е попълнил статистиката?"
162
1
 
10
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Води се световна война с биологично оръжие нар.ваксина, с цел редуциране на населението наполовина и подчинение
161
3
 
20
 
! Отговори
До Читател преди 2 години
В офиса сме неваксинираните, ваксинираните са болнични с ковид. Като гледам... яко сте го закъсали!