Антибиотикът не лекува вируси, потиска имунитета

Да се правят инхалации, препоръча д-р Ангелова
3 яну 2023 15:57, Петя Славова
31
Антибиотикът не лекува вируси, потиска имунитета
Снимка: БГНЕС

Опашки от болни хора се образуваха пред лечебните заведения през почивните дни. Очакваме грипът в края на януари и началото на февруари.

Лекари отчитат скок на респираторните заболявания, но ситуацията не е необяснима.

Още по темата

"Празниците са времето, в което хората се събират. Инфекциите се предават по-лесно в затворени помещения.", коментира пред Нова тв специалистът по белодробни болести д-р София Ангелова.

По думите ѝ в момента циркулират грипен вирус "А", "Омикрон" и респираторни вируси, които обуславят така наречената "обикновена настинка".

"Това е заболяване, което засяга горните дихателни пътища и хората се насочват към специалист УНГ", посочи тя и допълни:

"Пациентите често искат да им бъде изписан антибиотик. Той обаче не лекува вирусната инфекция. По-скоро ще повлияе и потисне имунната система. А знаем, че тя е тази, която реагира на вируса, справя се с него и го унищожава".

Тя обясни, че етеричните масла също могат да лекуват, ако се дадат на време. Важно е овлажняване на лигавицата, допълни д-р Ангелова. Гаргарата с топла вода е важна, да се правят и влажни инхалации.

Тя коментира и, че мръсният въздух влияе въврху респираторните заболявания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
7
 
3
 
! Отговори
До ОМега преди 1 година
Доказа се, че няма омикрон и на практика и на теория - никой не можа да го изолира тоя вирус и караме на фантазия. Докажи обратното, моля.
6
4
 
11
 
! Отговори
О Мега преди 1 година
Некъф марсианец тук (1) пише, че се било доказало, че омикрон нема. Кой го бил доказал не става ясно, сигурно он си знае по свръхестествен път таа работа. Но тази сладуранка от статията трябва да я приучат да говори правилни работи, за да не я бият. Ще я пратя да ми изкара едно по-сериозно грипче без антибиотици, пък да инхалира колко ще. 99% ще оцелее, не е много смъртоносно, да не го мисли.
5
7
 
2
 
! Отговори
До 3 от 1 преди 1 година
А, що бе...добре съм си, неваксиниран, никога не носил маски и ЗДРАВ!
4
2
 
6
 
! Отговори
А В БУЛГАРИЯ преди 1 година
СЕ НИ ЛЕКУВАТ САМО СЪС АНТИБИОТИЦИ. ДЪРЖАВАТА ПОЛЗВАЩА НАЙ МНОГО АНТИ БИОТИЦИ. ФАРМАЦЕФТИ БОЛ А АПТЕКИТЕ СА НАЙ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВУВАНИТЕ. ТЕ СА БИЧА И ВИНОВНИЦИТЕ ЗА НАЙ БОЛНА И НАЙ, ЗАГИВАЩА ТА НАЦИЯ. ПРИМЕР БРАТЯ ДОМУСИ "ФАРМАЦЕФТИ" . И БЪДЕТЕ УМНИ БЪЛГАРИ МОЛЯ ВИ.
3
2
 
8
 
! Отговори
до 1 преди 1 година
Доказа се, че има едни безнадеждно сгрешени хора като тебе.
2
1
 
14
 
! Отговори
Хмммм преди 1 година
Има медикаменти, които се дават срещу вируси, огромно количество вит. Ц, ехинацея, мед, лимон, джинджифил, чесън. Температура се сваля само ако достигне 38 и нагоре или е съпроводена с болки в мускули и стави. Много вода и чай. След 2 дни състоянието се овладява. На третия има чувствително подобрение. Не пропускайте да се консултирате с личния лекар и не неглижирайте оплакванията си. Горното е за реакция веднага след появата на симптомите. Ео това трябва да ни учат лекарите! Ама няма да има 3лв.
1
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Омикрон няма как да циркулира, щото се доказа, че такъв вирус няма. Тази и тя лъже за пари.