Ким Чен Ун и тайната на еднорога

На какво са способни севернокорейските археолози
Обновена: 13 дек 2012 12:25 | 13 дек 2012 12:25,
125
Ким Чен Ун и тайната на еднорога
Ким Чен Ун Снимка: Reuters

Северна Корея е страна на легендите. Там на децата разказват за невероятните подвизи на представителите на династията Ким, способни да изведат в орбита сателит, който да лее в Космоса песни в тяхна прослава, както и да вкарат топката за голф в 11 дупки само с един удар.

В момента, в който Пхенян се подготвяше да изстреля успешно своята ракета "Унха 3", отправяйки предизвикателство към САЩ, севернокорейският лидер Ким Чен Ун извади едно оръжие от съвсем друг калибър, което може да накара да замлъкнат враговете на най-затворената страна в света, пише френският вестник "Фигаро".

Висшите военни империалисти от Пентагона и техните съюзници, южнокорейските марионетки, трябва да се държат здраво за столовете си, защото Пхенян откри действително смъртоносното оръжие. В разгара на 21 век севернокорейският режим се оказа пазителят на тайната на еднорога.

Официалната севернокорейска информационна агенция КЦТА обяви победоносно, че севернокорейските археолози са открили на 29 ноември "леговището", в което се укривало митичното животно еднорог. Сякаш по случайност скривалището беше открито при разкопки в сърцето на Пхенян, едва на 200 метра от хълма Моран, където е била основана столицата на страната.

Надписи, гравирани върху скалата, посочват несъмнено, че тук е леговището на еднорога, язден смело от цар Тонмьон, основател на царството на Когурьо, твърди вдъхващата респект Академия на социалните науки на Северна Корея. Това откритие само потвърждава за сетен път, че леговището на еднорога е в Пхенян, защото според академията съществуването на това митично създание не буди никакво съмнение.

Тази потресающа новина хвърли в недоумение някои историци в Сеул, които забелязаха, не без смях, че еднорогът не е част от митологичната фауна на севернокорейската история. Някои южнокорейски учени дори си помислиха, че става дума за "грешка в превода" на почтената КЦТА, което наистина щеше да бъде разочароващо.

Но в действителност истинският залог на този археологически пробив се крие другаде. Откриването на леговището на еднорога доказва, че Пхенян действително е столицата на Древна Корея и на царството Когурьо, посочва Джо Хю-сун, директор на Института по история към Академията на социалните науки на Северна Корея.

Или за да стане по-ясно, "операцията "Еднорог" цели да утвърди историческата легитимност на настоящия севернокорейски режим спрямо Южна Корея, като обвърже произхода му с бившето царство, властвало над северната част на полуострова между 277 г. преди Христа и 7 век.

"След разделението на Корейския полуостров през 1945 г., режимът на Ким изтъква важността на Когурьо, докато Южна Корея настоява върху славата на царството на Шила", властвало над южната част на полуострова през част от ранното средновековие", твърди Бенжамен Жоано, археолог и специалист по Кореите.

Откритието е и послание към Китай, чиито историци анексират северната част на Корейския полуостров към китайската империя. "Тук посланието беше да се припомни, че царството Когурьо е било независимо и ще си остане такова", посочва Жоано. Севернокорейската пропаганда е измислила още какво ли не и се хвали пред туристите с гроба на легендарния владетел Тангун, роден от мечка, превърнала се в жена, и основател на Корея.

Не бива да се забравя и мястото на митичното раждане на скъпия лидер Ким Чен-ир, очарователна изба, наподобяваща на Витлеемските ясли, над която се е появила тайнствена звезда в деня на раждането на Ким. Така че тайната на еднорога на Пхенян само ще процъфтява. И покойният белгийски писател и създател на комикси Ерже, автор на книжка озаглавена "Тайната на еднорога", би могъл само да се възхищава, там където е сега, на виртуозната севернокорейската изобретателност.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: еднорогКим Чен Ун
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
4
 
2
 
! Отговори
EDNOHUI преди 11 години
удобни уши има за фащане :]
81
1
 
2
 
! Отговори
еднохуй преди 11 години
удобни уши за фащане има :]
80
0
 
12
 
! Отговори
Рогат добитък преди 11 години
Хъм, македонския еднорог е с по-голям рог и на главата и между краката. Има даже още едни рога дето му ги е сложила македонската еднорожка, защото била с едно сръбско магаре дето пасяло наблизо. Мда.
79
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
РЕПУБЛИКА КОРЕЯ Е 50 МИЛИОНА БЕ КАВАЛИ.... СЕВЕРНА КОРЕЯ Е КОЛКОТО РУМЪНИЯ(ДОРИ МАЛКО ПОВЕЧЕ) ПОНЕ КАТО ГОВОРИТЕ БИВА ДА ПРОВЕРИТЕ В НЕТА ДАННИТЕ
78
0
 
