Атаките срещу Манолова са факт, но е важен финалът

Политолози за евентуална кандидатурата на ОмбудсМая
Обновена: 28 авг 2019 09:32 | 28 авг 2019 09:25,
86
Атаките срещу Манолова са факт, но е важен финалът
Снимка: БулФото

Очаквам Мая Манолова да се включи в кампанията. От известно време тя е в нескрита кампания, заяви пред bTV политологът и бивш шеф на "Напоителни системи" АД Георги Харизанов.

Още по темата

Думите му са по повод първите социолигически проучвания преди местния вот през есента. Вчера агенцията "Галъп" показа, че половината от интервюираните от нея софиянци са удоволетворени от сегашния кмет - Йорданка Фандъкова, а 37% не одобряват работата й.

В същото време обаче, ако Фандъкова се озове в сблъсък на балотажа с омбудсмана Мая Манолова, данните сочат, че бившият депутат от БСП би спечелила кметския стол с почти 48% подкрепа, срещу 40% за сегашния кмет.

Данните са от собствен телефонен сондаж сред пълнолетното население на Столична община. Те са етапни и не служат като прогноза за изборен резултат, подчертават все пак от социологическата агенция.

"Тези сондажи преди номинациите са важни за партиите и самите политики - кой се издига и как се влиза в кампания", изтъкна пък другият политолог в студиото Татяна Буруджиева.

Тя напомни, че при започнала рано негативна кампания, каквато според нея се води срещу Манолова, накрая печели този, който е атакуван.

Според Георги Харизанов пък не трябва да се забравя, че Мая Манолова е избрана за "изключително комфортната позиция" омбудсман с подкрепата на ГЕРБ и Реформаторския блок.

Той припомни и че бившето соц-острие наричаше протестите срещу Пламен Орешарски "форма на временна заетост", също и че Манолова е получила най-много номинации за президент в БСП.

Относно очакваната кампания за местния вот Буруджиева смята,че битките ще са подли - в смисъл, че няма да се даде възможност за рационален избор на гражданите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
9
 
16
 
! Отговори
помним преди 4 години
костинбродската лъжкиня. Софиянци няма да се излъжат втори път. Тази вече е измислила поредната гнусна лъжа. Другарите огладняха - спонсорите им са в ареста или затворите. Целта им е да ограбят София.
44
2
 
9
 
! Отговори
:)) преди 4 години
Компетентни мъже в тази държава и по специално в столицата няма ли? Изборите Мисис Барби, т.с конкурс по красота/ най добре поддържана кукла на средна възраст ли ще е?
43
10
 
15
 
! Отговори
Loyko преди 4 години
И кой е този който атакува Манолова? Не си измисляйте псевдо атаки и да е изкараме Мая Манолова героиня.Тя сама си създаде име на афераджийка...Костинброд, Галеви и т.н.Да не казвам ,че призовава гражданите към незаконни действия по време на чумата по свинете.Тя се вре навсякъде където има девиденти и да се прави на Робин Худ...Тази жена работа не върши.Само и дай да говори врели..некипели...
42
3
 
17
 
! Отговори
ВЕрвайте и! преди 4 години
Банката дала 100 000 еврака на безработната дъщеря ?! Ех кви банки имало само у нашенско ;)) Тез ни мислят за дебилни
41
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Манолова е боец и независима жена,а Фъндъкова е кукла на конци,от която нищо не зависи и която нищо не разбира.
40
4
 
11
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
До Анонимен ... Прав си другарю, Иванчева е идеалната опция за независим кандидат на БСП, ще спечели изборите а после ще се нанесе в комплект със щаба си, в общежитие от затворен тип в Сливен ... Там компания ще и прави и офшорното ленче ... !!!
39
6
 
12
 
! Отговори
ЕС форевър преди 4 години
Сектанти, колкото и да лозунгирате и да си четете комунистическите молитви няма да се случи. Сектата комунизъм загива навсякъде, в България също, макар и по-бавно. Столицата никога няма да е пак червена, червеното е окултна секта. Нормалните хора не искат така.
38
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-корумпирани от ГЕРБ няма в последните 10 години и трудно ще има.
37
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки друг, но не и кмет от ГЕРБ, особено Фандъкова. Интересно ще стане, ако Иванчева се кандидатира за кмет на София и на балотажа се срещнат Иванчева с Манолова.
36
5
 
