Секси по съветски

Пропаганда и pin-up стил
25 апр 2014 18:23,
46

Снимка: Валерий Барикин

Винтидж модата е заляла целия свят. Десените на точки, кърпите на главите, яркочервените червила се превърнаха в традиционен пейзаж по улиците.

Въпреки че pin-up и суинг културата сме свикнали да ги свързваме предимно с 50-те години на САЩ, руският художник Валерий Барикин съчетава два идеологически несъвместими мотива - пропагандните съветски плакати и pin-up мотивите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
6
 
! Отговори
до клаус преди 10 години
"Въпреки че pin-up и суинг културата сме свикнали да ги свързваме предимно с 50-те години на САЩ, руският художник Валерий Барикин съчетава два идеологически несъвместими мотива - пропагандните съветски плакати и pin-up мотивите."Превод искаш ли?
11
19
 
46
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 10 години
Бял народ ! Хубав народ !.Рускините са красиви и секси. Когато бяхме умни и бяхме с руснаците много от тях се омъжиха за българи. Който е ходил на работа в Съюза навремето може да напише книга с любовни приключения. :)Днес хубавите българки красят витрините на бардаците в Брюксел, Амстердам и др.Е, питамч аз тогава българския мъж: Кога бяхме по-добре ????
10
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много е талантлив, шапка му свалям.
9
3
 
23
 
! Отговори
Елвис Смоктуновски преди 10 години
не е по съветски...по-скоро е по селско-американски;)
8
4
 
7
 
! Отговори
Не трии преди 10 години
хах смешни сте днес.бг..и най важното небезпристрастни !тук в под заглавието дори сте написали: "Пропаганда" , а за Обама?
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сделай от малкото зелено човече нещо значително по-голямо и видимо!Реклама на щанд за презервативи в Крим
6
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По интересно е, че първите реклами на продукти са дело на руски художник и руски поет в СССР по Сталиново време.Но разбира се за тия работи няма да говорим, че е неполиткоректно. Политкоректно е да се казва, че "хубавите" неща идат единствено от Запад.
5
2
 
1
 
! Отговори
Фен преди 10 години
до бат ви Винету дреме ми на фуражката... Дай да си сипем по една водка на степен и да се напием за доброто старо време ?
4
14
 
11
 
! Отговори
бат ви Винету преди 10 години
Поредната глупост на юдо-ционисткти окупираната западна пералня за мозъци на Reuters и AP.Шоросите най-много се дразнят, когато ги питаш кой измислие комунизъма и кои са болшевиките!Те добре знаят, че това за западните пролетаяти в сянка и банкерския деспот, но няма да го признаят!За това хората за казали: Крадеца вика - Дръжте крадеца!
3
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е ясно е че плакатите са правени сега. Ако бяха правени в 50те и моделите и рисувачът щяха да тренират в Сибир. Още не сме забравили печатите и бръснатите глави
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отвори US списание от 50те същото е - всяко нещо свремето си.А ако някой *** изкарва лесни пари в осмиване на времето и наливайки масло в глобалната макартистка атака по "медиите" то е за негова сметка (НИЩО не е забравено, НИКОЙ не е забравен)И Мария Захариева не е забравена.
1
9
 
15
 
! Отговори
Фен преди 10 години
Няма нищо по-секси от комунистическа униформа носена от полу-разголена млада дама и да не пропускаме секси мед. сестрите. Комунизмът е отживелица и велика простотия, но да не забравяме, че поне това може да даде.