Фандъкова съзря: За някои изборите не са състезание, а битка!

Тя била кметът, наложил най-високи глоби
Обновена: 10 сеп 2019 09:33 | 10 сеп 2019 09:31,
107
Фандъкова съзря: За някои изборите не са състезание, а битка!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В програмите на кандидатите за кмет на София фигурират приоритетите, по които ние вече работим и искаме да доразвиваме през следващите години, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Един от приоритетите, които тя посочи, е дигитализацията.

"Поканила съм IT специалисти, които да направят така, че работата на общината да бъде прозрачна и всичко да стане по-лесно за гражданите и бизнеса". Това каза  кметът на София и кандидат за четвърти мандат на поста Йорданка Фандъкова.

Още по темата

"За някои кандидати това не е състезание, а битка за столицата. За мен кампанията никога не е била това. Важно ми е да разговарям с хората и да им представя идеите си. Ще изляза с реализъм и отговорност. Това е, което мога да предложа", каза още градоначалникът пред "Нова тв".

Тя подчерта, че ако бъде преизбрана, ще работи с нов екип. "Новите идеи идват и с нови хора, които да ги създават и да ги реализират. Скоростта на промяната е много висока. Но това не става от само себе си, а с много работа. Имали сме много пропуски и грешки за изминалите 10 години. Важното е да си направим изводите, за да продължаваме напред", поясни Фандъкова.

Тя коментира и проблемите, свързани с някои от ремонтите в града.

"Аз съм кметът, налагал най-големите санкции в цялата държава. Очевидно обаче трябва да помислим и за превенция. Затова имаме предложения за промяна в законодателството – за да може и проектантите, и изпълнителите, и надзорниците да носят професионална, а не само финансова отговорност. Това означава гилдиите да могат да отнемат лицензи", поясни Фандъкова.

Тя подчерта, че при стотиците изпълнени обекти "никой не може да гарантира, че при всичките тези ремонти няма да има изкривена плочка или некачествен асфалт".

Кметицата е категорична, че работата по изграждането на метрото трябва да продължи. И информира, че в края на октомври приключат строителните работи по още една отсечка от 8 км – от "Красно село" до "Подуяне". Вече се проектирали и други части от подземната железница, а за две от тях се работели по осигуряването на финансиране.

В края на този месец пък ще започне доизграждането на Южната дъга на Околовръстния път, обяви още градоначалникът.

Предстои оформянето и на т.нар. "зелен ринг" – линейни паркове по трасето на старите жп линии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оле какво "трудно" прозрение ? Абе тя много "умна" била тази кметица бре ? Пу да не я урочасаме, че няма да има кой да ОПРАВИ тази африканска столица тънеща в кал и разруха, която все повече заприличва на овча кошара...е няма на какво да заприлича след като се обитава от овце вярващи, че ГЕРБ не са ком'унета, ха ха ха, излезте навън и се опитайте да намерите едно СЕЛО в ЕС по-зле от ска'паната ви и мр'ъсна София ! Щяло да има компроматна война, ха ха ха, не се казва компроматна, а война за кокал
4
3
 
33
 
! Отговори
Силвия преди 4 години
Тази вместо да я подгони прокуратурата, тя тръгнала пак кмет да става. Ако може всичко да откраднете и съсипете, а след вас потоп.
3
3
 
35
 
! Отговори
Стефанов преди 4 години
Стига крадене, Фандъкова. Вижда се! Не е само Графа, прекалихте. Върви си, вече се пренаядахте.
2
3
 
18
 
! Отговори
Не съм соци преди 4 години
Даже една от най-възрастните ми съседки преди време беше стигнала до един извод - по Бойково време хазната се пълни чрез такси, глоби и други подобни.Като по-млад човек виждам, че хазната не се пълни само от това, но все пак таксите и глобите са нещо, на което това правителство много разчита.И 1 е прав. У нас най-трудно ще се справиш с онзи, който печели от това, че ощетява останалите.
1
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цяло предаване фърфли но каза едно правилно нещо,че законите на ГЕРБ не работят в Сърбия има закон за отнемане лиценза на фирмите,които не си изпълняват задълженията а в БГ не може да прокара този закон.Още веднъж се видя,че Сърбите ни превъзхождат а тук само корупция.