Фандъкова поиска голяма крачка за София и представи програмата си

От днес започва състезание на идеи, смята кандидатът за нов мандат
Обновена: 29 сеп 2019 14:57 | 29 сеп 2019 14:52, Красимир Ангелов
238

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

София има уникален шанс да направи голяма крачка в своето развитие и затова е важно как ще продължи да се променя, обяви кметът на София и кандидат за нов мандат Йорданка Фандъкова при откриването на предизборната си кампания.

Още по темата
"Модерно е политиците да се крият зад думата „гражданите“. Но гражданите имат своите лица, имена и професии. Затова аз предлагам екип, с който да ускорим развитието на София“ посочи кандидатът за кмет на ГЕРБ и СДС, цитирана от "24 часа".

"Не пренаписвам големи периоди от живота си, не ги подменям, не ги крия, както е модерно. Не давам неизпълними обещания. За мен днес започва открито и честно състезание на идеи, решения и проекти за София. Да, тези избори са важни, защото на тях се решават две важни неща", посочи още Фанддъкова.

По думите й важно нещо след изборите е как София ще продължи да се променя – "дали със силата на опита и с поуките от научените уроци ще стъпим на здравата основа на направеното, за да увеличим скоростта на промяна и градеж".

"Преди няколко месеца "Файненшъл таймс" и Световната банка отвориха свои центрове в София. Струва ни се естествено. А дали биха го направили преди 10 години? Каква беше София преди 10 години? Започнахме работа в един спрял град, който преминаваше от криза в криза. София беше обградена от хиляди бали боклук, чийто мирис задушаваше половината град. 40-годишните червени Икаруси бяха столичният градски транспорт, а метрото беше 9 км от центъра до "Обеля", посочи в словото си кандидат-кметът.

Първата голяма цел, която Фандъкова си поставя, е по-високо качество на живот с по-удобна и сигурна градска среда, а това означава повече работа в кварталите.

"Предлагам цялостна програма за изграждане на паркинги – буферни, на спирки на метрото и квартални, защото подреждането на паркирането в кварталите е една от най-спешните задачи. Трябва да намалим транзитния трафик през града – а това значи да завършим вътрешните рингове и Околовръстния път", посочи още Фандъкова. Тя отбеляза като голяма своя гордост изпълнението по проекта на метрото.

Борещият се за нов мандат столичен кмет посочи и друга своя голяма цел - по-здравословна среда, което означава чист въздух и повече зеленина. А заедно с това и целта за просперираща София, с по-големи възможности за професионално развитие, добри доходи и успешен бизнес.

"Вярвам, че бъдещето на София е във високите технологии. Затова предлагаме и училищен кампус,  в който престижни международни училища и университети да отворят филиали. Големият капитал на София са образованите и младите хора. Знам го с ума и със сърцето си.  Затова и повече от 10 години инвестициите в образованието са стабилен приоритет", посочи Фандъкова.

Сред останалите приоритети в нейната програма са подпомагане на творците и местната култура, повече ред, контрол и ясни правила в целия град.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 140А какви да са, чугунена промита главо? Нали твоята партия забрани всякакви други партии още през 1945 г.!
134
3
 
19
 
! Отговори
До мияч на чинии преди 4 години
Дали обаче това "европейски град" е толкоз хубаво? Милиони хора наблъскани в тесни пространства, малки жилищни площи за огромни суми пари, никакви зелени площи, мръсотия? Чудно ми звучи.
133
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радан Кънев от Демократична България беше казал преди защо за магистрали и какво ли не се усвояват много европейски пари, а за чист въздух почти никакви - понеже от проекти за чист въздух няма как да се краде.
132
21
 
7
 
! Отговори
Мияч на чинии преди 4 години
София става европейски град, но Андрешко не може са го оцени, защото той изостава с 40 години, нищо, че е сменил Москвича с Мерцедес !
131
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
София стана помия. Този град вече е безвъзвратно съсипан освен ако не съборят сума ти сгради ( те няма да го направят).
130
7
 
27
 
! Отговори
до Г-жа фамдъкова преди 4 години
Г-жа фамдъкова,или както аз я наричам ''г-жа леФ и 6еесе'',ме изгуби още когато вдигна цената на билета за градски транспорт.Има и мн други издънки,но още тогава се зарекох никога да не гласувам за нея.
129
25
 
9
 
! Отговори
дааа преди 4 години
Данчето ще опатка Майчето на изборите
128
3
 
23
 
! Отговори
Схема ГРОБ преди 4 години
Една друга статия в днес.бг обяснява много добре, защо в София се поддържа мръсният въздух - защото замърсяванията влияят на психиката, а нормален човек няма да гласува за ГРОБ.
127
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаха,За Фандъкова не съм гласувал никога, но града се развива в правилна посока. Ревящите у лево...Относно "безпартийната" Мая Манолова, по скоро ще изкара такива като мен да гласуваме, естествено не за нея!
126
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Арх. Борислав Игнатиев от Демократична България е нормалният избор. Лошото е, че Фандъкова е прикритие и едно приемливо лице за цялата гигантска далавера на партията й. Затова не трябва повече да е кмет, понеже чрез нея се утвърждава задкулисието. То е видно, че при все гигантските суми за София, за да си рекламират партията, ак провал след провал - знакова улица като Граф Игнатиев 2 г беше в разкопки и сума народ се спъва в перките от акула.
125
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баси как са я изтипосали женицата на тая черно-бяла снимка Като на жалейка
124
1
 
20
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Кмет може да стане...всеки.За Фандъкова не знам,вече беше и каквото каза Бокича...направи,повече едва ли ще може.
123
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъкова ще е кмет. То просто няма кой друг.
122
1
 
7
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-140,не си прав,няма бивши комунисти,както няма малко бременна жена ,малко ***,и малко милиционер.
121
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алчната и некадърнаселянка май иска да векува като кмет.
120
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кметка-марионетка.Слуга на Строителната мафия.
119
4
 
10
 
! Отговори
1 преди 4 години
До А всички,ти си гласувай за самоковлийската слива.
118
5
 
30
 
! Отговори
АЛЧНОСТ БЕЗ ГРАНИЦИ преди 4 години
Не трябва да имаш право на повече от два мандата.Иначе става монархия,освен диктатура.Властта се услажда и не им се изпуска.
117
0
 
9
 
! Отговори
до 135 преди 4 години
Прави са на ***, пише, защото просто му плащат за това.
116
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно, до сега тези 10 години какво и попречи на Фандъкова да направи голямата крачка?Преди предишните избори също ни будалкаше за някакви велики неща и накрая нищо не направи.Я по-добре някой друг да прави големите крачки.