Фънк легендите „Earth, Wind & Fire“ с концерт в България

Групата пристига заедно с Al McKay Allstars, за да забият на 10 юни на стадиона в курортен комплекс Албена
18 май 2006 13:55,
Фънк легендите „Earth, Wind & Fire“ с концерт в България
Earth, Wind & Fire. Снимка: Корбис

Легендарната чикагска формация Earth, Wind & Fire ще изнесат концерт в България. Групата пристига заедно с Al McKay Allstars, за да забият на 10 юни на стадиона в курортен комплекс Албена.

През своята над 30-годишна история Earth, Wind & Fire имат зад гърба си 28 албума, 6 награди Грами и рекордно присъствие (над 1600 седмици) в челните позиции на най-престижните световни класации. Наблягайки предимно на фънк звученето, групата комбинира също джаз, соул, госпъл, блус и диско.

Групата е създадена през 1969 в Чикаго от Морис Уайт - главен композитор и текстописец в бандата. През 1970 към групата се присъединяват братът на Морис - Върдайн Уайт (бас), Шери Скот (беквокал), Майкъл Бийл (китара), Чет Уошингтън (саксофон), Алекс Томас (тромбон) и Яков Бен (перкусии).

През следващите няколко години в групата настъпват доста промени в музикантския състав, но най-знаменателното ново попълнение е вокалистът Филип Бейли, който остава фронтмен на групата в продължение на почти 20 години.

Ал МакКей е една от най-ключовите фигури в Earth, Wind & Fire в продължение на над 10 години. В този проект свирят едни от най-добрите световноизвестни музиканти, които заедно с Ал МакКей представят и доразвиват богатото музикално наследство на легандарната група.

Подгряваща група на фестивала ще бъде група "Те", а цените на билетите ще бъдат 25 лева за правостоящи и 35 лева за седящите места. Билетите могат да бъдат закупени от мрежата на ticketsream.bg, билетния център НДК, на самото място в деня на концерта,  в офисите на „Usit Colours“ и в по-големите музикални магазини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание