Живот на проститутка

Никой не е това, което върши, но то остава в нас, признава 21-годишната Еден
16 окт 2014 20:32, Красимир Ангелов
39

Снимка: Alicia Vera

Живеещата в Мексико Сити фотографка Алисиа Вера ни разказва в снимки една интересна интимна история – тази на 21-годишната проститутка Еден.

Първоначалната идея на Алисиа е била да проучи и открие сексуалната идентичност на жени с много професии, но постепенно е насочила интереса си към живота на младата проститутка от Сан Франциско.

Двете се срещнали за първи път преди 3 години, когато Алисиа работила по проект в американския град и скоро те се превърнали в близки приятелки. По това време Еден тъкмо се била преместила в Сан Франциско, за да превърне своята мечта в реалност – да стане еротична танцьорка.

Тя започва да работи в клуб в града, но бързо попада в друга реалност. Еден не просто трябва да танцува пред десетки жадни мъжки погледи, а и трябва да прави секс с тези, които си платят за това. Младото момиче е поставено под опеката на по-възрастна танцьорка на име Руби, която трябва да я открехне в занаята.

По време на своята работа в клуба Еден става добра приятелка с друга от по-възрастните танцьорки там – млада жена с псевдоним Бейби, която впоследствие я взима под своето крило. Така след 2 години в клуба Еден излиза сама на улицата и се оставя в ръцете на своята приятелка.

И тук животът обаче не е по-лесен. Младата жена е арестувана три пъти за проституция, като след последния е заплашена от съда със затвор. В крайна сметка Еден е глобена, а няколко часа по-късно отново е в хотелска стая в крайпътен мотел с поредния клиент.

Този път обаче е по-различно, защото най-после тя се доверява на своята приятелка  - фотографката Алисиа Вера, която да заснеме нейните емоции и чувства. Разсъждавайки върху своята професия, Еден признава, че й става все по-трудно да разделя работата си от своята идентичност.

"Никой не е в действителност това, което върши, но това, което правим, става завинаги част от нас. Аз съм жена, дъщеря, сестра, приятелка, но и доставчик на секс, който в замяна получава пари“, разсъждава младата жена пред своята приятелка и завършва:

"Независимо че се опитвам да премахна част от себе си, тя не може просто да изчезне. Затова дъщерята и приятелката в мен винаги ще носят спомените от уроците, които съм научила“.

Още снимки и проекти на Алисиа Вера може да откриете на нейната интернет страница тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
2
 
! Отговори
123 преди 8 години
До НякойТРЯБВА ДА СЕ СЪЖАЛИШ НАД ТЕЗИ СЪЗДАНИЯ И ДА ГИ ОПЛАКВАШ,ЧЕ СА ИЗБРАЛИ ТОВА! НО НЕ ВИНАГИ ПРОСТИТУИРАЩТЕ ЖЕНИ ГО ПРАВЯТ ЗА УДОВОЛСТВИЕ! ТЕ БИВАТ ПРИНУЖДАВАНИ НАСИЛСТВЕНО ДА ПРАВЯТ ТОЗИ УЖАСЕН ГРЯХ! А,ЗНАЕТЕ ЛИ,ЧЕ СА МНОГО ИЗМЪЧЕНИ СЪЗДАНИЯ? ИМАЙТЕ МИЛОСТ КЪМ ТАКИВА МОМИЧЕТА И ,АКО ГИ ВИДИТЕ,НЕ ПОЛЗВАЙТЕ ТЕХНИ УСЛУГИ,А ИМ ДАТЕ ПОНЕ 2ИЛИ 3 ЛЕВА ДА СИ КУПЯТ НЕЩО ЗА ХАПВАНЕ! И ТЕ ИМАТ ДУШИ! И БОГ ЩЕ ПРОЯВИ МИЛОСТ КЪМ ТЯХ!!! БЪДЕТЕ МИЛОСТИВИ КЪМ ТЕЗИ ИЗМЪЧЕНИ СЪЗДАНИЯ И РАЗБЕРЕТЕ СКРЪБТА ИМ
29
2
 
