Благодарим ви, сър!

Елтън Джон ни подари безценно музикално удоволствие
14 юни 2010 16:26,
76

Снимка: БГНЕС 

Музикален деликатес, поднесен навреме и без обичайната за подобни събития съпътстваща феерия от всякакви светлинни и шоу ефекти – такъв беше концертът на сър Елтън Джон във врялата неделна вечер.

Поувехналият стадион Локомотив, неугледен и изкорубен, с ограничение на достъпа до някои редове от трибуните /заради опасността нещо да се срути на главите на уважаемата публика/, започна да събира почитатели още от 6 часа.

В продължение на 2 часа безпощадното слънце, адската жега и бурните махленски скандали за запазени места не успяха да помрачат настроението на феновете. 

И точно когато започнахме умолително да припяваме на слънцето да залезе, Елтън Джон изненада всички - с безпощадна британска точност излезе на сцената само някакви 15 минути след обявения час и започна.

Концертът му не беше от онези, на които оставаш без глас от викане и крясъци. Нямаше и специални ефекти, нито пък зрелищни клипове, а единствените пушеци идваха от неизменните скари за кебапчета пред стадиона /какво е концерт без кюфтета?!?/

Над 15-те хиляди фенове обаче получиха изключителен подарък – защото концертът беше изискано и безценно музикално съкровище.

Funeral for a friend откри вечерта, последва динамичното Saturday's allright /for fighting/, Levon, както и великолепното и дълго изпълнение на Rocket man, с което Елтън демонстрира нагледно защо е от най-големите музиканти в световен мащаб. 

Вечерното разхлаждане успя да окопити публиката и въпреки че в началото изживяването беше по-скоро камерно /особено за карето от столове пред сцената/, при първите звуци на парчета като Sacrifice, Don't let the sun go down on me, Something about the way you look tonight и Good bye уellow brick road, хората най-накрая станаха на крака, а на Candle in the wind дори успяха да си намерят запалките в джобовете.

В този момент стана ясен и приятният факт, че стадионът всъщност се е напълнил – дълги и бурни аплодисменти и хиляди ръце във въздуха беше гледката на финала на всяко парче.

С типично джентълменско отношение пък сър Елтън Джон ни ставаше на крака след всяка песен – за да ни благодари и да ни се усмихне, преди отново да седне зад пианото – и така 2 часа.

Yeah, Yeah, Yeah, припяваше целият стадион на култовото I'm still standing, Daniel отново ни поуспокои, а Sorry seems to be the hardest word успя да ни предизвика – вокално и емоционално.

Логично - никой не искаше да го пусне да си тръгне и публиката му го показа. Десетминутните ни аплодисменти и викане Елтън Джон използва, за да раздаде автографи на щастливци от първите редове, а след това се върна, за да ни подари красивото Circle of life. 

На раздяла пък ни зарадва с изречената на глас готовност да дойде отново и ни посвети може би едно от най-хубавите си парчета.

„This is your song”, каза той и ни я изпя, след което си тръгна, а нас остави безмълвни. И дори кривият надпис „Локомотив в сърцата ни завинаги“ на една от стените на стадиона вече не ни дразнеше. Тази вечер в сърцата ни беше само сър Елтън Джон. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
2
 
! Отговори
Gaga преди 13 години
Изключително негативни хора сте!!!! По-скоро плювачи. По негативност този сайт бие всички останали! Срам ме е от вас. Огледайте се най-напред вие какви специалисти сте, че да съдите всеки един кой какъв е, така махленски.
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и за какво толкова му благодарите? защото не можахме да поканим в БГ елвис пресли и майкъл джексън. това са КРАЛЕ! а не одъртял обратен ,понесъл 300 чифта очила,дето дори не му трябват.
68
0
 
0
 
! Отговори
??? преди 13 години
Има разлика, Азис е ***,а Елтън Джон гей.
67
0
 
0
 
! Отговори
djeni преди 13 години
za6to se darjite taka .vsi4ko nie super .jiveem na prekrasna zemia .xorata tuk sa super samo zavista da ia niama.imame tolkova mnogo talanti za takava malka strana,vseki ima pravo na izbor vav vsi4ko.koi e vinoven za mladite xora 4e priexa 4algata,a niakoi nesa 4uvali za ELTAN DJON .EEEEEEEEEEEE ima mnogo maka po tozi sviat
66
1
 