12
 
! Отговори
Dinosaurus преди 4 години
До Активист на БКПОбаче е била адвокат на братя Галеви и подобни, а дейността и като омбутсман е имагинерна. А кой нарече "тълпа" протестиращите пред НС по време на събитията с белия автобус? Тогава тя беше депутат!!!Доста услужливо нестабилна памет с удобни "бели петна" имат в Столетницата и нейния електорат...
35
13
 
3
 
! Отговори
вещ преди 4 години
Решението е взето! Сестра Галева става кмет! Решението е взето от същите, които някога направиха кмет нарцистичното божество и после му направиха партия. Схемата ще е същата, както при президентските избори. Спускат му в последния момент кандидат, будещ отвращение и печели русата амбиция. Възможно е отново Цвачка да предложат за кмет.
34
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
какъв сеир спретна ГРОБ на Иванчева, а техните кметове следствени че газят деца невинни, че Фандъкова смее ли някой да я провери...
33
0
 
2
 
! Отговори
БАЙ ГАНЬО ЖУРНАЛИСТ преди 4 години
До Калеко Сега там е цаката - дали правителствен, дали опозиция? Не знам, дявола да го вземе, колко ще изтраят днешните.- Казвай скоро, че ме чакат клиенти.- Знаеш ли какво, Гуньо? - съображава бай ***, без да обръща внимание на думите на адвокатина. - Аз мисля сега засега да я караме с правителството...- Тъй, тъй, най-добре с правителството - бързат да заявят Гочоолу и Дочоолу.Бай *** ги изглежда сърдито, задето му пресичат думата, и продължава:- ... Па сетне, като подушим, че
32
2
 
6
 
! Отговори
пенко преди 4 години
Знае ли се името на вербовчика и за КГБ при следването и в Москва и известно ли е името на "водещия " я днес офицер !?!?!?!?
31
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербавия наглец, който твърди че всички милионери са от БСП, да обясни защо тогава всички милионерски сайтове БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ, ВОДЯТ АГИТАЦИЯ В ПОЛЗА НА герб-шайката???? Понеже ГЕРБ много милее за народа сигурно искат да фалират клетите милионери и сайтовете им като поддържат ПЛАМЕННО И СТРАСТНО ГЕРБ?
30
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иванчева кмет на София, Фандъкова как има очи да се кандидатира, тя НЕ СТАВА ЗА КМЕТ, ДОСЕГА НЕ Е ПОСЕГНАЛА НА НИТО ЕДИН ОЛИГАРХОПРОЕКТ В СОФИЯ?
29
9
 
6
 
! Отговори
двоен мутростандарт преди 4 години
ПЛАТЕНИТЕ ПРОТЕСТИ СА СИ ПЛАТЕНИ, И ТОВА СЕ ДОКАЗВА КАК ПРОТЕСТИРАХА ЗА МИЛИАРД ЗАЕМ НА ОРЕШАРСКИ И СИ КЮТАТ СЪЩИТЕ ЗА 30 МИЛИАРДА ЗАЕМИ НА ГЕРБ? ФАНДЪЧКА ЛИ ПОДКРЕПЯТЕ ДО 100 ГОДИНИ ДА Е КМЕТ НА сОФИЯ?
28
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сАМО фАНДЪКОВА ИМА КАЧЕСТВА ЗА СТОЛИЧЕН КМЕТ ХАХАХА. С УСМИВКАТА НА СОФИЯНСКИ, В ПОЛА, ГОТОВА ДА УСЛУЖИ НА СТРОИТЕЛНОТО ЛОБИ ДЕНОНОЩНО И НЕОГРАНИЧЕНО. РАЗБИРА СЕ СЛУЧАЙНО ОНАЯ СГРАДА БЕШЕ СПРЯНА С ГРЕШКСИ В ЗАПОВЕДТА ТА СЪДЪТ ДА Я ПУСНЕ, ВСИЧКО Е НАПЪЛНО СЛУЧАЙНО, ТЯ МНОГО МИЛЕЕ ЗА ЗЕЛЕНИТЕ ПЛОЩИ И НАРОДА. НИЩО ЧЕ И ЗЕЛЕНИТЕ ПЛОЩИ И НАРОДЪТ НАМАЛЯВАТ ТОПЯТ СЕ.
27
3
 
4
 
! Отговори
До 24 преди 4 години
М.Манолова ли имаш предвид?Тя ли е купила имот на "Алабин"? Пази боже ...
26
9
 
10
 
! Отговори
Престанете с тази! преди 4 години
Стига сте я натрапвали чрез постоянни публикации!Софиянци не я искат, а и тя няма качества за столичен кмет!