Болница отказва да даде досието на починал на близките му, отказва и аутопсия

Сигналът за случая е подаден към Bulgaria ON AIR
Обновена: 21 яну 2022 07:15 | 21 яну 2022 07:00, Анисия Иванова
258

Болница отказва да издаде медицинското досие на починал пациент на неговите близки. Сигналът е на зрител на Bulgaria ON AIR.

Въпреки многократните заявления до Многопрофилната болница във Враца за получаване на документите, досега опечаленото семейство има само откази. От лечебното заведение отказали да извършат и аутопсия.

68-годишният Димитър е трябвало да бъде хоспитализиран в кардиологичното отделение в болницата във Враца. Ден преди това се оплаква и от задух в гърдите и отива в Спешния център. Изследва се за Ковид-19 и се оказва положителен.

"Беше ни обяснено, че ще постъпи в кардиология и там ще бъде лекуван и за Ковид-19. Впоследствие линейката е откарана в Ковид отделение към болницата и там е лекуван", разказа дъщерята на починалия мъж - Мая Ангелова.

Тя е категорична, че той не е имал никакви характерни симптоми на вируса. На следващия ден жената се чува по телефона с баща си, който я уверил, че се чувства много добре. На третия ден Мая не успява да се свърже с него, тъй като рязко се е влошил и е с кислородна маска. Настанен е в т.нар. интензивна стая и трябвало да се предадат всички негови вещи на близките.

"Връщат му се пижами, потници, бельо, телефон, ключове, пари, дори зъбната му протеза ни е върната", сподели още Мая.

Десет дни по-късно от болницата съобщават за смъртта му. Вече месец Мая настоява да получи всички документи за лечението на баща си, но това не се случва.

"Този саботаж от документи и лъжи от болницата започна от смъртта на баща ми. Имам официален отговор от Медицински надзор, в който това се разрешава. Бяхме лъгани от болницата, че такова нещо не се прави", изтъкна дъщерята.

Медицинският надзор също се задейства по случая, но от болницата твърдят, че не са получавали писмо и от тях. В поредния опит за получаване на медицинските документи, се намесва и полицията, съобщава Bulgaria ON AIR.

И отново беше обяснено, че за тази информация трябва да се подаде заявление - нещо, което вече няколко пъти е направено от близките. Дългоочакваните документи ще бъдат предадени днес на Мая, а по случая се води следствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
14
 
1
 
! Отговори
аз преди 2 години
Toзи документ се дава само след съдебно решение.
139
1
 
36
 
! Отговори
Трак преди 2 години
Цяла България и цяла Европа вече разбра че вкарат ки свой роднина в болница от там до 10 дни го изкарват с чувал и го пишат от ковид ! Това е световен план на ционистите за намаляване на населението ! Десетки мои познати както и съседи си отидоха здрави и прави за последните 2 месеца . Така че тази поредна морга наречена болница има много какво да крие . Не влизайте в болница - шансовете са ви по голями ако сте си в къщи
138
11
 
0
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
158, а кой е казал, че е със сърдечен проблем
137
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"...ако човек е добре няма да търси медицинска помощ"++>Човекът е потърсил медицинска помощ за сърдечен проблем.А е получил това,заради което много хора не търсят медицинска помощ,"лечение" за ковид,без да има ковид.И в резултат на "лечението" -Голямото зануляване.И после смъртността се била повишила.Ами ще се повиши - вирусните инфекции джипитата ги лекуват по телефона,а за хроничните си заболявания хората не смеят да влязат в болница защото ще влезе с краката си,аще го изкарат с краката напред
136
2
 
13
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
По партидния номер на ваксината може да проверите коя е най силно токсична
135
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във Фейсбук групата Пътуващи за Испания има клипче, в което на няколко езика се обяснява какво точно правят с нас, след като са успели да хакнат и проникнат в системата на Файзер, Модерна и Джонсън.
134
1
 
27
 
! Отговори
По-полека преди 2 години
До Ваксиниран ? - "еми като изтеглихте късата клечка ще умирате."+++> Ти не бързай с изводите. Тепърва ще се види кой е изтеглил късата клечка и кой ще умира. В случая човекът не е умрял т ковид, а е убит чрез имитация на лечение
133
7
 
11
 
! Отговори
Доктор преди 2 години
Мдаааа! Свиквайте с "промяната" ! Така поискахте , така и ще бъде ! Имате право вече само да *** ! Без обяснения ! Но пък с благото хилене на Просто Киро ! Чстито !
132
3
 
35
 
! Отговори
Лили преди 2 години
Редовен номер на лекарите е да направят абсолютния миним като лечение, за да отбият наомера. След като пациента почине се почва едно лъгане и бягане от отговорност. Да видим дали сега съюза ще се самосезира като за Мангъров? Май няма. А оправданието че нямат достатъчно хора, аз лично не го приемам!
131
1
 
36
 
! Отговори
Хм преди 2 години
И после защо биели лекари - ами защото не лекуват а уморяват. Тези, които имат по 2000 излекувани пациенти от ковид, тях защо никой не ги бие.
130
5
 
29
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Хора прогледнете и се събудете, разединяват ни в пъкления си световен план за тоталитарна система и геноцид на населението в световен план с високо токсични дози ваксини от точно определени партиди и поръчки за детски размер смъртни чували . Вече има 500 млади, здрави,прави ваксинирани спортисти, които падат като круши и умират и аутопсиите са абсолютно забранени. За питайте се защо?
129
36
 
6
 
! Отговори
Ваксиниран ? преди 2 години
Може да прозвучи грубо зан някои примадони и антивакс Мангъропитеци, но има прекалено много болни и прекалено малко медици. Всички неваксинирани са направили своят избор, носят си риска. От една страна страхът да не ги чипират от друга някакво си грипче, еми като изтеглихте късата клечка ще умирате. Никой не ви е длъжен, все пак имахте избор и решихте да не се чипирате !
128
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ето така последните две години бяха убити 30 000 българи. Времето на нов Народен съд наближава!
127
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С това образование и тоя манталитет рязко наближава времето, когато гугъл ще е по добрия избор.
126
16
 
6
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
140, е какво искаш бе пич, с такива като вас ли да седна да се занимавам? Е там имате гугъл, оправяйте се
125
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Или всеки случай на ковид починал да се дава задължително на следовател с образувано съдебно производство автоматично и ако всичко е наред да се спира образуваното съдебно производство! Или да има интернет-камери (5 евро им е цената) на всяко легло, за да се вижда какво правят в отделението! Само тогава може да се подобри доверието към бялата мафия! Тотална контрола и пълни отговори на зададени въпроси! С какво право задържа директора на болницата лични данни на починал - защо, какво правят с тя
124
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 143 По принцип е добър съвет да се погрижим сами за себе си, но защо с кислорода, а не - по-рано?
123
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 140 А, не сме чак толкова квалифицирани. Не тежат 32 000 трупа на съвестта ни.
122
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кислородна бутилка е 150 кинта. Вентили - 100. Маска ( хубава ) - 200. Оксиметър -150. Инвестирайте. Вече е въпрос на живот и смърт.
121
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Некой ще ме светне ли що кво общо протезата с интензивното. Айде телефона как да е, може да летят ниско самолети или апаратурата да е от ерата на кинескопите.