Нов хит на Евровизия - изпълнителка с рокля и брада!

Финалист на конкурса изненада с екстравагантност
Обновена: 9 май 2014 20:24 | 9 май 2014 16:45,
305

Кончита представя Австрия на втория полуфинал на Евровизия. Снимка: Reuters

Кончита Вурст се състезава за Австрия на Евровизия. Тя има прилежен маникюр, изкуствени мигли и пее на високи токчета. Също така обаче има и брада!

Истинското име на Кончита, която ще представя страната си на финалите на музикалния конкурс, е Том Нойвирт. 25 - годишният певец не се причислява нито към женския, нито към мъжкия пол, но най-често говори за себе си в женски род. Том влиза в ролята на Кончита Вурст през 2011 г.

Нейното появяване на сцената на Евровизия 2014 разкри различията във възприемането на хомосексуализма от Източна и Западна Европа. На Запад видът й не предизвика реакции, за разлика от Изтока, където анти-гей настроенията са по-характерни.

Песента, с която се яви Кончита, Rise Like a Phoenix, е сред десетте фаворити, които се смята, че ще спечелят конкурса. Изпълнителката вижда песента си като метафора за нейната трансформация и бъдеща кариера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
евровизия или визия на европа
145
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Светът е прецакан, защото има стандарти за това какъв един човек трябва да бъде.
144
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Утре ако Том Нойвирт вземе Грами няма вече да ви е гнус от него.По Вазово време, по времето на първия български театър , всички женски роли са се играли от мъже . Многострадална Геновева
143
2
 
12
 
! Отговори
Попов преди 9 години
Ще повърна... още един мазньоч като хАзис... Отврат!
142
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да, наистина моля ви се не намесвайте името на Фреди Меркюри-велик артист с тези смешни палячовщини, щото всички сме израстнали с неговата музика и имаме красиви моменти преживяни с нея.Освен това личността му беше уникална, защо изобщо говорите за него в такъв смисъл.
141
12
 
5
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Днес светът е различен. През 1975 или 1985 би било огромен скандал един мъж да излезе с рокля на сцената. Днес не е така и всеки може да изрази своите предпочитания. Самият Фреди е страдал до известна степен, че не може гласно да обяви наклонностите си, а го е правил само знаково със своите гей костюми на сцената, но зрителите са разбирали посланието му. То трябва да си ***, да не разбереш. Свободата, извоювана от Фреди, дава шанс на този младеж днес да излезе и да демонстрира личността си.
140
14
 
3
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Очевидно повечето хора са гледали Фреди само на снимка или не разбират културата от 70-те и 80-те години. Сексуалната революция в музиката започна през 80-те. Тогава се появиха гей изпълнители като Бой Джордж, Пет шоп бойс, а Фреди изостави класическите си костюми на сцената, заменяйки ги с ултра провокативно облекло (справка - we are the cham.). Самият Фреди не се срамуваше да носи рокли или да се облика като жена и това е видно в клиповете му. Днес светът е различен...
139
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Помня времето, когато Евровизия беше музикален конкурс.
138
1
 
19
 
! Отговори
prokurora преди 9 години
Фреди Меркюри си беше съвсем нормален, но славата и парите му дойдоха в повечко. Абсолютно никъде не е пропагандирал гейщината си, а се държеше като истински мъж на сцената
137
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заринали са се в пари на гърба на източна европа и останалия свят и се чудят как да се лигавят, а ние тука гладуваме те ни се подиграват-и те и всички.Като останат само гейове там какво ще правят, ще ни отглеждат като кокошки в клетки за донорство.
136
2
 
0
 
! Отговори
125 преди 9 години
До АТАКИСТАма ти продължаваш да си каканижеш едно и също нещо, няма да споря с теб повече. То не е спор просто.
135
0
 
2
 
! Отговори
125 преди 9 години
До АТАКИСТ, имах предвид ако Фреди носеше рокля в ежедневния си живот, защото му харесва, а не за сцената, дали ти нямаше да го анатемосваш по същия начин. И щом си гледал интервюта с него относно травестити и продължаваш да говориш глупости, значи нищо не си разбрал нито от интервюто, нито от Фреди. Ако си истински фен на Фреди, ще разбереш.
134
0
 
12
 
! Отговори
канкун преди 9 години
Европа няма право да ни научи на нищо- тя отдавна е проядена от фалшив либерализъм и морал. Както и останалия свят. Човечеството върви бързо към своя край.
133
6
 
4
 
! Отговори
айде стига преди 9 години
На човека хрумката е оригинална,такова чудо се появява за първи път,опитва се да прави впечатление,на всичкото отгоре пее добре,народа е доволно шашардисан и се хили объркано,което е и целта на занятието,така че какъв е проблема!?
132
0
 
3
 
! Отговори
125 преди 9 години
До НагоренПопокатепетълАха, ясно. Нямаш грижи.Радвам се че все пак тук пишат и по-широко скроени хора, защото много често, четейки коментарите, просто не знам какво да си мисля.
131
0
 
1
 
! Отговори
ха ха ха преди 9 години
тя украина отдавна е тамбивши *** - боркини с голи цици ,борци зачовешки ценности:)еее там баберека останал,ама дупка си е на тъмно с чорапв устата може и да му вземе огъня
130
0
 
1
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Само една вметка - *** се е заел да чисти и заради това номерата на вече съществуващите коментари се сменят. Получава се объркване кой на кого отговаря, губи се връзката в диалога. Това е основен бъг във форума на Днес.бг, но те да си го оправят.Това е в отговор на:0 0 125 и 146 преди 5 минутиДо НагоренПопокатепетълИмаше предвид 145-ия Атакист или мен? Защото аз изобщо не се имам за мачо, все пак съм жена.
129
1
 
9
 
! Отговори
prokurora преди 9 години
Евро гей ценности в действие. Следваща възможна спирка Украйна
128
4
 
1
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
До АТАКИСТ 156Атакисте, ти на фен на Фреди ли ще обясняваш какъв бил самият Фреди? Случайно да си чувал за онзи негов рожден ден през 1985 г., когато събира на парти всички свои гей "приятелки"? Има и клип - 'Living on my own'. А случайно да знаеш, че Фреди беше известен с изключително провокативните си сексуални костюми на сцената, повечето от които открито показваха послание "аз съм гей"? И доколкото разбирам, този на снимката просто си пее, а не разказва за секса си под завивките?
127
1
 
3
 
! Отговори
125 преди 9 години
До ЛелелеееееееАууу, жена в панталони! Ужас!