Атаките срещу Манолова са факт, но е важен финалът

Политолози за евентуална кандидатурата на ОмбудсМая
Обновена: 28 авг 2019 09:32 | 28 авг 2019 09:25,
86
Атаките срещу Манолова са факт, но е важен финалът
Снимка: БулФото

Очаквам Мая Манолова да се включи в кампанията. От известно време тя е в нескрита кампания, заяви пред bTV политологът и бивш шеф на "Напоителни системи" АД Георги Харизанов.

Още по темата

Думите му са по повод първите социолигически проучвания преди местния вот през есента. Вчера агенцията "Галъп" показа, че половината от интервюираните от нея софиянци са удоволетворени от сегашния кмет - Йорданка Фандъкова, а 37% не одобряват работата й.

В същото време обаче, ако Фандъкова се озове в сблъсък на балотажа с омбудсмана Мая Манолова, данните сочат, че бившият депутат от БСП би спечелила кметския стол с почти 48% подкрепа, срещу 40% за сегашния кмет.

Данните са от собствен телефонен сондаж сред пълнолетното население на Столична община. Те са етапни и не служат като прогноза за изборен резултат, подчертават все пак от социологическата агенция.

"Тези сондажи преди номинациите са важни за партиите и самите политики - кой се издига и как се влиза в кампания", изтъкна пък другият политолог в студиото Татяна Буруджиева.

Тя напомни, че при започнала рано негативна кампания, каквато според нея се води срещу Манолова, накрая печели този, който е атакуван.

Според Георги Харизанов пък не трябва да се забравя, че Мая Манолова е избрана за "изключително комфортната позиция" омбудсман с подкрепата на ГЕРБ и Реформаторския блок.

Той припомни и че бившето соц-острие наричаше протестите срещу Пламен Орешарски "форма на временна заетост", също и че Манолова е получила най-много номинации за президент в БСП.

Относно очакваната кампания за местния вот Буруджиева смята,че битките ще са подли - в смисъл, че няма да се даде възможност за рационален избор на гражданите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
6
 
15
 
! Отговори
Коце кмета преди 4 години
Чий го е дирил политолог в Напоителни системи? Калинки може би? Не Манолова, ами самия Сатана да изберем за кмет, пак ще е многократно по-добре от учителницата па руски от Самоков!
24
2
 
8
 
! Отговори
До 25 преди 4 години
Какви 5000-6000 евро на квадрат? Там имотите вървят по 10 милиона евро на квадратен метър. За тези 100 квадрата на Алабин трябва да се плати 1 милиард евро ....
23
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименПО ТВОЯТА ТЕОРИЯ ВСИЧКИ СА МАФИОТИ САМО ЧЕРВЕНИТЕ БАНДИТИ НЕ СА- Е ДА ДЕ- АМА Я ГИ ГЛЕЙ АМИ ТЕ ВСИЧКИ МИЛИОНЕРИ С НЕОБЯСНИМ ПРОИЗХОД НА КАПИТАЛ- Я ВИЖ ИНПЕКСОВА И КОМПАНИЯ- ОЛИГАРХ ДО ОЛИГАРХА....
22
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То не нещата са свъразни - кмет и състав на общинския съвет. Сега Фандъкова има комфортно мнозинство в общнския съвет, който подкрепя всяка нейна дивотия, по същия начин, както преди това подкрепяха Борисов, Мафиянски и Янчулев. Мнозинството се осигурява от ГЕРБ, псевдопатриотите и Реформаторския блок. Ако спечели някой друг, а не кандидата на ГЕРБ, кмета ще остане сам срещу ГЕРБ и останалите мафиоти в общинския съвет, където ГЕРБ и компания почти сигурно ще имат пак мнозинство.
21
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АФЕРИСТКАТА ИМАЛА 100 КВАДРАТА НА АЛАБИН 56 ЗАПИСАНО НА ИМЕТО НА ДЪЩЕРЯ И, ЗА 100000 ЕВРО- ДЕМЕК В ГОДИНАТА КОГАТО ПОДОБНИ ИМОТИ ВЪРВЯХА ПО 5000/6000 ЕВРО НА КВАДРАТА, ТЯ ГО КУПИЛА ПО 1000 ЕВРО НА КВАДРАТ- ТОВА Е ДРУГА АФЕРА....ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ ОФЕКАЛЕНИ ДО УШИ И РЕВЪТ- ТЕ ДРУГИТЕ, НИЕ НЕ СМЕ- ТЕРОРИСТИТЕ СИ ОСТАВАТ ТЕРОРИСТИ....
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просто това е пътят и към поста "Държавен глава".
19
13
 
