Манолова брои: Разликата с Фандъкова – под 3%

Бившият омбудсман се закани, че ще събере гражданската енергия
247

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Кандидатът за кмет на София Мая Манолова обяви, че ще изчака преди да коментира резултатите в столицата, защото по данни от паралелното преброяване на нейния щаб разликата между нея и Йорданка Фандъкова е под 3%.

"Благодаря на хората, които гласуваха за мен – те са около 170 00 души. Благодаря за тези, които са гласували по съвест. Останалите знаят, колко струва съвестта им", заяви Манолова.

Още по темата
Тя отчете, че е дала всичко от себе си в тази кампания, а тя е била "трудна, жестока и нечестна". "В нито един момент не отговорих на вандалските актове с вандализъм, на агресията с агресия, на купуването на гласове. Защото подкрепата и вдъхновението на хората за мен бяха по-важни от манипулациите и от черната кампания", заяви Манолова.

"От какво ме е страх? Не ме е страх от загубата, от принудата, от директните заплахи, от силовото постигане на резултат. Не съм страхлив човек и вие го знаете. Страхът ми се изразява в думите на един от кандидатите за районни кметове, който днес ми каза: Нищо не мога да направя, купуват пред очите ми гласове. И полицаите го виждат и казват – нищо не можем да направим".

По думите на бившия омбудсман именно това е реалната ситуация в страната – безобразно и безнаказано купуване на гласове. Според Манолова хората се склоняват да гласуват, а правоохранителните органи не са реагирали на подадени сигнали за конкретни секции.

"Властта няма срам от хората. И гражданите гласуваха протестно именно срещу това. Протестен вот от близо 170 000 души на втори тур“, допълни още Манолова.

По думите й от целия вот са спечелили гражданите, тъй като за първи път от 14 години в София имаше балотаж и гражданите са поискали истински дебат за столицата и развитието й. "Говореше се открито за проблемите и се видя дъното, до което може да стигне властта. Хората повярваха, че промяната е възможна", посочи кандидатът за кмет на столицата.

Според Манолова София е показала, че може да се обедини. Демократичната десница, демократичната левица, демократите от неправителствения сектор – всички си подадоха ръка и показаха, че могат да преодолеят партийните различия, заяви Манолова.

"Обединението  е много повече от партийните различия. Тази нощ видяхме как може да бъде преодолян моделът на партийната, на едноличната власт. Видяхме пътят, по който този модел може да бъде демонтиран и смятам, че гражданите имат смелост да извървим заедно този път докрай“, продължи Манолова и обясни, че ще намери формата „тази гражданска енергия да не бъде пропиляна, а да бъде фокусирана за постигането на една основна цел – промяната на модела в София и България".

"Как ще стане това ще обява, след като чуя окончателните резултати от днешното гласуване", завърши загадъчно бившия омбудсман.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
2
 
6
 
! Отговори
подмяна преди 4 години
демекс печата пликовете , бюлетините са в мултипринт , този път и местната полиция е ангажирана в опазването на повечето бройки там наблюдатели няма
135
2
 
7
 
! Отговори
касиране преди 4 години
според парламента наблюдатели могат да са само в СИК в ЦИК при въвеждане няма наблюдатели това е подмяна
134
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До уАлоооо! Печатницата на бургаския депутат Петър Кънев от БСП "Демакс" печати бюлетините за изборите преди 2013-та!!!!! Дори и на тези избори е печатала списъците. Самия той на следващия ден след "Костимброд" дава интервю, което още стои в интернет. Това е нормална, обоснвана пратика да се печатат повече бюлетини. Викаги се искат допълнително бюлетини. Все някой не си е направил сметката.
133
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, свидетелите в прокуратурата казват друго, когато е писала доноса за Костинброд. Доста е треперела и била объркана. Няма никой идеален. Но тази да е фактор...... Госпожа юрист, дето не познава града който ще "оправи". Не знае, че не тя определя данъците на общината. Че има изисквания от Европа за повишаване на такса смет догодина. Не познава Изборния кодекс, който би трябвало тя да е написала!!!!!! Ще касира? Явно някой друг й го е писал на емблематично място. Тя дори не го е проела.
132
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен дo F5 преди 4 години
Абе, ти добре ли си с тия конспирации, дето те гонят??? Какво общо има това с изборите? И за твое сведение сегашните момичета са с естествено по-големи гърди от тези от предишните поколения!
131
5
 
