Мая Манолова внася жалба за касиране на изборите в София

Инициативният комитет за издигането й ще я внесе в ОИК утре
Обновена: 10 ное 2019 18:00 | 10 ное 2019 17:50, Анисия Иванова
186
Мая Манолова внася жалба за касиране на изборите в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мая Манолова ще иска касиране на изборите за кмет на София, съобщиха от екипа й.

Утре, 11 ноември, от 15.00 ч. инициативният комитет за издигането на Манолова за граждански кандидат за кмет на София ще внесе жалба в Общинската избирателна комисия, в столицата, на ул. „Московска” 33-

В жалбата са посочени доказателства за груби нарушения на изборните правила на местните избори за кмет в София. Мая Манолова ще направи изявление пред медиите по повод искането за касиране на изборните резултати.

На същото място, в 14.30 ч., нейният инициативен комитет слага началото на петиция за оспорване на резултата от изборите в София и с предложения за промени в изборните правила, сред които и въвеждането на машинно и електронно гласуване.

На балотажа в неделя Манолова загуби битката за София от настоящия кмет Йорданка Фандъкова. Разликата в гласовете между двете, според 100% протоколи, е 20 366 гласа. За Фандъкова са гласували 49.98%, а за Манолова – 45.13%.

От щаба на Манолова поставиха под съмнение резултата от гласуването. Според тях разликата от 5% между нея и Фандъкова се дължала на купуване на гласове, попълването на празни протоколи от СИК и фалшиви резултатите от екзип половете в изборния ден.

Димитър Делчев смята, че социологическите проучвания тенденциозно през деня са показвали голяма разлика между Манолова и Фандъкова, за да се откажат гласоподавателите да отидат до урните с идеята, че битката е предрешена и печели ГЕРБ. Според него има и има нарушения в ОИК, както и в секционнни комисии.

Освен това 2300 недействителни бюлетини, колкото са отчетени на вота в София, будели притеснение. Той алармира още, че е имало и празни протоколи, издадени от някои секционни комисии само с подпис и печат.

От щаба на Манолова са подадени 23 сигнала за купени гласове. В секциите в ромските махали вотът бил основно за Фандъкова.

Според председателя на Инициативния комитет - Никола Вапцаров, Манолова не е успяла да спечели кметската надпревара заради манипулации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
10
 
20
 
! Отговори
Bad Company преди 4 години
То няма лошо , че Мая е червена лъжкиня, тъй и е "дадена водата". Ама на Радан и Куневца как им лъснаха червените ....................мани, мани.......
97
13
 
11
 
! Отговори
ШопЪ преди 4 години
Не вярвам герб да допусне подобно нещо, просто са хвърлили много пари и при евентуално повтаряне на изборите в София ще трябва да се бръкнат още веднъж, и то много яко.А защо ЦИК мълчи като комунист на разпит как стана така, че от РИК са предадени 1503 протокола (толкова са секциите в София), а ЦИК брои гласове от...1612 протокола - т.е. онези фантомни 100 хиляди софиянеца били, видите ли, техническа грешка - но "гласовете" им са отчетени при преброяването! Потвърдено от М. Константинов!
96
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Софиянци гласуваха против подманата Манолова !
95
14
 
9
 
! Отговори
Истина преди 4 години
Трябва да се касират, защото купените *** гласове решават съдбата на София. Това не е нормално и нечестно.
94
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вмирисана кюстендилска слива. Сорт "Голяма Галева"
93
9
 
9
 
! Отговори
интернет преди 4 години
оТивай на лекар как ще съдиш мафията,тя държи провосъдие,футбол,радио,войска и т.н.Тя съдебната система работи за ГЕРБ,само ДПС са извън съдебната система.
92
5
 
8
 
! Отговори
Я па ти преди 4 години
Да избереш същото било промяна?!
91
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Софиянци гласуваха за промяната и затова избраха Фандъкова !
90
13
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
До Защо пък не ?ИВАНЧЕВА Е 1000 ПЪТИ ПО-ДОСТОЙНА ОТ ФАНДЪКОВА!ИВАНЧЕВА ЛИ ОБРА МЛАДОСТ КАТО ГЕРБЕРСКИТЕ КМЕТОВЕ!!!КМЕТСКИЯ СЪВЕТ НА ПЕРНИК ОТ ГЕРБ РАЗРЕШАВА НАПЪЛНО НЕНУЖЕН ЗАЕМ ОТ 4.2 МИЛИОНА НА ВИК ПЕРНИК ПАРИТЕ СА ИЗТОЧЕНИ!!!ИВАНЧЕВА Е СЪВРЕМЕНЕН РОБИН ХУД ВЗИМА ОТ БОГАТИТЕ ЗА ДА ДАВА НА СЕБЕ СИ :D
89
2
 
11
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Не пуска кокала ... Кой ще плати за това касиране ? Май държавата?
88
5
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
НЕ ВЯРВАМ ИЗБОРИТЕ ДА БЪДАТ КАСИРАНИ ЩОТО ТОВА ЩЕ ЗНАЧИ ВСИЧКИ ИЗБОРИ ЗА НАПРЕД ДА БЪДАТ КАСИРАНИ В СОФИЯ ВИНАГИ ЩЕ СЕ ЛЪЖЕ И МАЖЕ И ТО НА ЕДРО!ИНАЧЕ ИЗБОРИТЕ СА СИ АБСОЛЮТНО ЗА КАСИРАНЕ В СОФИЯ!
87
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мая Галева Общата Манолова - поредното недоразуменние в политиката.Айде да си ходи на село сега ;)
86
8
 
17
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Гладна червена кокошка просо сънува...
85
7
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
До Пак лъжете !НЯМА КОГО ДА ИЗЛЪЖЕШ5% СА ГЛАСУВАЛИ С НЕ ПОДКРЕПЯМ НИКОГО А ОТДЕЛНО 1.5% ИЛИ 7 ХИЛЯДИ ГЛАСА СА НЕВАЛИДНИТЕ БЮЛЕТИНИ!!! ------------ИЗБОРИТЕ ДА СЕ КАСИРАТ МОМЕНТАЛНО В СОФИЯ !!!
84
5
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
дo 87 Искам я боса, но на 30 години когато беше Майчето заедно с Юлияна Дончева- и тя да е на 30 годинки в джакузито на двора с една каса шампанско. И тия двете ще ме унищожат!
83
7
 
11
 
! Отговори
Пак лъжете ! преди 4 години
С Не подкрепям никого в София са гласували 3% а не както пише в опорките на БСП троловете 5% .
82
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Язък,колко хубаво дишаше във врата!
81
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Използваха я,сега ще и бият шута след някой и друг ден! За Манолова - в минало време!
80
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде си тръгнала боса през просото!?
79
12
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЕДНА ТРЕТА ОТ КОНСТИТУЦИОННА СЪДЕБНА СИСТЕМА Е НА ПРЕЗИДЕНТА ДРУГАТА ЕДНА ТРЕТА Е НА ПРЕМИЕРА !!!МАЛКО Е ВЕРОЯТНО НО МОЖЕ И ДА ГИ КАСИРАТ!ФАНДЪКОВА ИЗГУБИ МОРАЛНАТА ПОБЕДА ЩОМ 5% СА ИЗБРАЛИ НЕ ПОДКРЕПЯМ НИКОГО ! ТОВА НЕ СА ГЛАСОВЕ ЗА ФАНДЪКОВА И С ТЯХ МАЯ МАНОЛОВА ПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ!