Да тренираш като монасите от Шаолин

Полски фотограф засне какво се случва зад стените на манастира
Обновена: 4 фев 2014 21:43 | 4 фев 2014 18:32, Красимир Ангелов
61

Снимка: Tomasz Gudzowaty

Манастирът Шаолин е онова мистично място, което доби популярност като центъра за величието на източните бойни изкуства.

Преди близо 2 години един от най-добре познатите в света полски фотографи Томаш Гудзовати успя да проникне в това мистично място и да заснеме как тренират монасите от Шаолин. А кадрите на върховна концентрация наистина са впечатляващи.

Насладете им се, а ако искате да видите още интересни фотоси от Томаш Гудзовати може да го направите тук.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: Шаолин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Слушай време е за обяд, а на обяд, не обичам да мисля за мекотели като теб, развалят ми апетита. Определено акъла ти е на доста под 15г-ен , няма за какво да спориш, просто си ограничен човек мислещ се за много умен. Пролича колко си компетентен по темата, наср*ха те 100 човека и ти продължаваш да се имаш за мозък. Губя интерес от глупави хора така че успех в начинанията..
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дааа, и ти е друснало и си написал "с" вместо "против" - къде е тя разликата... или като е друснало ти е прескочил и централния ганглий който имаш наместо мозък ;)
47
1
 
0
 
! Отговори
Уфф преди 10 години
Може, карам и пиша едновремено, ами не се напрягай да предполагаш, ще ти трябва мозък за по важни неща, гледам амортизирал си го вече...
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До УффАбе не знам какво си видял в цитирам "специялните части за охрана с безредиците" - изречение, което не съдържа нищо повече от правописна грешка, уви не и смисъл. Но ще предположа какво си искал да и би казал ако беше грамотен, и ще те уверя че нищо не си видял.Статията е за шаолин, аз изразявам мнение за шаолин, и ти веднага скачаш да ... и аз не знам какво всъщност правиш.. Предпазваш баланса във вселената ли? Защитаваш справедливостта? Или? За мен ясно, но ти като какъв се изживяваш?
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Признавам, ако единственото за което ще ползваш главата си е поставка и бухалка има смисъл да посветиш живота си на това да седиш върху глава върху камъни, и признавам, че вероятно ще има достатъчно *** хора, които да се впечатлят от това.Но уви, това не е основната цел на главата, не е и причината поради която повечето хора имат глави - за да могат да пазят баланс без опашки по добре, не е и останалата част която я ползва за украса. 80% от обема на главата е ... за МИСЛЕНЕ.
44
1
 
0
 
! Отговори
Уфф преди 10 години
Прочети си постовете явно и паметта ти бяга , ти не спре да се изтъкваш тука последния един час. И не се правя на умен просто се дразня на ограничени хора..
43
0
 
0
 
! Отговори
Уфф преди 10 години
Бегай ти при мен е 2 на обяд имам време аз
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До УффТака и не разбра, че ако има някой който се самоизтъква тук, то това си ти, и то с нищо за изтъкване - с това да се правиш на медиум-многознайко по интернет. Аплодисменти... Хайде върви да си лягаш вече ;)
41
1
 
1
 
! Отговори
Уфф преди 10 години
На зумба са е модерно за такива като тебе...
40
1
 
3
 
! Отговори
Уфф преди 10 години
Ти няма ли да спреш да се изтъкваш със тази физическа сила, че ми писна да слушам..знаеш ли на колко такива отворковци и разбирачи като теб аз се нагледах в испанските школи на Guardia continental - за твое пояснение- специялните части за охрана с безредиците..и пак ти казвам малко си ***, те не ти демонстрират упражнения за да ти показват какво могат, а това са традициони упражнения не за мекушавци като теб. Фотографа показва какво могат те не са отишли при него да се демонстрират а той е отишал да заснеме как протича деня при тях, ама как да ти го обясни човек, бегай по добре се запиши на з
39
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има и нещо друго, като човек, който дълго е практикувал физически дисциплини, мога да заявя, че голяма част от "упражненията" по снимките са почти без действителна полза и също така с доста висок риск за сериозна вреда, особено ако се правят от някой нетренирал. Има купища упражнения за повишаване на физическата сила, издържливост, възможности и контрол, не тия маймунджалъци, които определено са медийна циркаджищина, което е наистина жалко, защото показва тъжната реалност на модерен Шаолин...
38
2
 
0
 
! Отговори
Оффф преди 10 години
Сори моя не е драма моя е наслада, явно не ти се получава.. Вземи си почивка некъде и ходи да разхлабиш че ми се виждаш напрегнат...
37
2
 
4
 
! Отговори
Valeri Kostadinov преди 10 години
Шаолин...или за красотата и силата на човешкия дух над материята!!!...
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До За по долуМога да те уверя, че почитането на *** ми е ограничено до бърсане и миене ;) И не се притеснявай за мен, живота ми освен значително по-дълъг е и мога да се обзаложа значително по-наситен с драматични събития, дълбоко белязали физиката и психиката ми с житейски уроци, но уви не и този как да се правя на излишно скромен пред някой тебе-подобен. И противно на твоето мнение по-въпроса, не мисля че съм пропуснал значителен житейски урок ;)
35
2
 
1
 
! Отговори
pesho преди 10 години
e to tova i az go moga
34
0
 
1
 
! Отговори
За по долу преди 10 години
Ами аз уча и виждам достатачно всеки ден а и имам интерес да го правя за разлика от теб, най малкото почитам това което хората правят а ти почиташ единствено собствения си гъ*.. Така че ти пожелавам поне малко да видиш от това което аз съм видял и научил за малкия си 26г живот и съм сигурен че ще смениш пошлото си мислене..
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АмммТи май имаш много сериозен проблем с това да осъзнаеш че има изключения, може би защото идва с осъзнаването на това, че не си едно от тях? Кво, искаш да ти доказвам със снимки или кво? Хайде осъзнай накрая, че ти си тоя, който има да учи. Аз също де, то ученето никога не свършва поне при мен, ти си тоя който има да учи докато може да ми държи восокомерен и снизходителен тон. Хайде успех със живота, че ти отделих повече от разумното количество внимание.
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Машини. Който твърди че не са не е в час. Аз също тренирам от много години бойни изкуства - китайски , филипински и тайландски и знам за какво става дума. Но ще дойде време когато ще разберете че смисъла на всичките БИ е съвсем друг от общоизвестния да може човек да се бие. Традиционните бойни изкуства ще ви отворят очите за менталното , културата философията и смисъла на живота. Ще започнете да се интересувате от все повече непопулярни теми и накрая ще разберете какво искате от живота.
31
1
 
1
 
! Отговори
Аммм преди 10 години
Ти ако беше поне малко като мен да се беше извинил до сега 10 пъти за неугледната ти неудачност, ама понеже си *** никога няма да си като мен... Образовай се малко преди да коментираш хората не говоря за мен а за хора който са далеч от късогледият ти поглед ще ти е нужно в живота..
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Пак до последния"Защо ли ми изглеждаш на некакав хърбел с очила къде стои зад компа и си мери виртуалната ***. "Защо си мислиш, че всички са като тебе?