Аря е едва на 10, а теглото му е 192 кг

Историята на едно индийче, най-пълното дете в света
30 юни 2016 13:52, Петя Славова
29

Снимка: Twitter

Доста тежко е да си едва на 10 години, а да тежиш цели 192 кг. Историята на Аря Пермана ни разказва Daily Mail.
Момчето живее в Индонезия.

Майка му обяснява, че се е родил 3.2 кг., но ставайки на две години е започнал да става по-пълен. В началото родителите му не са се притеснили и го възприели като по-пухкав, но в един момент теглото му излязло извън контрол и сега застрашава живота му.

Днес казват, че той е най-дебелото дете в света. Яде по пет пъти на ден. Менюто му включва ориз, риба, телешко, зеленчукова супа – количество, което спокойно може да нахрани двама възрастни.

Заради килограмите си детето напуска и училище, тъй като не може да ходи, а майка му Рокая се оплаква,  че той е вечно гладен.

По думите й, той има огромен апетит и е непрекъснато уморен. Оплаква се от недостиг на въздух. Всекидневието му минава единствено в ядене, спане и от време на време скача във ваната, в която стои с часове.

В момента родителите на Аря се опитват да ограничат количеството му храна и са го подложили на диета, включваща единствено кафяв ориз.

"Синът ми расте с бързи темпове и съм притеснена за здравето му. Не знам друг начин да го спра да стане по-тежък, от този да му давам по-малко храна", обяснява още жената.

По думите й, детето й може да прави съвсем малки стъпки без да изгуби равновесие. А нейната най-голяма мечта е да види детето си да учи, да играе с другите деца в квартала.

С мъжа й са го водили по лекари, които обаче не са открили нищо ненормално за тревожното му тегло.

"Ако смятаме, че му трябва по-добра медицинска помощ, лекарите ни казаха да го заведем в по-добри болници", разказва бащата и допълва, че няма тази възможност, тъй като вече е похарчил доста пари за лечението на Аря.

Той споделя още, че няма достатъчно пари, за да изхранва детето си, тъй като изкарва 100 паунда месечно и понякога му се налага да вземе заем. Надява се да види един ден детето си нормално.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горкото дете... :(
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това тегло с кости ли е или ез?
18
0
 
4
 
! Отговори
Lan преди 7 години
Ужас! Още при първото кило над нормата, родителите трябва да се замислят и да вземат мерки! Ужас!!! А най-страшното е, че и много българчета са доста пълни и тенденцията се засилва с годините.
17
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 7 години
До ИнженерНе знам Инжинер ли си Енженер ли си, я отвори в гуглетУ и намери индийска жена как изглежда и ела пак да драснеш какво си научил!
16
0
 
2
 
! Отговори
от 15 преди 7 години
До Инженерпомислих си го първоначално, но нито чертите на майката, нито на детето са индийски. Вгледай се
15
2
 
3
 
! Отговори
Инженер преди 7 години
До 6, 13, 15, 18, 19.Все пак помислихте ли, че може да е дете с индийски произход, което живее в Индонезия. Нищо не пречи на Индийци да емигрират в Индонезия, нали? Както и някой Австриец може да емигрира в Австралия ;) Иначе, на нас ни е национална черта да побързаме с "глей ги тия кви са ***". А, да размърдаме собствените си мозъчета, не бързаме.
14
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 7 години
Журнулята тук само знаят да триятн неугодните коментари, иначе са ги събрали от кол и въже. Тоз който не е станал журналист е почнал работа в днес...бг. индийчето от индонезия...
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Индонезия е островна държава и няма нищо общо с Йндия!!!!!
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като докторите не откриват никакви аномалии в развитието му единственото спасение е! Диета и спортуване а не лежане и плюскане! Ако не иска доброволно да му се наложи насила!
11
4
 
6
 
! Отговори
Марти преди 7 години
Това рекламното лице на Мишлен.
10
0
 
22
 
! Отговори
!!! преди 7 години
мдааа, според автора на статията Индия и Индонезия са една съща държава - където индонезиийче там и индийче - евала!
9
0
 
14
 
! Отговори
Куре преди 7 години
"...и от време на време скача във ваната..." СКАЧА трябва да е в кавички!
8
1
 
12
 
! Отговори
11 преди 7 години
Индийче, индонезийче, индианче, индокитайче - абе то е едно и също.
7
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Завалийчето, дано да се оправи.И кво се подигравате ве тиквeници, това е дете на 10 години.
6
20
 
14
 
! Отговори
боян преди 7 години
а някой поинтересува ли се дали на авя майка му не е изневерила на баща му с хипопотама от близката река?
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
7 - сумистите макар и дебели имат доволно количество мускули под сланината, иначе нямаше да могат да си седят на краката като тоя *** - то за тва ксине в басейна с часове, защото мазнината плува и не трябва да си седи на краката.Дори и да свали тия килограми, живота му вече е провален, скелета деформиран, кожаята разпъната. Дори с липосукции и пластични операции няма да прилича на човек. Добра работа. Тия родители са за затвор.
4
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това някаква реклама за Michelin ли е?
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
малкият буда
2
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** родители, хем нямат пари, хем си тъпкат детето. Лакомията е като зараза, колкото повече се храни толкова по силна става. За това и нямам никакво уважение към дебелите хора - все се изкарват болни, но при 99.999999% от тях е само и единствено лакомия и липса на воля.
1
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истински ариец лол

Спонсорирани публикации