Ким Чен Ун и тайната на еднорога

На какво са способни севернокорейските археолози
Обновена: 13 дек 2012 12:25 | 13 дек 2012 12:25,
125
Ким Чен Ун и тайната на еднорога
Ким Чен Ун Снимка: Reuters

Северна Корея е страна на легендите. Там на децата разказват за невероятните подвизи на представителите на династията Ким, способни да изведат в орбита сателит, който да лее в Космоса песни в тяхна прослава, както и да вкарат топката за голф в 11 дупки само с един удар.

В момента, в който Пхенян се подготвяше да изстреля успешно своята ракета "Унха 3", отправяйки предизвикателство към САЩ, севернокорейският лидер Ким Чен Ун извади едно оръжие от съвсем друг калибър, което може да накара да замлъкнат враговете на най-затворената страна в света, пише френският вестник "Фигаро".

Висшите военни империалисти от Пентагона и техните съюзници, южнокорейските марионетки, трябва да се държат здраво за столовете си, защото Пхенян откри действително смъртоносното оръжие. В разгара на 21 век севернокорейският режим се оказа пазителят на тайната на еднорога.

Официалната севернокорейска информационна агенция КЦТА обяви победоносно, че севернокорейските археолози са открили на 29 ноември "леговището", в което се укривало митичното животно еднорог. Сякаш по случайност скривалището беше открито при разкопки в сърцето на Пхенян, едва на 200 метра от хълма Моран, където е била основана столицата на страната.

Надписи, гравирани върху скалата, посочват несъмнено, че тук е леговището на еднорога, язден смело от цар Тонмьон, основател на царството на Когурьо, твърди вдъхващата респект Академия на социалните науки на Северна Корея. Това откритие само потвърждава за сетен път, че леговището на еднорога е в Пхенян, защото според академията съществуването на това митично създание не буди никакво съмнение.

Тази потресающа новина хвърли в недоумение някои историци в Сеул, които забелязаха, не без смях, че еднорогът не е част от митологичната фауна на севернокорейската история. Някои южнокорейски учени дори си помислиха, че става дума за "грешка в превода" на почтената КЦТА, което наистина щеше да бъде разочароващо.

Но в действителност истинският залог на този археологически пробив се крие другаде. Откриването на леговището на еднорога доказва, че Пхенян действително е столицата на Древна Корея и на царството Когурьо, посочва Джо Хю-сун, директор на Института по история към Академията на социалните науки на Северна Корея.

Или за да стане по-ясно, "операцията "Еднорог" цели да утвърди историческата легитимност на настоящия севернокорейски режим спрямо Южна Корея, като обвърже произхода му с бившето царство, властвало над северната част на полуострова между 277 г. преди Христа и 7 век.

"След разделението на Корейския полуостров през 1945 г., режимът на Ким изтъква важността на Когурьо, докато Южна Корея настоява върху славата на царството на Шила", властвало над южната част на полуострова през част от ранното средновековие", твърди Бенжамен Жоано, археолог и специалист по Кореите.

Откритието е и послание към Китай, чиито историци анексират северната част на Корейския полуостров към китайската империя. "Тук посланието беше да се припомни, че царството Когурьо е било независимо и ще си остане такова", посочва Жоано. Севернокорейската пропаганда е измислила още какво ли не и се хвали пред туристите с гроба на легендарния владетел Тангун, роден от мечка, превърнала се в жена, и основател на Корея.

Не бива да се забравя и мястото на митичното раждане на скъпия лидер Ким Чен-ир, очарователна изба, наподобяваща на Витлеемските ясли, над която се е появила тайнствена звезда в деня на раждането на Ким. Така че тайната на еднорога на Пхенян само ще процъфтява. И покойният белгийски писател и създател на комикси Ерже, автор на книжка озаглавена "Тайната на еднорога", би могъл само да се възхищава, там където е сега, на виртуозната севернокорейската изобретателност.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: еднорогКим Чен Ун
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
1
 