9
 
! Отговори
77 преди 4 години
Комунистите нямат друг избор За да се докопат до някаква власт се налага да финтират. След загубата на Европейския вот им стана ясно ,че нямат никакъв шанс да спечелят някакви избори, като партия или с техни кандидатури.А нямат и млади способни кадри.Сега решиха да заложат на куц кон като Мая , която преди три години се компрометира и отпадна .Сега я реанимират и чрез социолозите им като червен кольо, и верни медии и създават ореол,на печеливша фигура.Ще пробват и ще изгубят но си струва.
18
18
 
7
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Естествено, че трябва да се продължи управлението на ГЕРБ, всичките им кметове са перфектни и никога не са били замесени в скандали и корупция, градовете в България са цветущи, няма ***, няма каруци, няма ромеи, всичко е тип топ.Освен това само те ни пазят от опасните комунисти, понеже в ГЕРБ имат опит с комунизма и само те са способни на този подвиг. Не се отпускайте братя, комунизма дебне от 30 години да се върне, само ГЕРБ.
17
8
 
11
 
! Отговори
Бай Хей преди 4 години
До сигурно. Сигурното е, че ще смачка на Боко оная работа.
16
16
 
16
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
Финалът е ясен. Кюстендилската сврака губи катастрофално и потъва в небитието.
15
16
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Нескритата кампания на Маяма ще стане открита съвсем скоро. С издигането и като "независим" кандидат, БСП явно се опитва да повтори сценария с Румен Грипена, разчитайки, че така ще финтира общественото мнение ... Импексова загуби 2 последователни избори /парламентарни и за Европейски парламент/ когато тя беше лицето на РеМеДето от "Позитано 20" и сега се опитва да хитрува пак по комсомолски ... Въпросът е дали номерът на лъжливите овчарчета ще проработи отново ... ?!
14
16
 
10
 
! Отговори
Г. МАРКОВ ДАНТЕЛОВ преди 4 години
Мисля, че е крайно време М.Манолова-Галева да спечели в София. Цоциалистите са бая изгладнели и направо озверели след 10 годишни "пости".Време е да захлебнат якоооо..Бюджетът на София е апетитничък...
13
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нито едната, нито другата заслужават кметското място!
12
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Мая не и трябва да се занимава,защото ако загуби е аут от политиката.Кметския стол в София без да имаш партия на власт зад гърба си е много хлъзгав,дори да спечели!
11
19
 
21
 
! Отговори
Мая Костинбродска преди 4 години
Номера с независим кандидат ала Радев няма да мине втори път !
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз ще почакам прогнозите на Алфа Рисърч.
9
7
 
15
 
! Отговори
Чичко Тревичко преди 4 години
Много интересно как медиите пишат "ОмбудсМая", но никога не пишат "БатБоко" или "Фандъка".
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
битките ще са подли - в смисъл, че няма да се даде възможност за рационален избор на гражданите..........защо? някой ще им натиска пръстите върху бюлетината ли ? гражданите собствен ум нямат ли си ? ами тогава ...ще си патят. народа е казал - от ума си пати !
7
13
 
17
 
! Отговори
олеле преди 4 години
Интересно! Повечето мъже не биха изтърпели това кречетало в къщата си, обаче са готови да го изберат за кмет, пази боже!
6
11
 
17
 
! Отговори
Много огладнели преди 4 години
Мокри сънища на огладнелите комунисти от БСП да се докопат до властта поне в София и тогава ще видите просперитет и некрадене