»здигнаха кръста на катедралата Ќотр ƒам

“ой беше сериозно повреден при пожара
26 май 2024 09:55, ѕетър Ѕойчев
11
»здигнаха кръста на катедралата Ќотр ƒам
—нимка Ѕ√Ќ≈—

 ръстът на катедралата "Ќотр ƒам" в ѕариж беше тържествено издигнат на старото си м€сто. “ежащи€т тон и половина кръст беше сериозно повреден по време на пожара преди пет години, предаде Ѕ“ј.

ѕовече от хил€да часа група специалисти са го реставрирали. “ой не е част от първата сграда на храма от 12 век. Ѕил е издигнат над катедралата през 19 век като част от гол€мата реставраци€ на известни€ ¬иолеле ƒюк. ќт всички произведени€ на прочути€ архитект само кръстът оцел€ в големи€ пожар, пише Ќова.

"¬ажно е да помним, че това е кръстът на ¬иоле де ƒюк. “ой може да се върне на м€стото си и да остане там за идните десетилети€. “ака имаме нещо старо, което е част от новата катедрала. Ќамирам го за символично. “ова е знак, че нищо не може да бъде унищожено напълно, дори когато си мислим, че сме го загубили", за€ви ќливие –ибадо, архиерей на катедралата.
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


11
ќще по темата: кръстнотр дампожар
ќще от —вободно време.
„ерно море, много е добре: —ервитьори и камериерки н€ма, хит са наргилисти и балонеси
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
9
0
 
0
 
! ќтговори
ƒо 3 и 5 преди 4 седмици
"’м..." много €сно е доловил причините за пожара. "Ќе разбирам" се пита защо не са съборили старата катедрала, за да постро€т на нейното м€сто нова? јми защото веднага са щ€ли да скочат множество правозащитни организации и да насто€ват на това м€сто да се вдигне джами€ с най-високото минаре в ≈вропа, защото в противен случай чистачите на парижките улици и общите работници може да се натъжат заради това, че в ≈вропа христи€нската религи€ е по-почитана от т€хната.
8
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
“ази катедрала се счита за "сърцето на ≈вропа". ћного неща в не€ са уникални. «атова € пазеха като очите си и не може и дума да става да € събар€т, за да изград€т на нейнто м€сто нещо ново.
7
1
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
то не остана кьорав христи€нин у франкестан€ особено у клоаката париш. гледайте кво ще става по време на улимп€дата.
6
2
 
6
 
! ќтговори
яко баце, €ко !!!! преди 4 седмици
Ќие бедните *** , дето заради чуждопоклоничеството което €вно е вече национална черта, особенно сред младите, също сме дали пари за то€ измик€рски френски кръст. ¬иж може да не знем кои са Ѕенковски –аковски, Ѕотев и левски, но знаем кой е френски€ футболен национал - африканеца ћ'бапе. ≈ кажете сега, как да не се радва и ликува чуждопклоническата ми мизерна дущичка !!!
5
7
 
3
 
! ќтговори
Ќе разбирам! преди 4 седмици
Ќе разбирам! «ащо франсетата не събориха катедралата без покрив? ј потрошиха милиони евро да € поправ€т? “€ е средновековна църква. ћожеха на нейно м€сто нещо по-ново и по-малко да постро€т. ¬ днешно време хората не хукват да се мол€т всеки ден в катедралата, както е било през —редновековието. «аети са с динамичното ежедневие, просто н€мат време за молитви.
4
1
 
6
 
! ќтговори
наивни франки преди 4 седмици
за подпалвача африканец »здигнаха кръста на катедралата Ќотр ƒам за да го канонизират
3
0
 
11
 
! ќтговори
’м... преди 4 седмици
» все още не се знае как  атедрала - еблематичен, световноизвестен исторически паметник, в центъра на ѕариж, с денонощна охрана и десетки камери за наблюдение и датчици за пожар... изведнъж изгор€? —троител си бил забравил фаса??? ќбикновенно ако то€ фас не е поставен върху бидон с бензин така и ще си угасне. Ќай-много да остави тъмно петънце върху пода. ¬ъпреки че при ремонтни работи на такъв обект пушенето е абсолютно забранено. » изведнјж - пожар в центъра на ѕариж. ћнооого съмнителна работа.
2
4
 
20
 
! ќтговори
—коро преди 4 седмици
„ерните пак ще го подпал€т.
1
3
 
14
 
! ќтговори
. преди 4 седмици
Lidl отново ще го свал€т , ако ползват снимки на катедралата на сво€ опаковка , да не се обиждат мюслитат€ ... Ћюбопитно как германците могат за една секунда да стигнат от ’итлер до най най меките китки у еффропата.