2
 
! Отговори
Анонимник13 преди 11 години
Тея северно корейците, взеха да стават кат макендоците - всичко е тяхно, при тях е всичко и всичко тръгва от тях.Очаквам breaking news - макендоци и северно корейци са народите от люлката на цивилизацията - рекитте Тигър и Ерефат.
77
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Висшите военни империалисти от Пентагона и техните съюзници, южнокорейските марионетки, трябва да се държат здраво за столовете си, ...........................Този говори в същия стил като някои форумни *** :D:D:D
76
0
 
4
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
Не знам на какво са способни корейските археолози, но за това пък от изкуството на техните фризьори, или бръснати, ако щете... останах, като гръмнат :))))
75
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей ви на "Ран-Ът" в действие. На нас неможаха да ни промият мозъците, ама там са успели. Ето вижте от какво сме се оттървали на косъм. А между другото тая Ким Кард. съвсем на мъж вече мяза:)))))).
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За Кимчо най-важна е тайната на атома, после тайната на балистката и накрая като ги комбинира успешно ще се съсредоточи върху археологията , даже може и двурог да открие. Няма вече да има кой да го спре :)
73
2
 
0
 
! Отговори
смешки преди 11 години
Ха,ха,ха какви смешки,тия са си родени там поне де,никакви митологии обаче не могат да бият ционистката митология на"завръщане"след няколко хиляди години на европейски и съветски граждани.Тук еднорог,там едноок се очаква.Въпросът е разбира се,каква е целта на тази статия за"царството на Ким"построено по идеология на Мордехай Леви и подплатено с някакви митологии.
72
0
 
0
 
! Отговори
ANton преди 11 години
Dnes.bg are slojete i edna statiq za mitichnoto smurtonosno orujie za koeto govorite v statiqta che mi stana interesno
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kakva pri4eska :)))
70
0
 
11
 
! Отговори
читател преди 11 години
След като мечките се събудиха от зимен сън, поради радостта от избора на новия фюрер,сега и еднорог открили.Тривиална, нагла и безумна соцпропаганда, с една цел, да запълни гладното ежедневие на затъпялата нация в униформи. Преди около месец ги ощастливиха - разрешиха на жените да карат колело и да носят дънки.И настъпи всеобща радост.До кога ли ?
69
0
 
0
 
! Отговори
kkk преди 11 години
До ;) 84 i az taka mislq
68
8
 
10
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 73Аз знам как живеят хората в Северна Корея, защото са ми го казвали познати и приятели които са били там и са го видяли с очите си!И не, не съм гледал само телевизора.И освен това смея да твърдя че съм живял в България преди 1989 година, всъщност живея в тази страна откакто съм се родил до ден днешен и се учудвам на мнението ти, че тогава хората били живеели по-добре.В сравнение със Северна Корея да, по-добре сме живяли, но за теб това ако е добре за мен е лошо.
67
0
 
33
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Еееее, не е истина направо!Севернокорейските учени направо засенчиха македонските учени със своите открития!Сега бързо Македонската Академия на Науките трябва да намери Минотавъра който по всяка вероятност е закопан на пъпа на Скопие!
66
0
 
3
 
! Отговори
Park lee преди 11 години
South Korea e okolo 50 miliona,a Romania e okolo 20 miliona.niakoi si pishat ei taka,bez da si napraviat elementarna spravka.srednata rabotna zaplata tam e 5 000 dolara,bez bogatite industrialci.samo Samsung ,nai bogatija chovek tam e v pati po golim product ,otkolkoto Bulgaria.
65
1
 
12
 
! Отговори
До Stefan преди 11 години
Никой не разбра какво каза. И Южна Корея е два пъти и половина населението на Румъния. Не можеш да обединиш два народа единия, от които живее в меката на урбанизацията а другия е живял на тъмно последните 60 години и няма никаква представа какво се случва и се е случило в света. Няма дори мобилни телефони, не е чувало за интернет.
64
0
 
10
 
! Отговори
До 73 преди 11 години
Смея да твърдя, че знам доста за държавата, просто защото ми е много интересна тема. Постарал съм се да прочета от много източници и да изгледам каквото има в youtube. Мястото е уникално от политическа гледна точка, жално е за хората живеещи там обаче.
63
0
 
22
 
! Отговори
:) преди 11 години
"Севернокорейската пропаганда е измислила още какво ли не и се хвали пред туристите с гроба на легендарния владетел Тангун, роден от мечка, превърнала се в жена, и основател на Корея."Да, ама мечката е родена в Македония... :D :D :D