Порното в нета прави младите мъже импотентни

Процесът все пак не е необратим, мозъкът може да се "опресни"
24 окт 2011 13:54, Елка Василева
90
Порното в нета прави младите мъже импотентни
Снимка: Архив Reuters

Интернет порнографията поражда сексуални дисфункции у младите хора и те не могат да се справят както подобава при реални контакти с жени, констатира американската сексоложка Марния Робъртсън, цитирана от в. "Huffington post".

В публикация в изданието "Psychology today" Робъртсън твърди, че все повече млади мъже на възраст около 20 години намират за "нормални" сексуалните си дисфункции.

Това се дължи на факта, че младото поколение е преситено от порносайтовете в интернет.

Редовното и продължително гледане на подобни материали свръхстимулира допамина, който отговаря за реакцията на тялото при сексуална възбуда.

В наши дни констатираме загуба на либидото при младите хора 30 години
по-рано, отколкото при предишните поколения.

В миналото импотентността беше свързвана предимно със застаряването и с някои болести.

Днес като утежняващ фактор се посочват и новите технологии.

Парадоксалното въздействие на лесния достъп до порноматериали се изразява в това, че при всяка нова възбуда мозъкът изгубва способността си да реагира на допаминовите сигнали.

Потребителите на порно се нуждаят от все по-екстремни изживявания, за да достигнат до полова възбуда.

"Еротиката в книгите, в картините и филмите е позната отдавна, но с масовото навлизане на интернет услугите вече е възможно да се получават нонстоп допаминови инжекции“, коментира Марния Робъртсън.

„Този огромен поток е безплатен, с лесен достъп и върви 24 часа в денонощието. А това в дългосрочен план води до загуба на либидото. Оттук и загубата на интерес на много млади хора към секса в реалния живот", казва тя.

Робъртсън изтъква, че процесът не е необратим. Възможно е мозъкът да се "опресни", но за тази цел трябва да бъдат тотално изключени за няколко месеца допаминовите порносигнали, получавани чрез съвременните технологии, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Томас, съпруги има едва от няколко хиляди години, а хора от няколко милиона. Мъжкия индивид инстинктивно се стреми да разпръсне гените си максимално, а женския също така инстинктивно допуска до себе си най-добрия. Учените го наричат естествен подбор. Няма нищо неестествено да желаеш повече от една жене.
88
1
 
3
 
! Отговори
Томас преди 12 години
62Възпроизвеждането става, чрез секс със съпругата. Не става чрез секс със всяка друга. Не е едно и също и последиците не са едни и същи.
87
0
 
11
 
! Отговори
учЯн преди 12 години
Можете да пишете за 1000 платени изкуствени научни "констатации" но това че живеем е среда от ксеноестрегени, това че спермата на мъжете е намаляла с над 50 % може би е от..разголения *** на Азис. или май е дело на същите тези хора които притежават света , печелят от всичкия петрол и химия и накрая притежават и медицинската наука барабар с фарамацефтичната.... СЪБУДЕТЕ СЕ!!!!
86
2
 
4
 
! Отговори
Името преди 12 години
Ахахахаххаа това е материал 100% съставен и поръчан от Ужасно грозните cock deprived 25% женски индивидки в света. Арабия предпочитам да се изпразня на пода пред това да си хабя усилието за някакво безформено парче сланина или някоя дето е супер дроб в лицето и си мисли, че има смисъл от горе долу ставащото и тяло, като само лежи по гръб. 100% порно и соло mode пред тия, бойкот на грозните жени. Жените са неграмотни освен във всичко друго което правят и в секса даже...
85
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичко в живота ни е порно и футбола и политиката и изборите вчера, време е за поредната...
84
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми търговията на живо нещо не върви ... цените високи ... на филма никой не ти се сопа, не ти се сърди и не го боли глъвътъ по незнайни причини и винаги е със щаслив край
83
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
така е, толкова порно всякакво, вече не знам какво трябва да се случи в реалността, че да ми е интересно, а да си намериш толкова извратена *** е трудно много. Тъжна история!
82
1
 
13
 
! Отговори
Мотивационниизпълне преди 12 години
По голяма порнография от вестниците и телевизията в България няма 24 часа нонстоп ***. До сексоложката ако на теб някой финансов експерт ти Говори че парите не са най-важното Вервай !? Абе опитомили са и вас "актрисите" то ако "беше" само за "слава" и спорта хи хи хи. Не искали нови парцали, гсм или екзотична екскурзия да да . Преместих си го в другия крачол.
81
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този огромен поток е безплатен, с лесен достъп и върви 24 часа в денонощието. А това в дългосрочен план води до загуба на либидото. Оттук и загубата на интерес на много млади хора към секса в реалния живот"А другия поток "секса в реалния живот" е платен (както и да го погледнеш все си е платен), с труден достъп и не върви 24 часа в денонощието.Изводът - ИЗБЕРЕТЕ ПОРНОТО.
80
11
 
16
 
! Отговори
дабеда преди 12 години
Пълни глупости, тая е сексоложка, колкото слон - балетистка. Много й разбира главата, на какво се длъжат сензационните й изводи, на това, че е стара и грозна и младите мъже вече не я свалят ли?
79
15
 
8
 
! Отговори
Давид преди 12 години
Ако гледам порно с момченца които тъкмо са навършили 18 г. и ежедневно лъскам мислейки за подобни оргии дали имам проблем ? Мислите ли че трябва да започна лечение ? Мисля да потърся помощ.
78
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е,чак сега ли го открихте,бе?
77
4
 
28
 
! Отговори
Само по терлици преди 12 години
А от къде ще научаваме нови пози ако не от порното, А също ако не те кефи някоя мацка на филма ще я превъртиш , а моята трябва да я гледам цял живот....а бе хубаво нещо сие порното...
76
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе няма импотентни мъже, има бедни мъже, които не могат да си позволят виагра :)
75
0
 
7
 
! Отговори
до 75 преди 12 години
хахахахахаха.........то твоето ще е от егенето..........хахахахаха
74
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Порното в нета прави младите мъже импотентни ....Хайде да не се обиждаме и нас старците направи импотентни
73
1
 
6
 
! Отговори
Jorkata преди 12 години
Hora, ne znam za pornoto, ama moje li da se napravi neshto za Томас, che veche sam zagubil viara che dnes.bg shte se spraviat. Smisal beshe zabaven do edno vreme, ama misla che e vreme hora s ochila i diplomi da se zahvanat s nego za izvestno vreme.
72
2
 
5
 
! Отговори
до 38г преди 12 години
Ти не си ли малко възрастен за 20 годишни?
71
1
 
19
 
! Отговори
учителка преди 12 години
до 68 и 69,Пубертетчета, утре сте на училище, я бегом да си учите уроците, а порното го оставете на възрастните
70
6
 
10
 
! Отговори
Стига ве преди 12 години
Стига бе, стига с тея глупости. След като прочетох първото изречение спрях да чета. Според мен сексоложката Марния Робъртсън има сериозни проблеми с мозъка!