Свински глави, гръбнаци и кървища застрашават фестивал

Mузикантите от Mayhem размахваха части от трупове на прасета по време на концерт, а фронтменът дори си нахлузи кожа от свинска глава
9 авг 2006 18:05,
Свински глави, гръбнаци и кървища застрашават фестивал
Фронтменът Атила със свинска глава върху себе си. Снимка: AP

Екстремните блек метъли Mayhem станаха основна причина Организацията за защита на Животните в Швеция да скочи срещу музикален фестивал, съобщават Blabbermouth.

Природозащитниците били потресени от факта, че на фестивала Gates of Metal норвежките музиканти излязли на сцената с доста необичаен инвентар.

Mузикантите размахвали насам-натам гръбнаци и други части от трупове на прасета. Не стига това, ами вокалът Атила Цсихар дори нахлузил на главата си одрана кожа от свинска глава.

Веднага след концерта председателят на природозащитната организация Пер-Андерс Сверд, в която членуват повече от 36 000 шведи и е една от най-големите в света, поиска подобни безобразия да бъдат спрени занапред.

“Много хора си мислят, че могат да използват животните за каквото и както намерят за добре. Но забравят, че и те са създания с чувства. Кучетата и котките вече са уважавани от човека. Какво щеше да стане, ако тази група беше размахала труп на котка или осакатено куче на сцената? Всички журналисти щяха ми звънят по телефона. С подобни актове се принизява живота на тези създания”, бе коментарът на Сверд пред местен вестник.

Самият Сверд е вегетарианец, но слуша твърда музика и смята другата година да посети фестивалa Gates Of Metal, като пледира Mayhem да не бъдат канени вече по големи фестивали.

“По-добре да поканят някоя хардкор група от вегетарианци”, коментира Сверд.

Припомняме ви, че единият от членовете на Mayhem бе заклан по особено жесток начин през 1993 от друг негов колега – Варг Викернес, познат и като Burzum, който в момента излежава 21-годишна присъда за това убийство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание