Противопаразитното лекарство срещу COVID-19 може да е токсично

Австралийски лаборатории тестват медикамента
9 апр 2020 10:56, Ния Христова
19

Преди няколко дни излезе информация, че в австралийски лаборатории се тества противопаразитен медикамент, който може да убие клетки заразени с коронавирус. Изследването на лекарството е в начална фаза. Но безопасен ли е подобен продукт за хората? От Българската асоциация на ветеринарните лекари алармираха, че медикаментът е токсичен.
 
Лекарствени средства и химически вещества, които не са изпитани, не е установена тяхната дозировка, показания и противопоказания, могат да предизвикат най-малко до алергични реакции или анафилактични шокове, които могат да костват живота на пациента. Възможно е да предизвикат и сериозни странични ефекти. Това посочи д-р Димитър Яновски, председател на Българска асоциация на ветеринарните лекари в ефира на Bulgaria ON AIR
 
"Алармирахме, защото след изявления на различни български професори, получихме много сигнали и обаждания, както от складове за търговия на едро с ветеринарномедицински продукти, така и от колеги с ветеринарни клиники. Бяхме обезпокоени, че този излишен стрес и настъпила психоза да доведе до по-страшни последици. Пуснахме едно писмо до всички възможни медии", допълни още д-р Яновски. 
 
"Лекарството е много добре познато на ветеринарните лекари. Въпросът е до каква степен действа и би действало вирусоцидно. Учените в бъдеще, и то не за ден-два, могат да кажат", обясни д-р Яновски. 
 
Медикаментът, който учените в Австралия са приложили на клетъчно ниво и имат резултати за елиминирането на коронавируса, се нарича ивермектин. 
 
"Препаратът е противопаразитен. Използва се както за някои нематоди, т.е. кръгли червеи, така и за различни видове ектопаразити като краста, въшки и т.н. Обикновено е инжективен като ветеринарномедицински продукт. Има го и в таблетни форми. Без значение от количествата, неговото предназначение е за ветеринарномедицинска употреба, а не хуманна", отбеляза гостът. 
 
На сутрешния брифинг ген. Мутафчийски заяви, че прокуратурата е сигнализирана и за реклама на лекарства със съмнителен ефект или направо фалшиви, които помагали срещу COVID-19. Те се рекламират активно в социалните мрежи, а използването им може да бъде опасно за здравето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяко лекарство е токсично.
17
2
 
1
 
! Отговори
НЕ САМО ТОВА! преди 4 години
ПО ВРЕМЕТО НА СОЦ-а , В ТКЗС-тата СЕ ИЗПРОБВАХА МАСА ПРЕПАРАТИ ВЪРХУ ЖИВОТНИТЕ , И КАРАНТИННИТЕ СРОКОВЕ НА КРАЙНАТА СУРОВИНА ИЗОБЩО НЕ СЕ СПАЗВАШЕ , НО СМЕСЕНИ С ДРУГИТЕ СУРОВИНИ , ОБЩОТО МУ КОЛИЧЕСТВО В ХРАНИТЕ , ЗНАЧИТЕЛНО СЕ НАМАЛЯВАШЕ И НЯМАШЕ ВИДИМИ ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ ТЯХ.МОЖЕ И ДА Е ИМАЛО -НО ПРИ Т.Н. "НАРОДНА ВЛАСТ" , СЕ ИЗХОЖДАШЕ ОТ ПРИНЦИПА-- "КАКВО ТУК ЗНАЧИ НЯКАКВА СИ ЛИЧНОСТ"..ХА,ХА,ХААА...!В СВЕТОВНАТА ФАРМАЦИЯ --НЕЩАТА ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПИПВАТ ДО СЪВАРШЕНСТВО!/иначе глоби и затвор/
16
0
 
2
 
! Отговори
АМИ , ДА... преди 4 години
ВСИЧКО ВЗЕТО В НЕСЪОТВЕТНИТЕ ДОЗИ Е ОТРОВА!ДОРИ МЕСОТО КОЕТО ЯДЕМ ЕЖЕДНЕВНО Е ОТРОВА И ПРЕКОМЕРНАТА МУ УПОТРЕБА , МОЖЕ ДА ПРЕДИЗВИКА БЕЛТЪЧЕН УДАР ИЛИ ПОДАГРА!В КНИГАТА "ХРАНЕНЕТО"-НА МОРИСЪН, ЯСНО СЕ ПОДЧЕРТАВА , ЧЕ ВСЯКО НАРУШЕНИЕ НА ТОЗИ ПРОЦЕС"ХРАНЕНЕ" , МОЖЕ ДА Е ФАТАЛНО ЗА ОРГАНИЗМА!ТОВА ВАЖИ , НАЙ-ВЕЧЕ ЗА ЛЕКАРСТВАТА И ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ ДОЗИРОВКАТА.НАПРИМЕР---ЗМИЙСКАТА ОТРОВА , СЪЩО Е ЛЕКАРСТВО В ОПРЕДЕЛЕНИ ДОЗИ!НИЩО НОВО!
15
0
 