2
 
! Отговори
123 преди 8 години
До ВивианЗа това НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОЛЗВА УСЛУГИ НА ПРОСТИТУИРАЩИ ЖЕНИ! ПО-ДОБРЕ Е ЗА ТЯХ ДА ПРОСЯТ! ЕЙ,МЪЖЕ,АКО *** ВИ ПРЕДЛАГА СЕКС УСЛУГА-ПО-ДОБРЕ Й ДАЙТЕ ПАРИ,ОТКОЛКОТО ДА Я Е..ТЕ.! ТОВА Е И ГРЯХ СРЕЩУ ВАС! АБЕ.МЪЖЕ,НЯМАТЕ ЛИ СИ СОБСТВЕНИ ЖЕНИ? БЪДЕТЕ МИЛОСТИВИ КЪМ ТЕЗИ ИЗМЪЧЕНИ И ИЗТЕРЗАНИ СЪЗДАНИЯ!!!
28
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
стаа за 1 път..
27
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като прочетох заглавието, помислих, че става въпрос за интервю с Плевенлиев, а то кво било....
26
3
 
14
 
! Отговори
Вивиан преди 9 години
Такива "професии" са развъдник на венерически болести, аборти , а от там често и до безплодие.Да не говорим за душевното опустошение.По тази логика са опасни и за обществото като цяло. Не случайно са заклеймявани и се считат за позорни.
25
8
 
20
 
! Отговори
Някой преди 9 години
Много важно.. Повечето сами си избират съдбата....... И честно кзано хич не ми е жал за тях....
24
5
 
45
 
! Отговори
75 преди 9 години
И ся ко? Трябва да плачем ли? проституките сами си избират пътя.Има жени в БГ дето работят за по 300 лв в шивашки фабрики или продавачки.Защо никой не пише и не палче за тях?Имат избор много работа и труден живто за 300 лв или *** за доста повече.Не ги съдя,всеки си избира пътя.Така е решила,така е направила-има право.Но не и непрекъснато да ми натрапват,колко страдат и как трябва да ги съжелявам.Като не ти е приятно да те ш***т животни,хващаш парцала и започваш да чистиш за 300 лв.
23
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е то всеки сам си избира пътя. В случая е избрала грешния или лесния, кой както иска така да го тълкува. Можеше да се хване на работа, да бачка по 10 часа и да изкарва колкото да преживява, ама тогава никой нямаше да направи фотосесия за нея и да и съчувства.
22
14
 
11
 
! Отговори
чичко паричко преди 9 години
За мен не е по-тъжна от историята на наемен войник доставящ за пари смърт на едни и печалби и сигурност на други. Това е древна професия, натурална, сигурна и субстанциална. Не може всеки да клика на компа и да взима пари, щото светът ще се срине за един ден. Не виждам нищо тъжно в случая, добре е че има такива женици и са стотици милиони по света. Аз си имам жена в къщи и девойка на абонамент, и двете са щастливи и живеят сносно, аз също съм хепи и това е! ;)
21
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За мен историята не е интересна, а тъжна! На 21 години, а вече без никакъв шанс за измъкване и за нормален живот. Това ако не е тъжно!
20
4
 
53
 
! Отговори
до Санто преди 9 години
Дебел мъж без пари-свиняДебел мъж с пари- мечо
19
2
 
65
 
! Отговори
sante_dog преди 9 години
"Еден тъкмо се била преместила в Сан Франциско, за да превърне своята мечта в реалност да стане еротична танцьорка" - с такава мечта е въпрос на време да минеш на следващото ниво...
18
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Начи, освен всичко друго, си требе и малко обич към професията. та...
17
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТО чак човек да се просълзи )))))))
16
6
 
18
 
! Отговори
Nox преди 9 години
"А Михаелче ти там обичкаш ли да ти бъркат?"Учудващо статията не е на Михаелчето, чак не мога да повярвам...
15
20
 
22
 
! Отговори
Мъж на място преди 9 години
Дали омъжените жени знаят, че мъжете им масово хойкат?
14
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За 50 си купуваш цял човек, а имало инфлациа?
13
9
 
85
 
! Отговори
Дедо Мадурко преди 9 години
И кво ся, да я съжаляваме ли? Ми да иде да учи или да работи ама друго си е да вирнеш краката и хоп прехраната осигурена. Ама гадно било, използвали я .... ам чи кой ти вирна краката бе шафрантийо?
12
4
 
33
 
! Отговори
Преводача преди 9 години
No pay no play - плати клати :)
11
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 12Крадец, обирал мандри и лозя се оженил за партийна дрогарка.И се нароили каскетлии богопомазани другарчета.