! Отговори
монах681 преди 11 години
Ким Мним се е погрижил да си откраднат от християснката история за раждането си и скоро ще обяви,че е Христос и носи мир с ядрени бомби,а еднорозите ще бутат чужди правителства в гъола с рога си)) Момчето има нужда от лекар..хубаво би било Ахмед Буркан да го поизлекува с цяр от курбан-байрам.да го намаже с лой и лой да капе от кларинета...мазно,по мазно...
61
0
 
7
 
! Отговори
TankoBG преди 11 години
Макьедонска му работа....
60
5
 
0
 
! Отговори
KESHZATEB преди 11 години
ht tp://sumixs/?ref=1350510Отваряте линка и действате..Каква е идеята? Трябва да отделите по 3 минути на ден за да оценявате три. видео реклами. След регистрацията си влизате в акаунта, кликвате на Survey, отваря Ви се клипче и под него има бутон do survey0. Натискате го и Ви се отварят 8-те въпросчета на които трябва да отговорите. Отговаряте набързо и... печелите 9$. Повтаряте това упражнение още 2 пъти и- в сметката си имате 27$.
59
9
 
4
 
! Отговори
до 68 преди 11 години
А ти откъде знаеш как живеят там? Или попиваш като гъба каквото ти казват по телевизора? Те и за България така са разправяли преди 23 години, пък хората тук си живееха много по-добре, отколкото в момента.
58
1
 
16
 
! Отговори
Червената шапчица преди 11 години
Македонските и севернокорейските археолози и историци - най-великите на света.
57
11
 
7
 
! Отговори
Stefan преди 11 години
Изключително елементарна статия, типично за Днес.бг! Драги ми драскачо, Северна Корея в условията на тотална икономическа и технологична изолация извежда спътник в космоса! Държава с население, колкото Украйна! Южна Корея с население, колкото Румъния е технологичен и икономиески гигант! Обединението на тези две държави, което рано или късно ще се случи и никога Кореец няма да пролее кръвта на друг Кореец ще е черне ден за Терористите и Укопаторите наречени САЩ! А ние къде сме???
56
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само македонците са по-зле от тия : )))
55
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До pЕ да. Не са като нас българите, които от няма какво излизаме и я ще заколим някой на улицата, я ще го застреляме. Ехх ***, ***....
54
13
 
20
 
! Отговори
Лощо преди 11 години
Жал ми е за хората там, 24 милиона живеят в пълна изолация от света, постоянен страх и непрекъсната пропаганда. Дано някога нещата се променят.
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еххх ***, ***. Разликата между него и теб, е че него го гледат по-добре от папата. А ти ***, за теб на никой не му пука. Дори лекарите те оставят да пукнеш в линейката. ако въобще изпратят такава. ехх ***, ***.....
52
2
 
18
 
! Отговори
СЕВЕРНО КОРЕЙЦИ преди 11 години
Азиатските македонци. Нямам какво повече да кажа.
51
9
 
9
 
! Отговори
морски преди 11 години
Най-голямото зло на 20 век са евреите и техните подръжници САЩ!
50
6
 
7
 
! Отговори
p преди 11 години
Тия С.Корейци са големи шизофреници :D
49
14
 
4
 
! Отговори
морски преди 11 години
Да живее комунизма,смърт за империалистите САЩ!
48
1
 
8
 
! Отговори
ined преди 11 години
Ким Чен Ун е толкова умен и красив - като нищо следващия глава на Северна Корея ще е Ким Чен Ун II - получен чрез клониране на Ким Чен Ун.
47
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия корейците все едно един к.р ги е правил всичките,изобщо не ги различавам.А щом от мечка са заченати и вярват на това,ясно защо запада реагира така на ракетата.Те са луди!Дали имат компютри,интернет или поне радио?
46
4
 
10
 
! Отговори
Dan преди 11 години
Абе смейте му се вие, ама каква сгодна женица имаааа като я видя и заприличам на еднорог!
45
4
 
17
 
! Отговори
Божидар Димитров преди 11 години
Е тия вече надминаха и македонците по съчиняване на история.Честно...
44
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
mahaite go toia ot saita ve4e. ne moga da go glrdam
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ставам сутринта и гледам еднорог в леглото ми.Скачам и хуквам за бухалката.Връщам се и гледам то жена ми.Ех по-добре да беше еднорог.

Спонсорирани публикации