Наистина е голямо село -1200 жители,между Бинкос и Чинтулово на подбалканският път за Сливен.Не съм пил никога прасковена ракия;сигурно...изстудена,със студено сладко от праскови за мезе,е...чудесна.
Не знам бабината рецепта дали е доказана научно, НО е доказана на практика от Чърчил. Бил е дебел и с високо кръвно. Чашка уиски сутрин на гладно е поддържала кръвното му налягане в нормални граници в продължение на много години.
В Кривунделово праскови...нямаме и затова от тях не варим ракия.Ще взема да отида до товаселце Гавраилово,да издиря госпожа Стефания за да си купя десетина литра;може да взема и един...буркан сладко,на жената.
Това саа си балкански традиции. Например в Сърбия сутрин първо хапват лъжичка сладко, след това пият кафе и накрая удрят по един шот ракия. На въпроса ми защо го правят в такава последователност човекът отговори: Микробите в стомаха се скупчват около сладкото, тогава кафето ги зашеметява, а накрая ракията ги умъртвява. Е,познавам и доста българи, които пропускат сладкото и кафето.