2
 
! Отговори
Ханс преди 4 години
Ами много ясно, не може некъв лек за жълти стотинки да попречи на оня очилатия да стане трилионер от ваксината дето "разработва".
14
0
 
6
 
! Отговори
Мхъм... преди 4 години
Бе я стига-ивермектина се съдържа в няколко български противопаразитни препарата,а във ветеринарията се използва повече от 30 години.И навремето се третираха овце/цели стада/ и *** ,чието мляко на следващият ден заминаваше за сирене.А карентните срокове си бяха за мляко над 20 дни.Правете сметка,колко ивермектин е имало в млякото,щото като го даваха на прасетата и те изхвърляха глистите,ако имаха...А отровени от мляко и сирене нямаше...
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ахаха лекарството е сигурно ваксината нищо не е този рнк вирус е толкова изменчив че обезсмисля създаването и.
12
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука си трябва ваксина стига с лекарства и други глупости.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че и човешките лекарства се изпитват първо на плъхове и мишки а това щом е на пазара значи е минало този етап и сега го изпитват и на хора нормално.Но това е в Австралия а не в бантустан БФ и учебници на Земиздат.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекарството го изпитват точно върху хора в Австралия които са на светлинни години по научна комоетенстност от нас.Така че не виждам проблем.Кой ще ти плати 2 пропилени години от живота примерно.Ново лекарство от нулата колко се разработва знаеш ли и колко още ще се бият за патентни права.Те почнаха вече между другото.Или викаш седи си у вас ти ли ще ми върнеш годините.Или ще платиш възстабовяването на икономиката.
9
0
 
2
 
! Отговори
Котки преди 4 години
Висококвалифицирани австралийски учени са открили, че препарат използван за лечение на краста при животни може в строго регулирани дози да помогне при борбата с коронавируса при хора. В продължение на месеци интензивна изследователска дейност те ще проведат всички възможни научни тестове и експерименти, за да намерят безвреден начин за неговото използване. Ето какво има да каже един селски ветеринар по темата.
8
0
 
1
 
! Отговори
До 7 коментар преди 4 години
А ти готов/а ли си само заради едното излизане да си от тези "ора" на които ще бъде изпитано така нареченото лекарство само защото било изпитано на бозайници.То и космическата радиация убива много от вирусите ама никой не се е залетял да ходи в космоса без защити.... не се вижда и наплив към Фукушима или Припят(Чернобил).Лесно се говори когато, не е на собствен гръб.. Лошото, е че в момента хората ще се опитат да се лекуват с това което е за животните и нямат идея за последствията....
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом е на овце начи е минал ин витро клинични изпитания.Пак е по напред времево от изцяло нов препарат още не тестван.Овцете са бозайници нищо не пречи да се тества на ора.Изцяло нов медикамент ще трябват 2-3 години докато стигне в аптеките.Готов ли си да пропилееш толкова време у вас?
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А стига глупости няма нетоксично лекарство.Една година а даже две три няма да можеш да излезнеш от градът си ли?Да се стопли малко и да видите как целият свят ще се изнесе на вън.Да пеопиляваш хубавите си години особено младите хора що за глупост.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не може с препарат за овце да лекуваш хора,поради простата причина,че метаболизма при животните и хората е различен.Ако някое лекарство за животно,случайно се окаже с лечебен ефект и при човека,то при всички случаи трябва да се определи дозата.Но не само това е важно.Важно е и какви странични ефекти може да има върху човека и какви симптоми предизвиква в случай,че не съответства на лечението.След първите дози може да има малък ефект,но в последствие да се окаже,че има фатален изход за пациента.
4
4
 
4
 
! Отговори
Супер експерт преди 4 години
Това не е коронавирус короните произлизат от RaTG-13 вируса. Коронавируса е известен от поне 1960-а година със всичките му разновидности и сигурно има и ваксини, тъй като първо е бил намерен във стомасите на прасета във Бразилия и фермерите са си лекували прасетата. Това е някакъв нов вирус, който наподобява Корнавирусите, но този е със по-голяма заразност и все още неизвестен на науката, а симптомите са като при облъчване с радиация.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Понякога е по-добре да замълчиш пред това да се изкажеш.... За какъв... сте написали кое точно е лекарството... Нали сега ще има хора, които никога не са чували за него, но хукнали да го купуват... Ще направите така, че да се направят изпитвания направо в реална среда с нещо непредназначено за хора. Отчаяните хора взимат отчаяни мерки, а така им наливате бензин в "огъня".
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички лекарства са отровни по-принцип.Предозирането дори и с витамини може да ви убие или увреди бъбреци,черен дроб.Все важни и нужни неща.
1
0
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Мда, както за СПИН има кондоми за члена, така и за Коронавируса да направят за другата глава кондоми и готово :))))))))))))))))))))))))))))))))

Спонсорирани публикации