Благодарим ви, сър!

Елтън Джон ни подари безценно музикално удоволствие
14 юни 2010 16:26,
76

Снимка: БГНЕС 

Музикален деликатес, поднесен навреме и без обичайната за подобни събития съпътстваща феерия от всякакви светлинни и шоу ефекти – такъв беше концертът на сър Елтън Джон във врялата неделна вечер.

Поувехналият стадион Локомотив, неугледен и изкорубен, с ограничение на достъпа до някои редове от трибуните /заради опасността нещо да се срути на главите на уважаемата публика/, започна да събира почитатели още от 6 часа.

В продължение на 2 часа безпощадното слънце, адската жега и бурните махленски скандали за запазени места не успяха да помрачат настроението на феновете. 

И точно когато започнахме умолително да припяваме на слънцето да залезе, Елтън Джон изненада всички - с безпощадна британска точност излезе на сцената само някакви 15 минути след обявения час и започна.

Концертът му не беше от онези, на които оставаш без глас от викане и крясъци. Нямаше и специални ефекти, нито пък зрелищни клипове, а единствените пушеци идваха от неизменните скари за кебапчета пред стадиона /какво е концерт без кюфтета?!?/

Над 15-те хиляди фенове обаче получиха изключителен подарък – защото концертът беше изискано и безценно музикално съкровище.

Funeral for a friend откри вечерта, последва динамичното Saturday's allright /for fighting/, Levon, както и великолепното и дълго изпълнение на Rocket man, с което Елтън демонстрира нагледно защо е от най-големите музиканти в световен мащаб. 

Вечерното разхлаждане успя да окопити публиката и въпреки че в началото изживяването беше по-скоро камерно /особено за карето от столове пред сцената/, при първите звуци на парчета като Sacrifice, Don't let the sun go down on me, Something about the way you look tonight и Good bye уellow brick road, хората най-накрая станаха на крака, а на Candle in the wind дори успяха да си намерят запалките в джобовете.

В този момент стана ясен и приятният факт, че стадионът всъщност се е напълнил – дълги и бурни аплодисменти и хиляди ръце във въздуха беше гледката на финала на всяко парче.

С типично джентълменско отношение пък сър Елтън Джон ни ставаше на крака след всяка песен – за да ни благодари и да ни се усмихне, преди отново да седне зад пианото – и така 2 часа.

Yeah, Yeah, Yeah, припяваше целият стадион на култовото I'm still standing, Daniel отново ни поуспокои, а Sorry seems to be the hardest word успя да ни предизвика – вокално и емоционално.

Логично - никой не искаше да го пусне да си тръгне и публиката му го показа. Десетминутните ни аплодисменти и викане Елтън Джон използва, за да раздаде автографи на щастливци от първите редове, а след това се върна, за да ни подари красивото Circle of life. 

На раздяла пък ни зарадва с изречената на глас готовност да дойде отново и ни посвети може би едно от най-хубавите си парчета.

„This is your song”, каза той и ни я изпя, след което си тръгна, а нас остави безмълвни. И дори кривият надпис „Локомотив в сърцата ни завинаги“ на една от стените на стадиона вече не ни дразнеше. Тази вечер в сърцата ни беше само сър Елтън Джон. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
6
 
! Отговори
111 преди 13 години
Само си представи сър Елтън и Радка пиратка! Нямам думи!
29
2
 
15
 
! Отговори
ППП преди 13 години
Не мога да се въздържа! Не исках името на "известния" нашетнец Георги Христов да стои близо до името на Елтън Джон, но какво да се прави?!? Видяхте ли го - стана с антуража си докато публиката очакваше следващото изпълнение на Елтън, здраависа се с някакви нещастници "приятелчета" и един час след началото на концерта напусна! Къде отива?! Той не може да събере и 1/100000000000000000000000000000000 от зрителите на този изключителен музикант! Мъка му е на Гошето, ама това е! Показа си простотията!
28
13
 
