3 промени за пълноценен сън

Премахнете всички светлини от спалнята си
16
3 промени за пълноценен сън
Снимка: Istock

Ако имате проблеми със съня, заспивате трудно или се будите често през нощта, вероятно вече сте опитали стандартните начини за справяне с безсънието – намалили сте кафето и алкохола, може би сте започнали да правите упражнения за намаляване на стреса, а може и дори да сте посегнали към различни добавки за подобряване качеството на съня. Но въпреки това проблемите ви със съня все още са налице.

Има вероятност спалнята ви да не създава необходимите благоприятни условия за лесно заспиване и непробуден сън през нощта. Можете да направите някои малки промени, с които да улесните съня и да го направите по-здрав и пълноценен.

Какво да промените в спалнята си за по-добър сън?

Сменете с по-удобен матрак

Матракът е най-важната част от леглото. Той трябва да осигурява не само комфорт, но и добра поддръжка на тялото, така че мускулите да могат да се отпуснат, създавайки условия за лесно заспиване и качествена почивка. Ако матракът ви е на повече от 10 години, той задължително е за смяна. Структурите в матраците губят опората и стегнатостта си. Ще се почувствате отпочинали и свежи, ако смените матрака със съвременен, нов, стегнат, който осигурява нужната подкрепа за цялото тяло. Това ще ви помогне да не се будите уморени и без енергия, с болки и скованост по тялото.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 3: водата е скъпа, душ се взема само в неделя и то не всяка.
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази на смиката къо е гледам колко пълноценен сън ще има, че то излъчва негатив и отвръчение.
5
1
 
12
 
! Отговори
Сънчо преди 2 години
Освен матрака, можете да пробвате да смените и ***.
4
7
 
6
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
Убаф sex цела нощ и в трите дупки ду премаляване и към 4 часа сабайле гарантирано пълноценен сън дъ 11,30 по обед.
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поне час по-рано намалете температурата, където сте. Организма се влияе не само от светлина а от температура,, а да се настрои за сън. Става и с горещ душ час-два преди сън, който разширява съдовете и тялото се охлажда, подобен ефект има като горното.
2
3
 
6
 
! Отговори
Царевица. преди 2 години
Да бе само ти знаеш.
1
2
 
19
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Баба ми е спала на рогоска, едва ли някой знае какво е това. И е ставала в 3 за да ходи на полето да работи. Не ми е споменавала да има проблеми със съня.