Благодарим ви, сър!

Елтън Джон ни подари безценно музикално удоволствие
14 юни 2010 16:26,
76

Снимка: БГНЕС 

Музикален деликатес, поднесен навреме и без обичайната за подобни събития съпътстваща феерия от всякакви светлинни и шоу ефекти – такъв беше концертът на сър Елтън Джон във врялата неделна вечер.

Поувехналият стадион Локомотив, неугледен и изкорубен, с ограничение на достъпа до някои редове от трибуните /заради опасността нещо да се срути на главите на уважаемата публика/, започна да събира почитатели още от 6 часа.

В продължение на 2 часа безпощадното слънце, адската жега и бурните махленски скандали за запазени места не успяха да помрачат настроението на феновете. 

И точно когато започнахме умолително да припяваме на слънцето да залезе, Елтън Джон изненада всички - с безпощадна британска точност излезе на сцената само някакви 15 минути след обявения час и започна.

Концертът му не беше от онези, на които оставаш без глас от викане и крясъци. Нямаше и специални ефекти, нито пък зрелищни клипове, а единствените пушеци идваха от неизменните скари за кебапчета пред стадиона /какво е концерт без кюфтета?!?/

Над 15-те хиляди фенове обаче получиха изключителен подарък – защото концертът беше изискано и безценно музикално съкровище.

Funeral for a friend откри вечерта, последва динамичното Saturday's allright /for fighting/, Levon, както и великолепното и дълго изпълнение на Rocket man, с което Елтън демонстрира нагледно защо е от най-големите музиканти в световен мащаб. 

Вечерното разхлаждане успя да окопити публиката и въпреки че в началото изживяването беше по-скоро камерно /особено за карето от столове пред сцената/, при първите звуци на парчета като Sacrifice, Don't let the sun go down on me, Something about the way you look tonight и Good bye уellow brick road, хората най-накрая станаха на крака, а на Candle in the wind дори успяха да си намерят запалките в джобовете.

В този момент стана ясен и приятният факт, че стадионът всъщност се е напълнил – дълги и бурни аплодисменти и хиляди ръце във въздуха беше гледката на финала на всяко парче.

С типично джентълменско отношение пък сър Елтън Джон ни ставаше на крака след всяка песен – за да ни благодари и да ни се усмихне, преди отново да седне зад пианото – и така 2 часа.

Yeah, Yeah, Yeah, припяваше целият стадион на култовото I'm still standing, Daniel отново ни поуспокои, а Sorry seems to be the hardest word успя да ни предизвика – вокално и емоционално.

Логично - никой не искаше да го пусне да си тръгне и публиката му го показа. Десетминутните ни аплодисменти и викане Елтън Джон използва, за да раздаде автографи на щастливци от първите редове, а след това се върна, за да ни подари красивото Circle of life. 

На раздяла пък ни зарадва с изречената на глас готовност да дойде отново и ни посвети може би едно от най-хубавите си парчета.

„This is your song”, каза той и ни я изпя, след което си тръгна, а нас остави безмълвни. И дори кривият надпис „Локомотив в сърцата ни завинаги“ на една от стените на стадиона вече не ни дразнеше. Тази вечер в сърцата ни беше само сър Елтън Джон. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
22
 
5
 
! Отговори
me4o преди 13 години
Jago, Joni, Ilian, Milko Kalaidjiev, Erik sa idni ot nai-golemiti talanti na sveta. Istenska ka4estvena muzika samo za ciniteli. Tozi Eltan Jon ne moje da im stape na malkia prast!!!
49
2
 
16
 
! Отговори
Ник преди 13 години
Дали има смисъл от сравнения въобще????!!!!!Сър Елтън Джон е британски Певец,Пианист и Композитор. В своята над четиридесетгодишна кариера (стартирала през 1964 и продължаваща и днес) той се радва на световна известност, достигнала своя връх през седемдесетте години на XX век. Елтън Джон е продал над 450 млн. албума и над 200 млн. сингъла по цял свят, което го прави един от най-успешните изпълнители на вс
48
2
 
42
 
! Отговори
offline преди 13 години
всички така наречени чалгаджии , веднага трябва да млъкнат.. ама на секундата! особено с подмятания за сексуалната ориентация на Елтон Джон... та вашите "идоли" са необразовани п*едерасти - (Азис и още мнооого), вашата "музика" е най-долнопробното нещо насвета, вашите "певици" са 99% долни *** със ценоразпис по челата и силикон в главите! за какво изкуство ми говорите? за какви кръчми ми приказвате? погледнете на какво приличате бе и си заврете езиците в гъ*за! ще ми обсъждат Елтон Джон..Смях
47
45
 
4
 
! Отговори
mitaka преди 13 години
...Ама удивително е как може да се вдига толкова шум около този дърт ***!?Че и "сър"?!А билета сигурно ще гони стотачка...
46
3
 
19
 
! Отговори
фендера преди 13 години
половината от вас, не я разбират тази музика, ама айде ся...
45
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Харесвам да слушам Елтън Джон когато съм сам вкъщи или докато карам кола, но да излезна с приятели на кръчма и да слушам Никита или Candle in the wind :)), айде моля ви се не.
44
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ser John se kazva,zashtoto se nasira,anusa mu e tolkova shirok che ne moje da se durji i go raztovarva kato samosval.ebati i neshtastniq gey , da je i ne mnoje da pee
43
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В обощение да кажа, че: Чалгата е музиката на масовия ***! Винаги е била и винаги ще бъде! За мен това е някаква повреда в чипа - да ти харесва този бълвоч! За музиката на Елтън Джон просто няма какво да коментирам.
42
4
 
8
 
! Отговори
Натали преди 13 години
Към номер 30Георги Христов е един от най-добрите български изпълнители ! Неговите концерти са много вълнуващи и има страхотни песни.Според мен си тръгна от концерта на Елтън Джон преди края, за да избегне голямото задръстване при излизане от стадиона (което беше доста мъчително)...
41
1
 
23
 
! Отговори
Не паднах! преди 13 години
Не съм в час с чалгата, признавам си. Може, може да има и прилични поп-фолк песни, но от това, което се показва като реклама по телевизията хич не си личи. Изпълнителките наблягат главно на голотата и еротиката, не приличат на певици, а на танцьорки на пилон. Изглежда с това привличат многобройната си публика. Видях откъси от концерта на Пайнер. Зрелище да, но да го наричате музика....
40
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Жал ми е за вас, чалгаджиите. Ще повторя един мой пост - Роалд Дал има разказ за любовта към виното, там става ясно че не може на вечеря да лиснеш чаша оцет върху салатата и после да дегустираш вино, защото небцето ти става като биволска кожа. Същото е и с чалгата - поливаш си музикалния слух с чаша оцет и после не можеш изобщо да възприемаш нормална музика.
39
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всички чалгаджии така викате - "като сме идели на дискотека..." Пич, трябва да правиш разлика между чака-рака и дискотека, в дискотеката се слуша диско и електронна музика, а лично аз се напивам по рок-кръчмите, явно ти дори не знаеш че има такива заведения, но който трябва ги знае.
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Концертът беше невероятен!!! Единствената забележка е към организаторите, защото твърдяха, че едва ли ще почне преди 9 часа, въпреки че обявения час е 8. Много концерти наистина започват с около час по-късно. Сега хората се точиха именно до към 9.
37
2
 
30
 
! Отговори
ivo преди 13 години
Чалгопоколнниците защо я четат и коментират тая статия изобщо? Аз не бъркам по разни фолк сайтове и не хуля къв гнусен *** е азис (с малко а,щото не заслужава голямо) и прочее долнопробни "звезди". На мен лично и George Michael и Elton John са ми доста неприятни нагледно, обаче музиката им е страхотна,правят нещо стойностно и заслужават уважение, а в Пайнера, дори и можещите са ми паднали в очите, щото крадат някви аранжименти и слагат повече маанета от колкото самите турци в песните си...
36
0
 
8
 
! Отговори
преди 13 години
- Виж го този 34-Gesh, той слуша чалга и не уважава Елтон Джон, какъв е той според теб?- Махни го този, той е музикален инвалид .....
35
6
 
2
 
! Отговори
,,,> преди 13 години
+1 по-точно неможе да се каже...
34
3
 
17
 
! Отговори
Елена преди 13 години
Как може да сравняваме Елтън Джон с певците на Пайнер.Елтън Джон е известен в цял свят, а българските попфолк певци са известни само в България.
33
37
 
9
 
! Отговори
Gesh преди 13 години
Незнам защо ме нападнахте така. 100 % съм сигурен, че когато седнете на маса не слушате Елтън Джон и не гледате VH1. Всички се правят, че не слушат чалга, но когато отидат на дискотека са първи на масата със салфетки в ръка. Продължавайте да отричате чалгата, нищо че, когато се напиете като *** въртите гюбеци като луди. Вие сте музикални лицемери.
32
10
 
5
 
! Отговори
123 преди 13 години
На света са само трима! Като Светата троица!!! Елтън Джон, Найджъл Кенеди и Господ!
31
16
 
4
 
! Отговори
пух преди 13 години
"радка-пиратка" е навлязлата напоследък от десетилетие кючеклийска музика. Тя не прави целият Поп-Фолк. Чуй "Намерих те", на Галена, "ще ти говоря, за любов", "песните на Райна, повечто на Глория, Ивана, Преслава, Крум и другите! Имат страхотни изпълнения. Няколко песни н характеризират стила. Елтън Джон си е световен изпълнител и има доста почитатели.А Поп-Фолка си е нашенско интерпретиране и също има страхотни изпълнения. Кой, каквото харесва, де.