Фандъкова поиска голяма крачка за София и представи програмата си

От днес започва състезание на идеи, смята кандидатът за нов мандат
Обновена: 29 сеп 2019 14:57 | 29 сеп 2019 14:52, Красимир Ангелов
238

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

София има уникален шанс да направи голяма крачка в своето развитие и затова е важно как ще продължи да се променя, обяви кметът на София и кандидат за нов мандат Йорданка Фандъкова при откриването на предизборната си кампания.

Още по темата
"Модерно е политиците да се крият зад думата „гражданите“. Но гражданите имат своите лица, имена и професии. Затова аз предлагам екип, с който да ускорим развитието на София“ посочи кандидатът за кмет на ГЕРБ и СДС, цитирана от "24 часа".

"Не пренаписвам големи периоди от живота си, не ги подменям, не ги крия, както е модерно. Не давам неизпълними обещания. За мен днес започва открито и честно състезание на идеи, решения и проекти за София. Да, тези избори са важни, защото на тях се решават две важни неща", посочи още Фанддъкова.

По думите й важно нещо след изборите е как София ще продължи да се променя – "дали със силата на опита и с поуките от научените уроци ще стъпим на здравата основа на направеното, за да увеличим скоростта на промяна и градеж".

"Преди няколко месеца "Файненшъл таймс" и Световната банка отвориха свои центрове в София. Струва ни се естествено. А дали биха го направили преди 10 години? Каква беше София преди 10 години? Започнахме работа в един спрял град, който преминаваше от криза в криза. София беше обградена от хиляди бали боклук, чийто мирис задушаваше половината град. 40-годишните червени Икаруси бяха столичният градски транспорт, а метрото беше 9 км от центъра до "Обеля", посочи в словото си кандидат-кметът.

Първата голяма цел, която Фандъкова си поставя, е по-високо качество на живот с по-удобна и сигурна градска среда, а това означава повече работа в кварталите.

"Предлагам цялостна програма за изграждане на паркинги – буферни, на спирки на метрото и квартални, защото подреждането на паркирането в кварталите е една от най-спешните задачи. Трябва да намалим транзитния трафик през града – а това значи да завършим вътрешните рингове и Околовръстния път", посочи още Фандъкова. Тя отбеляза като голяма своя гордост изпълнението по проекта на метрото.

Борещият се за нов мандат столичен кмет посочи и друга своя голяма цел - по-здравословна среда, което означава чист въздух и повече зеленина. А заедно с това и целта за просперираща София, с по-големи възможности за професионално развитие, добри доходи и успешен бизнес.

"Вярвам, че бъдещето на София е във високите технологии. Затова предлагаме и училищен кампус,  в който престижни международни училища и университети да отворят филиали. Големият капитал на София са образованите и младите хора. Знам го с ума и със сърцето си.  Затова и повече от 10 години инвестициите в образованието са стабилен приоритет", посочи Фандъкова.

Сред останалите приоритети в нейната програма са подпомагане на творците и местната култура, повече ред, контрол и ясни правила в целия град.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
3
 
26
 
! Отговори
sofeto преди 4 години
За кмет на населено място бих избрал само този(или тази) който ме убеди че ще свали МПСтата от тротоарите за да могат пешеходците(деца, майки с колички, пенсионери, инвалиди) да се придвиждат сигурно а не в нарушение по платното. Поне в "Неделя" да се наспя и никой да не ми ***, стърже и реже. Въховенството на закона и спазването на наредбите. Партия или личност са ми безразличи!
154
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пред прозореца ми, когато ремонтираха Цариградско шосе, изтръгнахи декоративните храсти от зелените площи. След това няколко години вече идват едни "озеленители" които засаждат някакви дръвчета, които след два месеца изсъхват (няма как да е иначе, щом садиш дървета през юли) и после това се повтаря и повтаря. Сигурен съм, че всеки път им плащат за работата, само че свършена работа няма. Фандъкова знае ли нещо по въпроса?
153
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъкова иска "ускоряване". Обаче когато движението е в грешна посока, ускоряването означава да се движиш в същата грешна посока, но с нарастваща скорост.
152
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С похарчените и откраднати от Фандъкова и шефът й 27 милиарда за 14 дофини, София трябваше да свети и да бъде европейски град, а не ориенталско смрадливо и разкопано гр то, каквото е в момента.
151
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 10 години къде спа, изглежда ми културна, но явно е марионетка.Софиянци събудете се малко, стига лъжи.
150
1
 
16
 
! Отговори
7761 преди 4 години
Състезанието на идеите започва след поетата пряка отговорност и възстановяване на разхитените средства на общината, госпожо F.
149
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А за застрояванто на зелените площи с естествена растителност около Витоша кой ще каже. Скоро там няма да остане и едно дръвче и полянка, а само мизерни безформени сгради. А Витоша е едно от най - големите богатства на София от туристическа и други гледни точки.
148
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До баба мара 96Ми нали такива като тебе, мари Маро, вдигат шумотевицата и правят мръсотията със "западните" си таратайки! На нас не ни пука, ние в панелните гета не живеем, но вие мърсите навсякъде и всичко - включително и разните му там селяндурски форумчета.Марш на село при външния нужник - там пък си е чисто и тихо, нали?
147
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално е Мутрата Любо Ганев, лицето на ВИС-2 да в подкрепя.
146
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално е Мутрата Любо Ганев, лицето на ВИС-2 да в подкрепя.
145
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В София вече цари пълна свободия. Частично саниране и остъкляване, което е изключително грозно, разбити многократно прекърпвани пътища, грозна и безформена "модерна" архитектура( има и хубави модерни сгради но много малко), все по - малко зелени площи, една от столиците с най - лош въздух, некачествени ремонти, своеволие. Но нищо, като имаме метро всичко е наред.
144
2
 
28
 
! Отговори
П4естъпника от Банкя преди 4 години
Вън Фандъка от София!
143
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е няма такава наглярка като г-жа Графигнатиева...Чудя се с какви очи се показва пред хората.То бива дебелоочие, ама пак пък толкова...
142
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заради Майчето ще трябва да гласувам за Данчето.
141
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тия кмет преди Фандъкова, който е фалирал София, не беше ли един дебел от Банкя?
140
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 122Кметът преди Фандъкова беше "и сам войнът е войн", Константин Семьонов - ти нали си падаш по класиката на съветската пропаганда? А кои бяха партиите и кое беше правителството тогава, да помниш нещо за заменките и турските назначения из Източна България - или ти и това не помниш?
139
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тая алчна *** за 10 години не се ли накраде достатъчно, та иска и още?
138
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До сега като е кмет Фандъкова защо не е направила тази крачка ?
137
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ще ще ще... от 50 години само ще
136
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А да не споменаваме изключително грозната и безформена понякога архитектура, която направо е болка за очите. В София вече има много такава. Все едно някой пълен бездарник се е опитвал да проектира сграда, като единствената му цел е да изглежда "експериментално". Да, експеримент колко можеш да издържиш без да те заболят очите...