Кафе с цигара? Една много лоша комбинация

Така не можем да оценим вкуса на напитката, смятат френски учени
30 мар 2014 17:55, Красимир Ангелов
30
Кафе с цигара? Една много лоша комбинация
Снимка: Reuters

Кафето и цигарата са една много лоша комбинация, защото пушенето не позволява да бъде оценен вкусът на напитката, установиха френски учени, цитирани от в. "Индипендънт".

Учените от болницата "Питие-Салпетриер" установиха, че пушенето предизвиква постоянни структурни промени на езика и влошава способността на вкусовите луковици да разпознават характерните горчиви нотки на ободряващата напитка.

Фактът, че токсичните химикали в тютюна притъпяват чувството за вкус, е известен отдавна. Новото изследване добави, че ефектът е дълготраен и най-засегнато е усещането за горчиво.

Всеки пети пушач от участниците в изследването не е можел да разпознае горчивите вкусове. При бившите пушачи процентът е още по-голям - 26,5, в сравнение с 13,4 от непушачите.

Тютюнопушенето обаче не влияе върху разпознаването на солено, сладко и кисело, установиха учените.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: цигаракафегорчиво
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Бобий преди 10 години
До barry8На жена ти съм взел карелия без бандерол. А ти *** с децата в макдоналдс, да се тровите, както на вас ви харесва.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Кафе с цигара? Една много лоша комбинация" Много прилича на констатацията "вие се е'ете неправилно"
24
5
 
2
 
! Отговори
barry8 преди 10 години
кафе без цигара, и не само, е много по-добре отколкото с цигара..... за ползите, вредите и личните предпочитания пет пари не давам, всеки да се трови както сам си е решил
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Френските учени пият кафето с к.р в устата и не им пречи на вкусовите възприятия, но цигарата - да.
22
3
 
6
 
! Отговори
комбинацията е лоша преди 10 години
но по лошата е УКРАЙНСКИ ГЕЙ ЕВРЕЙН С *** ТЕРОРИСТ ОТДС И МИ5 И ОТКАЧАЛНИК С БАНКА ПЕРЯЩА РУСКИ ПАРИ И МАЙКА И СИН *** С МЕДИИ !!!!! ТАЯ ФЕКАЛНА КОМБИНАЦИЯ Е УБИЙСТВЕННА
21
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пак някое кутевче заработва рубли!
20
1
 
2
 
! Отговори
Борислав-Ерген 38г преди 10 години
Аз съм под номер 1 и още преди 10 години ясно казах че съм ЛИДЕР!Тогава както сега много ме мислеха за луд като слушах шаблонното да си пия хапчетата.С днешна дата аз отново съм прав и в унисон собственото си АЗ за разлика от тези умствено кастрирани индивиди които стигнаха само до...аповете(от розовите).Обожавам да натривам носовете на такива ПРОСТИ-НАГЛИ ХОРА иначе с големи менторски(елементарни)словоблудства вече 10 години в нета.За останалите до 9 ще си ги намерите в нета!Боби-38-МАРКА!
19
1
 
1
 
! Отговори
Борислав-Ерген 38г преди 10 години
3-Вие принадлежите към креативната класа. Към хората с въображение, сила на вдъхновение и дълбока емоция. В никакъв случай не трябва да се стремите към практичност! И стойте далече от всеки, който изисква това от вас! Щастието и успехите ви ще ви съпътстват неизменно само, когато се доверявате на творческия си подход, интуицията и нестандартно мислене. Освен това имате умението да говорите красиво, да вдъхновявате останалите, да бъдете весели и позитивни. Не се съобразявайте, не се подчинявайте.
18
1
 
2
 
! Отговори
Борислав-Ерген 38г преди 10 години
2-Вие принадлежите към категорията на дипломатите. Чувствителни, тактични и можете да си сътрудничите с останалите. Вие сте по-склонни да бъдете убедени, отколкото да отстоявате. Но не, защото сте безхарактерни, а защото мисленето в е много всеобхватно и толерантно. Вашето щастие и успеха ви зависят до голяма степен от желанието ви да помагате на другите да постигнат това, което искат. Благодарение на вашата духовност, мъдрост и изключителна прецизност към детайла, вие сте безценен сътрудник .
17
1
 
1
 
! Отговори
Борислав-Ерген 38г преди 10 години
1-Вие принадлежите към категорията на абсолютните лидери. Имате нужда, истинска нужда, останалите да се съобразяват с вашите желания и действия. Да ви почитат, да се допитват до вас, да ви слушат, да ви следват. Имате силна воля, смелост, творчески идеи и сте способни да преодолеете всякакви препятствия. Същевременно с това, чувството ви за хумор е отлично. Ключът към вашето щастие и успех е само един доминирането. Поемете ли друга роля, никога няма да се чувствате добре.
16
1
 
1
 
! Отговори
Борислав-Ерген 38г преди 10 години
Днес ще ви правя Хороскоп защото детайлите в живота ни го осмислят като такъв.Когато сте наясно с своята същност по леко се живее както за вас така и за околните около вас.Да започваме.Каква е твоята истинска същност? За да разбереш, просто трябва да събереш всички числа от рождената си дата до получаване на едноцифрен сбор. Пример: 20.08.1988. 2+0+0+8+1+9+8+8=36=3+6=9
15
2
 
0
 
! Отговори
Няма Няма Няма преди 10 години
До АнонименНяма ще се караме цяла вечер- дали лилипуткин е жесток деспот или нежна душа и язди гол коне и се опива от на потното животинско тяло уханието
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А, разбрах, че става въпрос за коментар 9. Ами хайде да го приемем като шега, да не си разваляме неделната вечер.
13
0
 
0
 
! Отговори
А бе хора, преди 10 години
Не се карайте.Кой е постинга на трола? Къде има политика, или са го изтрили? Или аз нещо прескочих по невнимание и не разбирам?
12
0
 
1
 
! Отговори
Хората преди 10 години
анонимния 10 спри да интимничиш ставаш досаден
11
3
 
6
 
! Отговори
Жените са виновни! преди 10 години
Жените са виновни!Защото си мислят само за пари и как да отидат в чужбина, където да вдигат крака за 20$Ако си стояха в България, за да работят за заплати, по-големи от тези на мъжете им, а после - право у дома, под командите на свекървата, те щяха да се научат така да правят кафе, че мъжът пушач да чувства много отчетливо вкуса на тази напитка!
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Трола #9:И тази ли тема издрискахте с вашите платени тъпизми.Просто убивате форума, нищо няма да постигнете.Слагането на такива политически коментари под статииза здраве, спорт, музика е глупост.Хората ще спрат да четат форумите заради вас.ПП Сега доволен ли си от 20 ст. които ти дадоха за постинга.
9
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КОмбинацията съсела доган и бялата златка е още по-лоша комбинация!
8
4
 
2
 
! Отговори
Реалноста преди 10 години
До художникаБългария предпочита любов и цигара, какви целувки какви кафета...
7
0
 
8
 
! Отговори
аман аман до аман преди 10 години
Ами ако искаш хляб дай да си гледаш пшеница, да правиш тесто, да правиш мая и да си месиш хляб. Разбираш ли какъв абориген си ?За да си купиш кола просто не знам колко професии би трябвало да усвоиш, за да си я сглобиш, по твоята логика.За да съм пушил би трябвало да си гледам тютюн.Ти нормален ли си ? ;)))