Практични употреби на пастата за зъби

За полиране на фаровете на автомобила
20 май 2023 23:00, Михаела Лазарова
5
Практични употреби на пастата за зъби
Снимка: Istock

Пастата за зъби има една основна цел и тя съчетава няколко полезни ефекта – да почиства зъбите, да предпазва от кариес, да избелва и да потиска възпаленията във венците. Но пастата за зъби съдържа множество вещества, които могат да са ви от полза извън основните ѝ предназначения.

С паста за зъби можете да свършите толкова много неща в домакинството и ежедневието. Тя ще се превърне в новото ви любимо средство за почистване и за поддържане на красотата.

Ако се чудите какво точно имаме предвид, вижте някои хитри и интересни употреби на пастата за зъби, за които не сте подозирали.

За премахване на пъпки

Пастата за зъби е чудесно средство за потискане на възпаленията по кожата. Намазването на пъпките с малко паста за зъби и оставянето ѝ да изсъхне напълно за през нощта е начин да накарате пъпката да изчезне по-бързо.

За почистване на обувки

Пастата за зъби може да ви е полезна в почистването и полирането на обувки. В нея има избелващи вещества, които помагат на гумените подметки да се избелят отново. Втрийте малко паста за зъби с помощта на четка в засегнатите от мръсотия места. Изплакнете с вода и ще се уверите как ще светнат като нови.

За премахване на петна от дрехите

Отново благодарение на избелващите вещества в пастата за зъби тя може да помогне да премахнете упорити петна от дрехите. С пръсти разтрийте петното с малко паста за зъби. Масажирайте няколко минути, оставете да подейства, след това изперете с хладка вода и изплакнете. Ако петното все още е там повторете процедурата.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мажеш и ***. Ментова.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мише, а в секса как да я ползваме?
1
3
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 10 месеца
Хахаааа, фаровете първо се търкат с водна шкурка 2000. Стават мътни. После с паста за зъби се излъскват като нови :)))))))))))))))) Яки ръце да имаш :)))))))))))))))))))