От 86 до 54 кг – мъж показа, как коронавирусът е съсипал тялото му

Той прекарва 6 седмици в болница, през 4 от тях е интубиран
21 май 2020 15:25, Нели Христова
238
От 86 до 54 кг – мъж показа, как коронавирусът е съсипал тялото му
Снимка: Instagram

43-годишният Майк Шулц е медицинска сестра в Сан Франциско. Той е напълно здрав мъж - тренира по 6 или 7 пъти в седмицата. Тежи 86 килограма. В началото на март отива на фестивал в Маями. Усмихва се, забавлява се с приятели и публикува снимка в Instagram, твърдейки, че си прекарва страхотно. Докато те танцуват, не осъзнават, че  коронавирусът също присъства на партито.

"Нямаше никакви ограничения по време на фестивала, нямаше забрани. Мислехме си, че ще мием ръцете си повече, няма да пипапе лицето си и всичко ще бъде наред", разказва Майк.

38 души, които са присъствали на фестивала, дават положителна проба. Трима мъже умират.

Два дни след купона Майк вдига температура, започва да изпитва трудност да диша, дробовете му се пълнят с вода. Приет е в болницата светкавично. Лекарите го лекуват с кислород през носа, но той продължава да се влошава. Когато един от медиците му казва, че най-вероятно ще бъде интубиран, Майк се паникьосва.

"Когато се събудих, мислех че е минало само седмица", казва Майк пред BuzzFeed News. Но лекуващите лекари веднага го осведомяват - бил е в болница около 6 седмици. Четири и половина от тях мъжът е бил интубиран. Все пак успява да пребори вируса, но той оставя сериозни щети по тялото му.

Майк вече тежи 54 килограма. Изпитва трудност да стане и да направи плашещата снимка в огледалото, която да публикува в Instagram, за да покаже какви щети може да нанесе COVID-19 върху здрав и атлетичен човек.

"Бях толкова слаб. Не можех дори да държа телефона си, защото беше толкова тежък. Дори не можех да пиша, защото ръцете ми трепереха", раказва Майк за дните, след като е екстубиран. Капацитетът на белите му дробове се възстановява изключително бавно.

"Знаех за коронавируса, но не мислех, че е толкова сериозен. Мислех си, че съм достатъчно атлетичен и той няма да ме засегне тежко. Знам, че много хора си го мислят дори и сега. Исках да покажа, че това може да се случи на всеки. Няма значение дали си млад или стар. Дали имаш придружаващи заболявания или не. Можеш да се разболееш тежко", казва Майк.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
15
 
15
 
! Отговори
Брус Уилис преди 3 години
Този е висок някъде 160 см и преди е бил доста напомпен със зоп. Сега му трябват 5-6 кг и без да се зоба ще замяза на чиляк.
122
9
 
10
 
! Отговори
ъъъ преди 3 години
Ех, как ми се ще нещо да съсипе така тялото ми. Има да се възстановявам после с банички и торти на корем..
121
23
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** не вярва, той тачи Мангъра
120
7
 
7
 
! Отговори
Павката преди 3 години
Той вируса може и без стероиди да те довърши. Не виждам с какво му е помогнало или попречило приема на препарати
119
8
 
9
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 3 години
Тренировка без хап - загубено време! :))
118
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Химията прави физиката - билдърска поговорка. Ама подозирам, че тоя парти-маняк е вземал и нещо друго освен хранителни добавки.Имам предвид - партита в Маями, сещате се.Синтетиката му прави имунната система миш маш.
117
4
 
5
 
! Отговори
Химик до 124 преди 3 години
Правиш си кръвно изследване на тестостерона и смяташ какви дози са ти необходими за да си на горна граница и изследваш отново през две седмици. Разбира се ако си вадиш хляба със спорт иначе за какво ти е. Без лекарско наблюдение си загубена кауза. Разумни дози са до 600 мг/седмично при възрастни за да бъда конкретен
116
2
 
3
 
! Отговори
До 123 преди 3 години
В бадминтон и колоезденето има много пари. Освен това вече всички световни федерации подлагат спортисти на хемодиализа по време на подготовката за да се пречиства кръвта. Няма да хванат нищо, защото лабораториите са една крачка пред тях, както и федерациите. Спорта отдавна не е това което е бил.
115
4
 
3
 
! Отговори
Стига глупости преди 3 години
Някой ще ми обясни ли как да си инжектирам тестостерон "в разумни дози"??
114
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Не ми говори за псевдо спортисти, които разчитат на стероиди и нямат спортни постижения"Аха. Те на Олимпиадата нали на жаргон й викат "Световното по химия". Всичко вече опира до там кой ще създаде вещества с подходящ ефект и да не ги хванат на допинг. Дори в загyбeняшки спортове като колоездене и бадминтон...Един изненадващ тест по време на подготовката и 100% от състезателите святкат положителни, после се чудят как да скрият тестовете, че целия спорт си заминава.
113
0
 
4
 
! Отговори
До 121 преди 3 години
По добре си вземи храна ако не се занимаваш професионално със спорт. А и защо ти е този толкова неефективен препарат
112
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради една пиянска вечер сметката му от болницата е 200 хиляди долара.
111
4
 
11
 
! Отговори
Галин Калчев Релефа преди 3 години
Не са му сметнали правилно базовия метаболизъм и са му пускали малко глюкоза в системите, което е довело да сериозен калориен дефицит.Затова сега прилича на веяна скумрия.Да съди болницата!
110
4
 
7
 
! Отговори
До 109 преди 3 години
Кажи им го, колега! Тука само хора дето спортуват от дивана. Те и преди там си седяха по цял ден, но сега им е по притеснено
109
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той тялото си го е съсипал още преди вируса с тези стероиди и химии.
108
6
 
5
 
! Отговори
Баткас преди 3 години
Тук повечето не са чели един ред дори относно стероидите, но повтарят като папагали каквото са чули от приятели, които също нищо не разбират. Явно е, че човека е отслабнал от болеста, а не заради спирането на препарати. Колегата химик по долу ви го каза - стероид мускул не прави, а съкращава времето за възстановяване! И дори със стероиди всичко е много труд, пот, риск и е невъзможно да паднеш с 1/3 телесна маса
107
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Исках да покажа, че това може да се случи на всеки. Няма значение дали си млад или стар."Глупости, има значение. Отдавна е установено, че вирусът засяга предимно стари хора и в много редки случаи- млади хора.
106
2
 
11
 
! Отговори
Билдър преди 3 години
Добре е изчистил.Готов е за лятото.
105
2
 
7
 
! Отговори
до 109 преди 3 години
Стероидни хормони са много. Произвеждаш ги сам, или си ги набавяш допълнително. Може да е тестостерон, екдистерон, DHEA и каквото и да е друго, което повишава анаболните процеси. Да, в другите спортове имат и друг допинг, но в бодибълдинга основно е анабол. Какво значат анаболни процеси? Означава произвеждане на по- сложни молекули, като протеини и други. За какво са нужни? За да въстановиш и увеличиш мускули и други тъкани. Но без да напрегнеш мускулът, той няма да се увеличи сам.
104
6
 
5
 
! Отговори
Химик преди 3 години
Имах в предвид разумни дози и няма смисъл от големите дози и много препарати. Разумно приемане на стероиди означава информирано приемане на стероиди. Тоест преценяш сам дали риска те устройва.