Портних печели от раз във Варна?

Gallup дава победа с 51,9%
28 окт 2019 06:40, Александър Попов
96
Портних печели от раз във Варна?
Снимка: Булфото, архив

Кметските избори във Варна могат да приключат още на първия тур. В морската столица Иван Портних води убедително, а финалните данни от паралелното преброяване на Gallup International му отреждат победа с 51,9%.

Далеч зад него е вторият - кандидатът на Възраждане Костадин Костадинов с 15,2%. Трета се нарежда Анелия Клисарова, която бе издигната от БСП, с 14,7%.

Още по темата
ГЕРБ ще имат голямо предимство и в общинския съвет на Варна. Те печелят 34,4% от гласувалите, а след тях са БСП с 14,8%.

Активността за кметския стол в града е 37,2%.

Ето финалните данни от паралелното преброяване на Gallup International за Варна:

За кмет

Иван Портних - ГЕРБ - 51,9%
Костадин Костадинов - Възраждане - 15,2%
Анелия Клисарова - БСП - 14,7%
Стела Николова - ДБ - 8,8%
Други (общо) - 9,4%
Гласували "Не подкрепям никого" - 4%

За общински съвет на Варна:

ГЕРБ - 34,4%
БСП - 14,8%
Възраждане - 7,5%
ДБ - 6,1%
ДПС - 6,1%
ВМРО - 2,9%
Други (общо) - 28,2%

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: варнаИван Портних
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Възраждане е ***! Давай Коце, Варната - 16-та република на Путин да напрайш!
86
0
 
0
 
! Отговори
neutralen преди 4 години
Поредните избори-цирк . Ниска избирателна активност - ами ако отидат 80-90% 1 седмица не могат да се преброят бюлетините .Чакам 4 ноевмри да видя вярната гледна точка , че до сега медиите само ми промиват мозъка .
85
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
айде само "варнаЛИЯТА" да не казваш какво да правим ние варненците
84
0
 
4
 
! Отговори
Похвала за БТВ преди 4 години
Показаха част от далаверите на Камбитов, тъй като в Благоевград цари тотална цензура.
83
2
 
7
 
! Отговори
Не е вярно преди 4 години
При 94% обработени протоколи Портних има 49,3%, а втори е К. Костадинов. На втория тур призовавам Варналии да се вдигнат и размажат Портних, както и ние ще катурнем нашия далавераджия от Благоевград!!!
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
но пък намери време да коментираш
81
1
 
1
 
! Отговори
все тая преди 4 години
И без това не стъпвам там.
80
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С нулев граждански дълг и закостеняло във времето мислене, но после с претенции и се почва едно мрънкане как някой друг му бил виновен
79
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
79,знаеш ли, че БЕЛГИЯ постави световен рекорд като престоя 3.5 г. с отказ от гласуване,защото народът и не искаше в листите крадци и корумпирани политици ? БЕЛГИЙЦИТЕ знаеш ли защо са на светлинни години пред българите ? Защото умеят да протестират,а отказът от гласуване е цивилизован протест,това ясно ли ти е мър'льо мазен ? Знаеш ли 79-ти,че е много т'ъпо да се оправдаваш с клишето на манипулаторите-политици,че "ако не се гласува ще спечелят грешните" ? България е затвор за развитие на умът !
78
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
я се чуй какви ги говориш :D :D той не си е мръднал *** да гласува, но другите му били виновни, че гласували за човек, когото не искаш. Я ПАК? Чакаш някой друг да ти свърши работата, а ти да си стоиш на дивана у вас? Всеки разсъждава, че няма нужда да ходи, защото няма никаква директна лична полза, типично егоистично мислене - Общото някой друг да го оправя, аз да си гледам моят рахат. Такива хора като теб по-добре да не гласуват, наистина.
77
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Варненци, евалла продължавате да вярвате на червени бандюги, като рапани сте, е нали се плискат вълните при вас редно е да сте умни колкото морските охлюви !
76
4
 
11
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Както си избраха Гешев така избраха и Портних. Да им е честит на Варна и дано не ревват след това, но да помнят, че никой не им е виновен за избора.
75
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като в един град са гласували по-малко от 50 % от населението, защо трябва хората които са отказали да гласуват да търпят избраният от невежите, мазните, страхливите, наведените и мал'оумните управленец в продължение на 4 години ? Какви са тези закони които дават права само на овце ? Не наближава ли времето когато ще гласуват само роднините на кандидатите ? Я се замислете стадо овче малко поне с едната си гънка на мозъкът си която е от мотика !
74
0
 
10
 
! Отговори
До 57 преди 4 години
Стига сте се оправдавали и да търсите вина, че била впрегната администрацията. А Вие къде спахте, та само 20% гласувахте???
73
7
 
5
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Софиянец съм , но обичам Варна не по-малко от София . Евала варненци , че не успяха да ви промият мазъците червенотиквеничковчетата и си избрахте на първи тур правилния човек . Обичам ви !!!!!
72
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За пореден път ще кажа;-българите сме много про'сто племе и си заслужаваме корупцията и беднотията!Светът не напразно ни сравнява с овче стадо,живеем"прегърбени"и с наведени глави,стрижат ни вече когато им скимне,комунизмът в кошарата"България"навлезе в своя апогей,нямаме право вече и да се оплакваме след като сами си избираме най-лошото...30 г.не можем да разбереме,че БКП се клонира в ГЕРБ,ДПС,Патриоти разни,БСП и какви ли не още комунистически шайки които ни манипулират яко,овце сме и това е !
71
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"завиждам" на Варна за голямото кръгово кръстовище,уникално е ,щом Вожда го хвали...
70
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ех, ще натъкмят процентите....
69
5
 
3
 
! Отговори
доо ууукито преди 4 години
Паднахте ми в очите и повече не стъпям във вашия град.-----------Супер!!!Един селендур по--малко!!!!!-)))))))
68
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Варна е един от руските анклави в България, подобно на Бургас и Поморие.