Бисера и Лидия дадоха нов живот на песента "Рано ми е"

Видеото към хита е снимано на места с особен заряд
30 юли 2021 10:27, Красимир Ангелов
0

Младите певици Лидия Ангелова и Бисера Иванова записаха народната песен "Рано ми е" с ново модерно звучене. Тя е от репертоара на дългогодишната солистка на "Мистерията на българските гласове" Олга Борисова.

"С годините любовта ни към фолклора се засилва. Това е песен, която искахме да представим за по-младите хора, за тези, които не слушат фолклор. Искахме да покажем, че фолклорът може да бъде модерен", обясни Лидия Ангелова в студиото на "България сутрин".

Тя уточни, че с Бисера Иванова са заедно от две години като дует. Това е била първата песен, която са започнали да пеят заедно и не са имали съмнение дали ще я запишат.

"Видеото към песента е не по-малко магично. То е снимано в Драговищица, Балша, Царичина, има кадри от Черни връх и пещера Проходна - все завладяващи места с много заряд", обясни певицата.

Двете изпълнителки са категорични, че в голяма част от творчеството на съвременните изпълнители има доста цинизъм. "Искаме да покажем, че може да си модерен и да правиш хубава музика, без в нея да има пошлост", каза Лидия.  

В клипа участва и танцьор от ансамбъл "Българе".

"Заедно го избрахме, бяхме категорични, че той има много специфични черти, изглежда много мъжествено. С неговата визия се съчетаха страхотно соколите, които са в клипа към песента и балансира нашите две присъствия", уточни Бисера Иванова пред Bulgaria ON AIR.

Двете изпълнителки виждат бъдещето си в България и обмислят нови проекти.

"Има още доста път, който да извървим, преди да направим албум. Няма да избягаме от автентичните народни песни, но няма да правим само модерно звучене", каза Бисера Иванова.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари