Божидар Димитров черпил с вампирска кръв японски журналист

Шефът на НИМ направил мощна кампания на туризма ни само с порция миди
Обновена: 20 юли 2012 17:55 | 20 юли 2012 17:55,
42
Божидар Димитров черпил с вампирска кръв японски журналист
Божидар Димитров показва как се вземат окончателни мерки спрямо вампир. Снимка: Impact Press Group

Шефът на Националния исторически музей Божидар Димитров почерпил с коктейл от вампирска кръв японски кореспондент, дошъл да отрази истерията по мистериозния скелет от Созопол.

Професорът изтъкна любопитната случка като пример как България прави исторически значими открития, които ни откриват нови туристически дестинации. 

"Дадох интервю за вестник "Асахи Шимбун” и признавам, употребих подкуп в размер на 10 лева. Японският кореспондент много искаше да пие коктейл "вампирска кръв”. Купих такъв - на едно барче на плажа в Созопол.

Собственикът гледаше много отчаяно, защото не знаеше дали това ще му бъде реклама или напротив. Нормално е това за хора, които отскоро се занимават с туризъм“, заяви Димитров пред Фокус.

Всички разходи за необичайно мощната положителна реклама за България около откриването на част от мощите на Свети Йоан и вампира били от джоба на Димитров. Той се охарчил с 32 лв. за порция черноморски миди, а "вампирският коктейл" му излязъл 10 лв.

Още по темата

Екип на National Geographic също щял да снима филм за Созополския кръвопиец. 

През август щели да се появят и конкурентите от Би Би Си и History Chanel, както и от една голяма испанска и една голяма руска телевизия за скелета, който се предполага, че е на 700 години и е най-вероятно на пира на име Кривич.

"Покрай случая с Хохегер и онези 1 700 000 евро, дадени за реклама на България, не знам - да са се появили някакви положителни материали за България. Ние не следваме този пример. Ние правим достатъчно значими открития, не само в българската, но и в световната история, и това предизвика заслужен интерес в чуждите медии" допълни Божидар Димитров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Shopa преди 11 години
Az sum za da reklamira Bulgariq i po tozi nachin. Nevijdam neshto losho da e napravil.
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този историк по такъв начин представяше и Българската история.
37
0
 
2
 
! Отговори
ДО ХАУС преди 11 години
Докторе психо профила на тъи нареченият / западен турист/ ни е много добре известен . Точната дума на български език е ШМАТКИ .Показваш и обясняваш на изискан англииски те се хилят до уши и започват да се снимат . Нали за това са дошли тук искат шоу и ние им го даваме . Плътно по петите на евреите сме няма само те да тарикатлеят . Обявихани и без това по тяхните медии че сме почти братски народи та крушата сливи не ражда .
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От снимката не става ясно кой е вампира. Оставам с убеждението че това е Божидар Димитров коийто изпълнява някакъв вампирски ритуал над скелет.
35
2
 
20
 
! Отговори
д-р Хаус преди 11 години
Ех, ако не му връзваха така ръцете, колко още неща щеше да открие Божидар... Това Ескалибур, Светият Граал, саркофагът на Александър Македонски, бельото от сватбената нощ на Хубавата Елена... и всичките - в Созопол.
34
11
 
4
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
който ми тури минус ще вампиряса ! с положителен знак - АНГЕЛ !
33
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
...а японският журналист се оказал селски шаман от префектура ...нагъзаки !
32
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая кръв главната ТИКВА ЛИ МУ Я Е ДАЛ НАЗАЕМ?
31
4
 
7
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
аз съм наследника на ВАМПИРА и си ИСКАМ ДИВИДЕНТИ !!!
30
2
 
8
 
! Отговори
Марк преди 11 години
Рядко може да се срещне хотелиер, който да взима пари, а да предлага нищо в замяна като у нас. В чужбина те щавят, но поне получаваш нещо, а на родното Черноморие те щавят срещу нищо.
29
3
 
18
 
! Отговори
до 28 преди 11 години
Значи дай да лъжем, за да има повече туристи, които да тарашите и да обирате по морето? Пред мен една рускиня се жалваше, че са взели парите на цяла група деца за да ги возят с лодка, а после се оказва, че няма толкова места. И въпреки това отказаха да й върнат парите. Не можаха ли предварително да кажат колко са местата? Но не, родния хотелиер иска да гепне парите.
28
1
 
12
 
! Отговори
Наздpаве! преди 11 години
Вие,от летни шеги не pазбиpате!Самоиpонията е белег за интелигентност.
27
14
 
23
 
! Отговори
туризмът носи пари преди 11 години
На пъпешите, които се опитват да се бъзикат с Божо ще кажа, че тези исторически находки данесоха много туристи в Созопол. А вие, тарикати, какво направихте за вашия град, а за България?! Освен да джафкате като улични *** май нищо друго.
26
10
 
7
 
! Отговори
afrikaneca преди 11 години
toia *** e za lydnicata!!!!
25
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Созопол откриха глинено гърне, в което се смята, че е чишкал не друг, а самата Мона Лиза, позната на публиката от известната едноименна картина.
24
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Преди той да влезе във власта, беше нормален дори уважаван историк.Последните 2-3г така се изложи,че всичко акоето градил цял живо авторитет и познания рухнаха в рамките на един политически мандат."Точно така е! Преди като си водеше предаването по телевизията даже ми беше симпатичен, но като се хвана с Герб си изигра лоша шега.
23
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Божо е голям хитрец - само как преметна западняците, че в созопол били намерили мощите на Йоан Кръстител. :)
22
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
...баси лъжливата *** е този Божидар Димитров...
21
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Божката съвсем се побърка ! Службата при Винету е тежка,не е за всеки ! До края ще издържат само *** и *** !
20
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Връщайте ги в Трансилвания тия вампири, че е страшно ако се съживят. г- н Димитров е един смел човек не всеки може да се рови сред вампирите.

Спонсорирани публикации