Елица и Стунджи ще ходят с "Кисмет" на "Евровизия"

Песента получи най-много от гласовете на зрителите и журито
Обновена: 5 мар 2013 14:52 | 4 мар 2013 07:21,
172
Елица и Стунджи ще ходят с "Кисмет" на "Евровизия"
Елица и Стунджи Снимка: Булфото

Песента "Кисмет" спечели българската "Евровизия 2013". С нея Елица Тодорова и Стоян Янкулов ще представят страната ни на финала на песенния конкурс "Евровизия" в Малмьо, Швеция.

"Кисмет" получи събра най-много точки от гласовете на зрителите и специално жури и така се нареди на първо място. Тя беше избрана измежду общо три песни на изпълнителите, като останалите две бяха "Дзупай, либе босо" - с бийтбоксера Скилър и Цветелин Грудански-Джами, и "Само шампиони".

Фаворитът на журито, в състав Мария Ганева, Маргарита Хранова, Ясен Козев, Николай Янчовичин, Георги Андреев, беше "Само шампиони". Янка Рупкина и нейният внук Георги Василев-Бимбо поздравиха Елица и Стунджи, докато течеше гласуването, с атрактивната песен "Гласът на България", съчетаваща фолклор и модерно звучене.

Победителката на "Евровизия" за България за 2011 г. Поли Генова също се включи с нейната песен "На инат". Участниците в "Евровизия 2013" от Швейцария - групата "Heilsarmee", бяха специални гости на българския финал за най-популярния песенен конкурс на Стария континент.

В специален видеопоздрав участниците от Гърция - Коза Мостра и Агатонас Яковидис с песента "Alcohol is Free", пожелаха успех на Елица и Стоян, за които това е второ участие в "Евровизия" - през 2007 г. те спечелиха пето място.

Двата полуфинала и големият финал на "Евровизия" ще бъдат на 14, 16 и 18 май 2013 г., а България ще се състезава във втория полуфинал.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
1
 
13
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Явно не могат да направят втора "Вода", "Земя" или "Космос"Жалко, тази песен е направо карикатура.
132
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако евровизия беше събор,тогава можеше да го спечелят!
131
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
егати тъпия бийт...и откога диското е отново на мода?!
130
3
 
18
 
! Отговори
DDT преди 11 години
Пожелавам им "гъзмет" с "кисмет"..
129
20
 
2
 
! Отговори
tanja преди 11 години
българе,българе,освен да плюете по родното друго май че не можете.ако беше чалга щeше да е хубаво.Народ,който плюе собственото си творчество,плюе себе си.
128
1
 
25
 
! Отговори
бивш служител на БНТ преди 11 години
Двадесет години работих в БНТ от 5 г. вече не и слава на бога. Нивото не се е променило да не говорим за хората там. В комисията за подбора на песните сигурно са били все "музикални инвалиди", а да не говорим за разходите. Всеки път ходят по 30 човека командировки в чужбина за финалите на Евровизия. На чии гръб? От къде пари? Има толкова млади и добри изпълнители в България. Пак се изложи БНТ. Жалко.
127
2
 
18
 
! Отговори
.. преди 11 години
Ами, просто късмет на турски се пише "kismet". Като гледам клипчето, ми се струва че Елица залага на стила на обличане, който идва от местата на юг от Свиленград.Нищо против турците нямам - смятам че модерният българин приема турците за съседи, османското наследство по земите ни за богатство, а руснаците като окупатори. Но това да се представяме на Евровизия с песен с това име (и с тези дрехи) създава погрешна представа за страната ни.
126
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искрено се надявам да НЕ се класираме за финал, защото ще се изложим. А в най-лошия случай няма да направим впечатление изобщо. Иначе нищо лошо към тях двамата нямам. Да са живи и здрави. Просто се изтъркаха.
125
3
 
10
 
! Отговори
Валентин преди 11 години
Като цяло песента е лекичка и нелоша, но няма нищо запомнящо се. Общо взето като свърши и забравих за нея моментално. Просто и липсва основна линия, мелодия. Освен гайдата, койято е долу-горе ок, гласовете са по-скоро досадни и ти си ще да няма толкова много вариации на хорово и на соло пеене. Мисля, че ако някой прекъсне песента някъде по-средата никой няма да забележи, че нещо липсва. Просто песента е повтаряща се, но няма мелодия която да ти влезе в главата. Мисля, че могат повече и дано
124
2
 
9
 
! Отговори
wtf? преди 11 години
Предпочели са "И" пред "Ъ" в заглавието...Не виждам какъв късмет ще имат.
123
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Pathetic
122
3
 
0
 
! Отговори
Tumbelov преди 11 години
dosta skap kismet za djoba na bg beden narod ! - 100 000 evro.stiga ni samo reklamata na edna istinska vazmojna bg dvoika maj i jena s 5 detza!koito moje, pravi! koito ne moje - zyapa oblatzite.
121
7
 
5
 
! Отговори
Излагация преди 11 години
Не мога да разбера кой ги пуска тия да се появяват на сцена, още повече да ходят на Евровизия... Само като ги засека по БНТ, телевизорът започва да примигва и да гасне!
120
6
 
22
 
! Отговори
ТВ ман преди 11 години
Аз няма да гледам Евровизия, срам ме е , а Вие ?
119
4
 
17
 
! Отговори
Тончо Русев преди 11 години
С тая песен ще счупиме рекорда на човека глас за класиране на първо място отзад на пред.
118
4
 
9
 
! Отговори
tribun преди 11 години
Откровено,нищо впечатляващо !!! В гласът на България има толкова млади талантливи певци,защо не им дадат шанс.В Евровизия повечето групи и певци който участват не са известни на широката публика.
117
6
 
11
 
! Отговори
Pink Floyd преди 11 години
Какво неповторимо е имало във "Вода" пък??Същият селски кич.Хареса се на ***, защото за захлупени и не бяха виждали такова тупа-лупа с фолклорно врещене.Ако искате да видите как се смесва етно с поп по АДЕКВАТЕН начин, пуснете си и чуйте нещо на Peter Gabriel.Това на наште селчовци е чисто и просто хаотичен и безвкусен кич. Вижте ги само как са облечени и как изглеждат - и двамата направо си миришат на провинциализъм.Но това е напълно очаквано от БНТ.
116
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕЛИЦА СИГУРНО ЩЕ ВЗЕМЕ КРИСКО ДА Я ОБАРВА ДОКАТО СТУНДЖИ БАРАБАНИ
115
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПЪЛЕН КРАХ
114
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само с врещене не става, трябва и талант, а такъв не се забелязва в тия ***. Шансът им за успех на смешния конкурс е никакъв.