COVID-19 е налице, лекарите очакват поредна вълна

Д-р Мирослав Спасов: Имунизационната кампания умря
17 мар 2022 12:00, Елка Василева
140
COVID-19 е налице, лекарите очакват поредна вълна
Снимка: архив, БГНЕС

След привидното отменяне на рестрикциите и разхлабването на някои от мерките българинът реши, че с COVID е приключено и престана да спазва мерките. Две трети от хората даже не използват предпазни средства. Това каза пред БНР общопрактикуващият лекар д-р Мирослав Спасов.

„Към днешна дата контрол за мен няма“, каза той и допълни, че не се упражнява и контрол спрямо влизащите с бежанската вълна чужденци.

Още по темата
COVID-19 е налице и лекарите очакват дори настъпването на поредна вълна, отбеляза д-р Спасов.

Той подчерта, че при намаляващ брой официално регистрирани случаи за страната в неговата практика те се увеличават.

Общопрактикуващият лекар поясни, че при него идват пациенти с изявени симптоми, дори си носят положителните тестове, което по думите му е безотговорно.

Голям процент от положителните не се тестват официално и продължават да се разхождат напред-назад въпреки домашния тест, изтъкна д-р Мирослав Спасов.

„От тази пандемия се оказа, че българският пациент е голям разбирач по въпросите на здравеопазването. Българинът е свикнал да реве за своите права, но категорично отказва да признае, че има и задължения,“ каза лекарят.

„Имунизационната кампания е умряла в България. Към днешна дата е приключила“, коментира д-р Мирослав Спасов. По думите му хората се страхуват от ваксините и предпочитат да се информират от социалните мрежи, а не да се доверяват на своя лекар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 31 35 САЩ и Русия са един дол дренки. Както и Китай. Всички имат такива лаборатории и всички разработват биологични оръжия. А къде ги изпробват няма как да знае някой, който трроли за жълти стотинки + възможността да си избива комплексите, като се прави на богат :)
37
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През изминалите седмици обществото не се раздели особено. Ваксинираните са твърдо зад атлантическите ценности (програмисти, лекари, зъболекари, архитекти- всички полезни хора), а русофилите (заклети антиваксъри)- на обратния полюс. Вече все повече и повече лъсват разликите в обществото. Едните пеят за биолаборатории (майка ми е биохимик и работи в такава... няма общо с КОВИД), а другите се опитват да им налеят акъл. И животът си минава. Едните се развиват и живеят охолно, а другите потъват. Факт
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковид , Путин , Олийо най търсени в гоогле
35
6
 
4
 
! Отговори
до 36 преди 2 години
А бачкащият бедняк си е бачкащ бедняк и пpocт човечец, защото не може да смели 2 изречения, в които се казва как 99% са под този знаменател. Демек винаги има изключения. Марш да караш баничарката!
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 26 29 Трролът си е комплексар и това си е напълно логично :) Беден било равно на *** :) Потърсете в Гугъл информация за Перелман :)
33
11
 
8
 
! Отговори
до 31 преди 2 години
Биолабораториите и фалшивите новини от Кремъл са само в главата на бачкащите за 2к по складовете. Не го ли разбра това?! Няма как и да разбереш де. Адйе *** виж из интелигентните среди дали някой говори подобни врели-некипели. Всеки научен труд в САЩ за вас е вреден, а всичко от Русия- полезно. Още повече се закопаваш, бедняко.
32
1
 
26
 
! Отговори
Притеснен преди 2 години
Отдавна не сте публикували санитаря от Берн , да не се обеси на някои лозов масив?
31
2
 
15
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
До 8 Анонимен Ми ясно- ПРОДУКТИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ РЕКЛАМИРАТ!!! Бог да накаже всички продажници
30
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 12 25 И по какъв начин тази трролска лакърдия обяснява какво точно работят биолабораториите? И защо връзката прилеп-панголин-човек така и не се доказа?
29
1
 
22
 
! Отговори
Диян преди 2 години
Тоя доФтор да вземе пример от родоначалника на математическата астрология проф. Витанов. Витанчето се светна, че в ковида вече няма кинти и стана военен анализатор. С нетърпение чакам следващото му превъплъщение, май ще излезе по-голям клоун от Зеленски.
28
12
 
8
 
! Отговори
до 26 преди 2 години
Човекът намесва парите повече от логично. Колкото по-бедна държава, толкова повече се вярва на фейк нюз и толкова повече антиваксъри има. Беден = пpocт в 99% от случаите. Сега ще дойде някое ИТ от прованса, за което 8к месечно са милиони да обясни как цялата фирма мякащи ceляндyри не били ваксинирани, а сам човек би видял, че не са ваксинирани провинциалните опашкари от всяка ИТ компания, например. Поне при нас е така.
27
16
 
2
 
! Отговори
Митко преди 2 години
Не можах само да разбера защо отново бяха отворени университетите при положение, че се знаеше, че отново ще има вълна и на ковид, и на грип. Май само да се отчита някаква дейност и да има навалици по пътищата, и то некачествени пътища, строени от ГЕРБ.
26
2
 
20
 
! Отговори
Ееее а де преди 2 години
Точно лекар ме съветва да не се буча с експерименталки. и то по.време на епидемия.
25
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 17 21 Това са празни приказки, нищо не е доказано. Много удобно оправдание, но е лъжа. Не съветвам Вас, Вие сте тррол. За другите четящи пиша. Що касае парите, които не виждам защо намесвате в темата, Вашите комплекси също никого не интересуват.
24
17
 
7
 
! Отговори
до 12 преди 2 години
Както на един пpocт бачкатор не можеш да обясниш, че сам си е виновен, че рине дъното в склада за 2к месечно, така и не можеш да му налееш акъл да се ваксинира. А няма и смисъл. Просто едни хора са аутсайдери цял живот и никога няма да са в дадена среда. Ще е мит и мечта за тях. На аутсайдера акъл не можеш да налееш. Пробвал съм, не работи. Обвинява Марс, държавата, късмета и всичко останало, но не и себе си, че бачка за 2к. Толкоз.
23
3
 
23
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
Не им се връзвайте...! Планът си върви.... В Германия, прокурорите и съдебните лекари отказват непрекъснато да се правят аутопсии на съмнително бързо починали след ,,иглата'' здрави хора!!! Запомнете-Имаме Нов Холокост! Бог с ВАС и пазете децата
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 19 Всичко опира до вреден начин на живот - стрес, неправилно хранене и обездвижване.
21
7
 
3
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Да се връща комунизма и те тава е.нема лазарчета нема спътници танка си танк.
20
8
 
6
 
! Отговори
до 17 преди 2 години
От умрелите ваксинирани 95% са "ваксинирани". Ваксинирах се на ужким, а сега какво да правя?! От бедняци, като тебе, съвети НЕ приемам. Просто не си ми нито в средата, нито на нивото. Мнението ти крайно не ме вълнува. Прави каквото искаш. Никой не те кара насила.
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 16 Първо да се справим с трроловете.