Дубай с нов рекорд за най-висока сграда

Princess Tower влезе в книгата на Гинес с 414 м височина
Обновена: 2 юни 2012 15:17 | 2 юни 2012 15:16,
114
Дубай с нов рекорд за най-висока сграда
Сградата е много луксозна. Снимка: tameer.net
Дубай подобри собствения си рекорд за най-висока жилищна сграда в света. Доскоро това беше небостъргачът The Torch, който е висок 348 метра и има 86 етажа.
 
Книгата на рекордите Гинес обаче потвърди, че най-високата жилищна сграда в света вече е един от съседите на The Torch край яхтеното пристанище на Дубай - Princess Tower.
 
Небостъргачът е с височина 414 м и е на 107 етажа, 6 от които са под земята, пише онлайн изданието propertywire.com.
 
Сградата е с площ от над 3 475 кв. м. В нея има 743 луксозни апартамента с една, две, три или четири спални, с изглед към изкуствения остров Palm Jumeirah.
 
Президентът на строителната компания Tameer, чиято е сградата, Федерико Таубър посочва, че и фирмата му, и емирството са изключително горди със сградата и постижението.
 
"Гордост и за Tameer, и за Дубай е, че в момента емирството е дом на най-високата сграда в света и на най-високата жилищна сграда в света“, каза той.
 
"Ето това е случай, при който ако кажеш, че си на върха на света, това ще бъде напълно оправдано“, коментира Таубер.
 
Скоро обаче Дубай може да си има конкурент за титлата най-висока сграда в света.
 
Азербайджан обяви плановете си да изгради в столицата Баку Azerbaijan Tower с височина от 1 050 м. Ако проектът бъде осъществен, новата сграда ще изпревари Burj Khalifa в Дубай, която в момента държи първенството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: ДубайКнигата на Гинес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
8
 
29
 
! Отговори
До 85 преди 11 години
Абе ***, имам един приятел дето работи като инженер в една близка до Дубай арабска страна. Човека ми каза как стоят нещата - белия работи с акъла си, индиеца физическа работа, а арабина само си върти синджирчето. Всички араби били *** и мързеливи, но всички били уредени само на удобни и лесни административни длъжности. Това, което правят е много красиво, но няма да остане дълго - за идните поколения. Я някой прилива, я някоя война, я някое земетресение.
79
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аиде стига само се чудите как да обиждате хората ,дасе гледаме ние че един царвул неможем да направим ,само рушим чупим и крадем.бати и култура ни наи малко .....
78
5
 
37
 
! Отговори
Бай ви Ганя преди 11 години
Некви селяни от панелките коментират небостъргачи. Хахахаха. Мийте си краката и си лягайте при дебелите мустакати жени, *** с ***
77
3
 
21
 
! Отговори
До 80 преди 11 години
Джихадистите не целят сгради със самолети, това е работата на ЦРУ
76
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
излиза че за да блеснем, трябва да направим статуята на левски два пъти по-голяма от това, което планирахме...
75
5
 
24
 
! Отговори
До серсемите преди 11 години
Били *** и незнам си какво, абе хамав то тук 20 % от населението са ***, бях преди месец в Азербеждан която е колкото Бългаия 7 милиона по население и мога да ти кажа както са в Азия и са мюслюмани съответно за теб ***, са 100 пъто по напред от страната в коя се опитваш да живееш
74
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
доста маниакално
73
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колкото е по висока сградата , толкова ще е по-лесно на някой превъртял джихадист да я уцели със самолета. Дали са помислили и за такъв сценарии?
72
2
 
46
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Един японски архитект беше казал много отдавна, че най-високата сграда не трябва да е по-висока от най-високото дърво /за съответните геогр. ширини/Дотам е границата на виреене. Много умна приказка. Другото са пари и простотия - до небесата
71
0
 
20
 
! Отговори
до някойси преди 11 години
Нашият мутробарок копира от Дубай - архитектите ги пращат там, те ядат и пият и се пекат и щракат с фотоапаратите преди самолета.И - ето ти резултата тук /и там не е много хубаво, освен изцепки - нищо запомнящо се/
70
0
 
21
 
! Отговори
До кв.м. преди 11 години
Направи разликата, 3475 кв.м. това е застроената площ, а не РЗП.
69
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така е когато имаш страшно много пари а си *** и незнаеш къде да ги влагаш. За мен това е напълно излишно С тези пари може да се направи научно изследване и ново откритие което да помогне на човечкството,Арабска си му работа, Не съм им фенка на тия с чаршафите по главите
68
5
 
19
 
! Отговори
кв. м преди 11 години
3 475кв. м не е много: 20 големи апартамента... явно Днес отново са сбъркали:)
67
1
 
27
 
! Отговори
преди Стария Завет преди 11 години
И бог видя че хората започнаха бързо да развиват високи технологии да строят много високи сгради и реши да потопи света. И го направи. Остави само Ной със тримата му синове и трите снахи и от всеки вид живинки по един чифт върху самотен кораб. Изпрати Бог гълъбче с клонка от маслинка за да му покаже че име суша и надежда за живот. Съжали Бог за стореното реши да бъде по строг и седемте заповеди ги превърна в 10.Да се помолим на Бог да ни пази и да не повтаря своята грешка. Амин !
66
5
 
25
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Каквото и да...правят,не могат ме...накара да отида...там,сред пясъците,изкуствените водоемис вода от...арктически ледници,вечно лято +50 градуса на...сянка,горещият въздух,идващ от фурната на...пустинята,припотени араби и арабки,шеребета охладен на климатика;дето се вика и една студена...бира не може да...пиеш.
65
6
 
32
 
! Отговори
Лешпер преди 11 години
от нашто черноморие по-хубаво няма
64
1
 
38
 
! Отговори
Луксозната ви шунда преди 11 години
Текстът под снимката кърти мивки."Днес", вие сте ***
63
9
 
19
 
! Отговори
Осама бин Ладен преди 11 години
На тия им трябва само ... един самолет.Справка - кулите близнаци.
62
4
 
20
 
! Отговори
faian преди 11 години
Четох жалките Ви коментари от А-я Не разбрах наистина ли ще ги тресне некво заметрисение или сте медиуми които го желаят.Какво да кажем за петрола?-Хората там не са *** остров си направиха от петролни долари,и продължават да са уникалнипетрола ще свърши ,но тия са най-демократичните араби.невщрвах че ще го напиша
61
5
 
22
 
! Отговори
Водолаз преди 11 години
Кога ли ще ги запукат земетресенията, че камък върху камък няма да остане.Тези дупки дето остават от нефта ще започнат да си казват думата.