Вземи си образована жена, за да живееш дълго

Бракът с такава половинка оказва положително влияние върху здравето на мъжа
16 апр 2013 17:05, Красимир Ангелов
38
Вземи си образована жена, за да живееш дълго
Снимка: Reuters

Бракът с образована жена оказва положително влияние върху здравето на мъжа, сочи изследване на шведски учени, цитирано от медицинското издание "МедВести".

В изследването, извършено за да се докаже тази теза, са участвали 1,5 милиона семейни двойки. Анализирайки получените данни, шведските учени са стигнали до извода, че нивото на образование на съпругата влияе пряко върху здравословното състояние на нейния мъж.

Интересно е обаче че обратното твърдение не е вярно - степента на образованост на мъжа  не се отразява върху здравето на неговата половинка.

Изследователите обясняват тази закономерност с това, че именно жената взема важните решения за начина на живот на семейството и в повечето случаи определя начина на хранене. Тоест, добре образованата съпруга взема оптимално решение, което влияе положително както на нейното здраве, така и на здравето на останалите членове на семейството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: съпругасемейно щастие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
32, като те гледам, образована и интелигентна жена наистина поне днес не съм срещал...
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вижте ся, аз имам три Бака и сега правя четвърти. И цялата работа щото жената не ми пуска. Ако ми пускаше, ся щях да съм с основно. Последня ми бак е за медицински сестри. Много ме влече този занаят напоследък. Метристките специалности не ме влекат - там има само умни жени, а те са малко скарани със сексуалната свобода. И са малко дървета. Бак за медсестри му е майката...
31
0
 
8
 
! Отговори
Една жена преди 11 години
Айдеее пак жените са ви виновни, че не може да го вдигнете! Комплексарчета такива! Като отворя някоя такава статия и като започна да чета плювните от мъжете и адски се забавлявам. Първо, вие образована и интелигентна жена няма как да срещнете, понеже с първобитното си поведение няма как да я привлечете - тя отдавна е при мъжа, който я цени и уважава, а не я смята за парче месо, което да изконсумира и захвърли. Сънувайте и мечтайте за такава жена, защото никога няма да я имате!
30
2
 
3
 
! Отговори
DEVIL-JIN преди 11 години
Нали знаете че самохвалството е признак на големи комплекси и глупост със това само потвърждавате казаното от МастърБуутс,как готвела какви магистратури имала,много сте смешни жените в България ама много.
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до МастърБуутсДа,още малко остава и да си повярваш в това което пишеш.Аман от комплексарки!!!
28
0
 
7
 
! Отговори
А ТАКААА ... преди 11 години
..Сега разбрахте ли причината защо мъжете живеят по-кратко от жените ?
27
0
 
2
 
! Отговори
А ТАКААА ... преди 11 години
...Сега разбрахте ли причината защо мъжете живеят по-кратко от мъжете ?
26
3
 
15
 
! Отговори
до МастърБуутс преди 11 години
Буутс,къде си живял и с какви хора си контактувал?! В България има много повече качествени,умни,способни и хубави жени,отколкото мъже.Аз съм на 49,изглеждам на 30 и редовно ме наричат момиче-вчера няколко пъти,готвя превъзходно,обожавам секса,имам 2 магистратури,чета много,пътуваме много...Сега мъжът ми ме чака да свърша с четенето и участието ми по форуми-така си почивам за 15-20 минути,носи ми кафе и се почваме.Животът е прекрасен,но трябва да намериш подходящия за теб човек.
25
1
 
10
 
! Отговори
Нина преди 11 години
A колко живеят съпругите взели прости мъже?
24
1
 
22
 
! Отговори
5 преди 11 години
Само глупакът си избира глупачка.
23
0
 
8
 
! Отговори
Хиха преди 11 години
Всяка жаба да си знае гьола. Някак си не си представям съчетанието тракторист-юрист, въпреки, че има доста примери :)))
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А аз се чудя що съм настинал... Отивам да пребия жената задето преди 20 години не успя да си завърши висшето...
21
13
 
31
 
! Отговори
МастърБуутс преди 11 години
Образовани има много ама интелигентни рядко се срещат! Това са две коренно различни неща!В България е пълно със жени с виШУ ,че даже и с две, но са доста ограничени същества повечето! Аз поне до сега не съм срещал интелигентна жена с която да се разбирам и да мога да разговям на всякакви теми както бих разговарял със някой интелигентен мъж. Повечето жени в Бг са доста тъпични и се интересуват само от материални неща(пари, дрешки), клюки и чалга. А във леглото са консервативни и пълни дървета.
20
5
 
7
 
! Отговори
до Вицоман преди 11 години
Приятелю форумец, едно недоразвито общество създава недоразвити кестени.Опа, съжалявам че обидих кестените!
19
1
 
3
 
! Отговори
ДО-18 преди 11 години
Твоята жена също не може да готви ,доказателство за това е че твоите 2 яица са на мястото си(в панталоните)
18
16
 
17
 
! Отговори
а преди 11 години
а знаете ли колко високо образовани ще седнат да заготвят, има и такива където и две яйца не могат да изпържат
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А! Това последното точно описва живота на голяма част от мъжете днес. Голяма цел, големи постижения, голямо нещо.
16
2
 
6
 
! Отговори
e преди 11 години
в бг калинки колкото щеш, та ще сме столетници натам отива, то само от това зависи и от нииищо друго. да еб. и тъпата ви статия ***
15
11
 
32
 
! Отговори
Вицоман преди 11 години
Живял някога един принц, който веднъж загубил ума си по една прекрасна принцеса и решил да я попита: "Ще се омъжиш ли за мен?"И тя отговорила: "Не!!"И принцът живял дълго и щастливо, ходел на лов и за риба, всеки ден се виждал с приятели, пиeл много бира, напивал се мощно, играел голф и покер, разхвърлял чорапи из целия дворец, не свалял дъската в ***, чукал слугини, приятелки и съседки, пял си под душа, и пърдял когато пожелае, и гръмко се уригвал, и си драпал топките.Край.
14
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Глупаво е да си вземеш и *** мъж, и *** жена. Все някой ден без да искат (благодарение на глупостта си), такъв номер ти свиват, че просто никой не може да те прецака така..