Манолова срещу Фандъкова: Грешка ли е?

Правилно ли е решението на омбудсмана
Обновена: 3 сеп 2019 21:50 | 3 сеп 2019 20:52, Петя Славова
41

Мая Манолова подаде оставка като омбудсман и влиза в битката за кметския пост на София. Основният ѝ опонент ще е досегашният градоначалник Йорданка Фандъкова. В последно време се говореше много за това какъв ход е това за Манолова и дали влизането ѝ в тази надпревара е правилно.

Политологът доц. Румяна Коларова коментира в ефира на "Денят ON AIR", че все още не сме чули нищо като приоритети на Манолова и според нея кандидатирането ѝ е нов политически инженеринг.

Още по темата

Журналистът Евгени Петров посочи, че Мая Манолова е повишила рейтинга на институцията омбудсман, но според него кандидатурата ѝ за кмет на столицата е грешка, а също и ако възнамерява да прави партия.

"Голямата дилема е как ще реагират партиите на градската десница на кандидатурата на Мая Манолова, защото тя заявява, че ще има собствено движение, което ще се различава от БСП и други формации", подчерта доц. Коларова.

Евгени Петров каза, че е очаквал Мая Манолова да се включи по-скоро на президентски избори, а не на кметски.

"Това е един слаб ход на Манолова като аргументация. Тя ходеше из цяла България и помагаше на всички. Сега не се връзва това да каже, че става кмет, за да помага само на софиянци. Тя преди беше из цяла България", обясни Петров пред Bulgaria ON AIR.

По думите му след като е била харесвана от всички и е била при всички, които са се оплаквали, ако стане кмет Мая Манолова ще трябва да отстоява определени позиции, което пък ще я вкара в конфликти с някого.

Двамата гости коментираха още, че в кметските избори може да се обявяват много победи, защото самият кмет е мажоритарен избор, но има общински съвети, които са от партиите.

Затова и един независим кандидат не бил много смислена опция, защото този човек след това трябва да работи с общинските съветници, които обаче може да са от различни партии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
До Анонимен 30 Обичам Данчето.Дай Боже всеки му такава хубава и умна жена. А моята е една грозотия и про..стотия....И гласува за БСП.Кво да прая ?Тоягата не помага.
33
0
 
2
 
! Отговори
Ветеринар преди 4 години
До Не искаме комунистки 35 Така е , ама при тази ситуация се гласува за по хубавата. Иначе акъла им е еднакъв Женски.300 гр. мозък по малко.Няма ли мъже в София ?
32
1
 
2
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Що ми се ще че основния опонент на Манолова ще бъде кандидата на БСП.За второ и трето място разбира се.Ама балотаж няма да има.
31
3
 
6
 
! Отговори
Не искаме комунистки преди 4 години
Хвани едната, удари другата!
30
7
 
10
 
! Отговори
Искаме за кмет преди 4 години
на столицата някой интелигентен човек, роден и израсъл в София, в интелигентно семейство. Да не е членувал в БКП/БСП. Да има подходящо образование, за да не го подвеждат некоректни съветници.
29
5
 
3
 
! Отговори
Не искаме комунистки преди 4 години
Хвани едната, удари другата!
28
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В този час останаха във форума само путинистите, плюете по Фъндъкова и възхваляване на произхождащата именно от феодална комунистическа фамилия- Манолова!Срамна и тъжна история!
27
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Данчето е една от най-мразените хора в София,с кандидатурата си се опитва да задмине цв цв по наглост
26
1
 
18
 
! Отговори
Един преди 4 години
На хората им се повръща от Фандъкова. За нея ще гласува само твърдото ядро на ГЕРБ и то доста трудно. Всички останали независимо дали са леви или десни при един балотаж ще гласуват против Фандъкова. Това е 100% сигурно и не знам защо Бойко постъпва както при Цецка Цачева. Фандъкова има много малък шанс да спечели при честни избори според мен.
25
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грешка е,че 10 години избираме една послушна женица,която изпълнява волята на вожда,а от нищо не разбира.Резултатите от нейното управление ги видяхме всички.
24
6
 
20
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Аз лично на евентуален балотаж ще гласувам против Фандъкова, независимо за кой но СРЕЩУ Фандъкова.
23
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гласувайте за промяната.10 години стигат.
22
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъкова само заради ремонта на Графа трябваше да и хвръкне главата. Безобразията и кражбите в София са чудовищни. Превърна града в гето - мръсотия,презастрояване,калпави ремонти,неадекватен транспорт, Витоша занемарена и т.н.
21
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И защо да е грешка?Щом 10 години избираме една нищо незнаеща женица,защо не един юрист с опит и хъс,независим и борбен човек?
20
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Манолова ако продължи тази политика на ограбване на обикновеният българин за сметка на олигархията и тя няма да остане много на този пост ,защото този народ вече вдигна ръце от всички политици и натрупаната злоба ще прерастне в лавина....
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Младите комунисти мнозинството на ГЕРБ в Столичния Общински Съвет ли са?
18
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Манолова сред млади комунистки
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вашите експерти. като много знаят как се вдига рейтинг, да ни кажат техният рейтинг какъв е и сред кои среди. Защото за мен доцентката е от отдел "пропаганда и агитация" на един определен политкомисариат. От нея нищо обективно не може да се очаква. Баналитет отвсякъде.
16
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
17Демокрация от " западен образец" с Бсп/ Бкп на путинистката Нинова НАЧЕЛО, която още от утре 4.9. 2019 г. започва да празнува 75 г. от черната за Бг дата 9.9.44г. заедно с большевишките организации Оф, Съюз на " ветераните" и още незнам какви си, а да не забравя вечното присъствие на руския РЕЗИДЕНТ е нас Макаров!Наздраве за " западно сибирскиЯ образец" " демокрация"
15
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината е че като омбудсман няма нищо за крадене, а и циркаджилъците да се прави на загрижена за народа и омръзнаха.