Благодарим ви, сър!

Елтън Джон ни подари безценно музикално удоволствие
14 юни 2010 16:26,
76

Снимка: БГНЕС 

Музикален деликатес, поднесен навреме и без обичайната за подобни събития съпътстваща феерия от всякакви светлинни и шоу ефекти – такъв беше концертът на сър Елтън Джон във врялата неделна вечер.

Поувехналият стадион Локомотив, неугледен и изкорубен, с ограничение на достъпа до някои редове от трибуните /заради опасността нещо да се срути на главите на уважаемата публика/, започна да събира почитатели още от 6 часа.

В продължение на 2 часа безпощадното слънце, адската жега и бурните махленски скандали за запазени места не успяха да помрачат настроението на феновете. 

И точно когато започнахме умолително да припяваме на слънцето да залезе, Елтън Джон изненада всички - с безпощадна британска точност излезе на сцената само някакви 15 минути след обявения час и започна.

Концертът му не беше от онези, на които оставаш без глас от викане и крясъци. Нямаше и специални ефекти, нито пък зрелищни клипове, а единствените пушеци идваха от неизменните скари за кебапчета пред стадиона /какво е концерт без кюфтета?!?/

Над 15-те хиляди фенове обаче получиха изключителен подарък – защото концертът беше изискано и безценно музикално съкровище.

Funeral for a friend откри вечерта, последва динамичното Saturday's allright /for fighting/, Levon, както и великолепното и дълго изпълнение на Rocket man, с което Елтън демонстрира нагледно защо е от най-големите музиканти в световен мащаб. 

Вечерното разхлаждане успя да окопити публиката и въпреки че в началото изживяването беше по-скоро камерно /особено за карето от столове пред сцената/, при първите звуци на парчета като Sacrifice, Don't let the sun go down on me, Something about the way you look tonight и Good bye уellow brick road, хората най-накрая станаха на крака, а на Candle in the wind дори успяха да си намерят запалките в джобовете.

В този момент стана ясен и приятният факт, че стадионът всъщност се е напълнил – дълги и бурни аплодисменти и хиляди ръце във въздуха беше гледката на финала на всяко парче.

С типично джентълменско отношение пък сър Елтън Джон ни ставаше на крака след всяка песен – за да ни благодари и да ни се усмихне, преди отново да седне зад пианото – и така 2 часа.

Yeah, Yeah, Yeah, припяваше целият стадион на култовото I'm still standing, Daniel отново ни поуспокои, а Sorry seems to be the hardest word успя да ни предизвика – вокално и емоционално.

Логично - никой не искаше да го пусне да си тръгне и публиката му го показа. Десетминутните ни аплодисменти и викане Елтън Джон използва, за да раздаде автографи на щастливци от първите редове, а след това се върна, за да ни подари красивото Circle of life. 

На раздяла пък ни зарадва с изречената на глас готовност да дойде отново и ни посвети може би едно от най-хубавите си парчета.

„This is your song”, каза той и ни я изпя, след което си тръгна, а нас остави безмълвни. И дори кривият надпис „Локомотив в сърцата ни завинаги“ на една от стените на стадиона вече не ни дразнеше. Тази вечер в сърцата ни беше само сър Елтън Джон. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
7
 
! Отговори
До 9 преди 13 години
*** комплексар си ти. Човек без качества и мисъл.
9
3
 
54
 
! Отговори
bla-bla преди 13 години
Do Gesh: На теб явно интелектуалното ти ниво е малко над това на медузата ... Как може да сравняваш Сър Елтън Джон с разни пачаври, които не могат да пеят, а само да свирят на кожени духови инструменти? ...
8
1
 
14
 
! Отговори
papo преди 13 години
dobre 4e pluhovete ot stadiona ne sa nahapali horata
7
2
 
31
 
! Отговори
rainbou1 преди 13 години
Кога ли нашите певачки ще започнат да гледат по-надалеч от желанието си да напълнят някоя кръчма.
6
123
 
9
 
! Отговори
Gesh преди 13 години
Концерта на Пайнер беше по-добър, а и имаше повече хора. Явно хората правилно оценяват качествената музика .
5
4
 
42
 
! Отговори
Силвия преди 13 години
Как щеше да е хубаво да имаме сърове вместо ***!
4
3
 
38
 
! Отговори
феникс преди 13 години
Благодаря и поклон пред ЕЛТЪН ДЖОН
3
5
 
26
 
! Отговори
Димеон преди 13 години
Блгодарим Ти, бе сър Елтъне! - по-народняшко звучи, някак :)
2
4
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как може концерт на сър Елтън Джон да бъде забутан в най-скапания стадион?? Срам и резил!!!
1
4
 
42
 
! Отговори
почитателка преди 13 години
СЪР Елтън Джон!