0
 
! Отговори
Супер преди 13 години
Музика за хора с душа.Разтърсва като гореща вълна.
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много се радвам, че Сър Елтън Джон не знае български език :) п.п. Благодаря на Красимира Хаджииванова за прекрасната статия!
64
1
 
3
 
! Отговори
ало преди 13 години
Не сравнявай тоя циркаджия с Фреди Меркюри.
63
0
 
5
 
! Отговори
noname преди 13 години
Не че не слушам чалга - слушам, но който поставя името на Елтън Джон до това на Ерик или Илян..., трябва да е пълен ***. Елтън Джон е творец от съвсем друг калибър, а Ерикчо и Илян са *** дето пеят за тея от ВИНСА. Няма какво да си говорим повече.
62
1
 
6
 
! Отговори
с. преди 13 години
Българите са най-големите селяни на планетата!Факт!Никога не съм бил кой знае какъв фен на Елтън Джон!Но човека безспорно е един от най-големите музиканти изобщо!Какво значение има сексуалната му ориентация!???Това си е лично негова работа!То и Фреди от Куин беше обратен,(лека му пръст),ама за какво става въпрос не е истина!Уникален творец!Или Роб Халфорд от Джудас!Пее като звяр!А за чалгарите какво да кажа!Невероятна ***!
61
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
razlikata e che elton e durt izvraten pidiras i lapa laynqni pishki, a Azis samo se pravi na gey zaradi show i $$$, a inache izpoeba vsichki Paynerki
60
1
 
3
 
! Отговори
Nikolai преди 13 години
Мдаа, според вас "музикални ценители" Азис е бил ***, а Елтън Джон е сър? Е тогава каква е разликата като и двамата дават отзад?
59
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мхм, ама концерта на Пайнер беше безплатен и отидоха всички ***. И е срамота да говориш за музика и Пайнер в едно изречение. Гледай си Планета HD, пий Дерби слива и се прехласвай пред невероятните вокали на Преслава и ко, които не могат да звучат добре дори с *** tune и не се занимавай с хората, които наистина слушат музика. И може би ще е изненада за теб, но не на всички представата ни за добро изкарване на вечерта е в чалготека с летящи салфетки и евтина водка с натурален сок и енергийни напитки. :)
58
1
 
3
 
! Отговори
do gesh преди 13 години
ти кво ве мой?? искаш да ти пълнят *** и да ти купуват дрешки и на тебе ли??колко пари ти дават да пишеш такива работи точно тука..хои си слушай пилонаджийките, сгъвай пердашки на ефтините им клипове и не се занимавай...та ти си една завършена поп чок бок порно балерина е мой,и ти като сички тях,теб чалгията не те кефи,кефят те циците нали,ай признай сиа!!!***
57
1
 
2
 
! Отговори
JL преди 13 години
На мен ми хареса звукът (от 16 ред на не-ВИП хората). По-назад, зад оградата може да се е размазвал, добавяйки ехо и т.н. Иначе си беше перфектен от мястото, където бях аз. Стадиона няма как да го коментирам освен с това, че сър Елтън заслужава само и единствено стадион "В. Левски".
56
1
 
7
 
! Отговори
Hristo преди 13 години
Може да звучи малко критикарско, но не виждам за какъв музикален деликатес би могло да се говори точно на този концерт. Нямам предвид сър Елтън. Просто организацията, самият стадион, но най-вече звукът, по дяволите, звукът беше ужасен.А за сър Елтън - поклон, макар да не съм му фен, се оказах на концерта и ми хареса :)
55
3
 
7
 
! Отговори
Расъл у Расник преди 13 години
Евалата me4o...И ти също си "идин" от тези неземни таланти.
54
3
 
10
 
! Отговори
СС дивизия преди 13 години
После защо имало омраза към гнусната *** ***...е как няма да има... винаги ще има !!!! Мечо...предполагам че си много грозен и вмирисан ***.....Ти си поредното доказателство че чалгарите сте ***....това е 1000 % вярно !!! *** СТЕ !!!
53
1
 
7
 
! Отговори
kati преди 13 години
Миличък, още в първи клас се учи, че количество не е равно на качество!
52
19
 
3
 
! Отговори
me4o преди 13 години
v Balgarea samo Ilian ima poveche fenove ot Elton Jon tova zna4i 4e e po dobar pevec!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
51
2
 
10
 
! Отговори
kati преди 13 години
me4o, страшно си ***. Първо се научи да пишеш и после се изказвай неподготвен. И изобщо какво търси "идин от най-големити цинители" на "истенска" музика в коментарите на тази статия?