8
 
! Отговори
у преди 4 години
печатницата в костинброд пак повече бюлетини печата. Къде се видяло това , да се печатат бюлетини в печатница собственост на общински съветник от герб в града
130
6
 
8
 
! Отговори
няма да се откажем преди 4 години
да гласуваме срещу герб с купените гласове и подменени бюлетини в арена
129
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сестра Галева, костинбродската била промяната...хахахахахаха
128
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Маачкай кутевската своолоч!
127
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За n-ти пореден път социалистическата чумаа е победена! Какъв прекрасен ден се очертава да е днес...ще слушаме хленчене :))))
126
11
 
11
 
! Отговори
касирайте вота!! преди 4 години
Ако имаме опозиция тя ще посика касиране на вота във София, Шумен, Варна и на други места.Ако нямаме опозиця... е то в тоталитарните държави няма нито опозиции, нито социолоци, нито нормални избори. После защо 2/3 от младите си бият шута от ***....
125
16
 
18
 
! Отговори
пак ви метнаха преди 4 години
А ББ имаше дори англостта по ТВ да каже, че социолозите познали напълно.Разлика от 15% при екзитпола не е грешка, а измама!освен това никой не обясни защо тези грешки надуваха резултата само на управляващите?нека приемем факта - иамаме сериозен проблем с честността на изборите под това управление, също имаме проблем със свободата на словото!
124
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чакат чувалите с бюлетините на бариерата на арената, вземат ги от охраната и никой не знае какво става после. Всъщност се знае, печелят суджуците.
123
13
 
14
 
! Отговори
грандиозна измама преди 4 години
Цял ден медиите на властта лансираха разлика от 16-18 процента за Юрданка, демотивирайки софиянци за да не гласуват. А разликата се оказа едва 3.6% според ЦИК и то при прекалено ниска избирателна активност.Също в Шумен - лансираната разлика от 10% в полза на Шайката се оказа разлика под 1 процент в рамките на стотина гласа. Дано поискат ново предберояване там и проверка на "сбърканите" протоколи. Медиите просопаха и боя, който нанесе ДБ на ГЕРП при районните кемтове.
122
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе нека гербари да драскат каквото искат, но те са истинските наследници на БКП и какво от че се правят на десни, просто си имаме нов диктатор.Истината е само една взеха почти цялата страна с фалшивициране и манипулиране , затова демократичната общност трябва да протестира
121
5
 
3
 
! Отговори
F5 преди 4 години
И сутиените и бельото сигурно ги правят нарочно от омагьосана материя и вредна материя, осъзнавате ли в какъв прогнил свят живеем?Религиозните червеи на власт!Noone is safe, noises, noisesm people make noisesm people make noises when they are sic, nothing to do except hold on to nothing! Slipknot - Disasterpiece
120
24
 
22
 
! Отговори
ГЕРБ Е МАФИЯ преди 4 години
Щом в синя София герберугите взеха да печелят с клизма, значи дните им са преброени.Народът мрази ГЕРБ !С купени ромски гласове, с корпоративния вот на калинките от огромната държавна администрация и гласувашите под строй милиционери от МВР, гербаджиите някак успяха да оставят на власт крадлата Фандулкова.ГЕРБ печели, София губи !ГЕРБ печели, България продължава да затъва.Най-изостаналата държава в Европа е герберска България на Бойко Борисов.Това са фактите.
119
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДрОгаре, кой ще понесе отговорността.......от загубените избори..........отново...........вас питам ДрОгаре?
118
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изборите са манипулирани из цялата страна , но най фрапантно в София и Пловдив. Избраните кметове на много места са нелегитимни
117
5
 
2
 
! Отговори
F5 преди 4 години
То добри жени с незавиден бюст няма, освен ако Господ не ги наказва с нещо, просто са си избрали да ги атакуват точно там. Има и магии в материята. И какво ли още не, в храната и водата слагат нещо.