6
 
! Отговори
пух преди 13 години
нещо не си в час, с музиката на Поп-Фолк-чалгарите, май? те имат чудесни песни и като съдържание, като музикално офопрмление и като изпълнение. Е, кой какво харесва е въпрос на стил и личен избор. Елтън Джон също е велик изпълнител. Има си много почитатели и за него и за поп-фолка. Не трябва човек да се ограничава в слушането на музика, а да се интересува и да цени хубавото, във секи стил и изпълнение! Иначе става късоглед и отрича цели стилове.
27
4
 
14
 
! Отговори
MER преди 13 години
Кой друг би казал на завършване на концерта си:GOD BLESS YOU!!!По-голямо удоволствие не бях изпитвала отдавна! Великолепен музикант и изпълнител! Преди да отида на концерта си мислех, "хайде холан, чак пък толкоз...червени рози в еди-какви си вази, пък и бели мебели"..., а като излизах си казах, "и златни рози в мраморни вази от Венера да беше поискал, малко са..."...
26
2
 
12
 
! Отговори
Vini преди 13 години
Български *** спрете да хулите и да пишите глупости.
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти пък като си десняк (следвайки твоята логика) с какво си повече от Елтън Джон?!
24
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сер Елтън Джон :) ......сер,сер и накрая щоо се посрал.......щото е ....велик певец...не заради друго ;) .
23
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ladies and Gentlemen, Sir Elton John! това казва достатъчно! :)
22
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Момко, хората са на концерт на Пайнер заради качествените цици, а не заради качествената музика. И за добавка - Шабан Шаулич открадна Аиша, Индира Радич открадна най-големия си хит от Darude, парчето на Слави с Алекс е крадено едно към едно от Enigma, ето това са твоите любимци - едни кокошкари. Казвам ти го за да ти помогна малко с музикалната култура че при вашите хора никаква я няма.
21
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво, много хубава статийка
20
33
 
6
 
! Отговори
Red преди 13 години
Този не беше ли левак?Те милите от пайнера пропаднали *** (курвета) а този някакъв дупедавец..нормални хора не останаха от пеещите
19
25
 
5
 
! Отговори
Браво преди 13 години
Oстана само да му го налапаме...
18
3
 
40
 
! Отговори
Ще падна! преди 13 години
Мале, мале! Пайнер! Качествена музика! Ще умра от смях! От кога на голите цици и *** им викат музика!
17
3
 
20
 
! Отговори
djeina преди 13 години
до:ЕстетИ какво като е "лейди"Естет?Концерта беше невероятен.
16
38
 
11
 
! Отговори
Естет преди 13 години
Чак пък `сър` .... може би е по удачно да се обръщаме към него с `лейди` ?
15
0
 
10
 
! Отговори
321 преди 13 години
Ne komentiraie onezi , kato toq / taq deto beshe pod nomer 9 . Takiva kato tqh se chuvstvat shtastlivi , che izobshto nqkoi e reshil da obyrne vnimanie na mnenieto im. Izoliraite gi i gotovo.Inache evala za koncerta, vypreki che ne sym bil tam. Az ne sym mu golqm fen , no se radvam, che edna svetovna znamenitost si e napravila truda da doide do tuk.
14
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много добра статия!И най-накрая една хубава новина в Днес.Бг!
13
1
 
37
 
! Отговори
До Gesh преди 13 години
Хахахаххаха, ей човече, мислех си такива *** като теб са на изчезване ....хахахах..Ако можеш да се видиш с моите очи колко си смешен и жалък, ще си разбиеш главата в някоя стена!!!! А това се отнася и за всички, които са на най-долното стъпало от еволюцията, а именно ЧАЛГА ПОКЛОННИЦИТЕ... Срам ме е, че ви има...Колко сте жалки .....
12
3
 
27
 
! Отговори
ммм преди 13 години
Никога. На Ясен въпросът е риторичен За такъв концерт - на Пайнер - не бих дала повече от 2 лева.
11
2
 
45
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
До 6Ако билетите за концерт на Пайнер са 100-200 лева дали ще има хора?