Видео на ООН: Бягство на войник от КНДР към юга. Стрелба...

Това е първото подобно бягство от 2007 година насам
22 ное 2017 18:30,
141

ООН разпространи видео от бягството на севернокорейски войник към Южна Корея. На кадрите се вижде, че севернокорейските граничари тичат след своя другар и откриват огън по него, а един дори за кратко преминава границата в опит да го хване, съобщи Ройтерс.

Още по темата

Видеото е показано от ООН в Сеул. Избягалият е бил критично ранен, след като е бил уцелен поне 4 пъти по време на бягствтото си на 13 ноември. Той е придвижен с хеликоптер на американската армия към болница в Сувон, град южно от Сеул.

Днес лекарите съобщиха, че той е върнат в съзнание. Преминал е през две операции за отстраняване на куршумите и вече диша самостоятелно.

Представител на ООН заяви, че Северна Корея е била информирана, че е нарушила примирието от 1953 година, след като севернокорейски войник е пресякъл демилитаризираната зона между двете Кореи за няколко секунди в преследване на бягащия.

"Ключовите разкрития на специално разследващия екип са, че Корейската народна армия наруши съглашението за примирие след като първо произведе изстрели в демилитаризираната зона, и второ след като временно влязоха в зоната", ссъобщи Чар Карол, говорител на командването на ООН.

Инцидентът се случва по време на напрегнати отношения между Северна Корея и международната общност, но Пхенян не е реагирал на бягството.

Близо 1000 севернокорейци бягат към юга всяка година, но повечето от тях избират да минат през Китай. Необичайно е бягащ от Северна Корея да премине границата между двете страни, която технически е военна зона от периода на корейската война от 1950-1953 г. Конфликтът така и не приключва с мирен договор, а само с примирие.

Това е първият инцидент от 2007 г., при който войник от Северна Корея бяга през демилитаризираната зона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе дайте видео как бежанците се давят в Средиземно море. Или как полицай гони чернокож в Америката.
46
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на това момче, дано да е живо.В Северна Корея мразят живота, като свойство на осъзнатата природа.
45
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Башибозука и еничарите платени от сорос нямат право да пишат в български форуми!
44
3
 
17
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
Бай Тошовата държава фалира два пъти.
43
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-големи *** от кoмундетата няма. Дори еничарите не са били толкова подли и мръсни като тях. Всички български кoмундета заслужават живот в Северна Корея!
42
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе краварите, като видяха че нищо не могат да направят на Ким, почнаха да заливат света с долна и евтина пропаганда!
41
3
 
15
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 6 години
До До Гранични войскиИмаше един ненормалник в един форум дето се хвалеше че е газил невинни чехи по времето на пражката пролет с камион. Жив е още гадuната
40
3
 
17
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Не е дезертьор. Той бяга от Корея в Корея. И двете държави са населени с корейци. Явно не му харесва системата и решил да опита да види как е в другата Корея. Стой с години полугладен с миризлив шинел да видим колко ще издържиш. В името на какво? Аз не защитавам американците но това в северна Корея е ад. Е, човек свиква на всичко с времето.
39
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Като толкова мразите Америка, става дума за Кимчовците, що правите тука?"Пич, "тука" е България, Европа, не е "Америка". От Козяк май са ти забравили опорките.
38
1
 
7
 
! Отговори
До Гранични войски преди 6 години
Ти колко източно германци застреля по границата?
37
2
 
13
 
! Отговори
дъртото комунист преди 6 години
Предполагам,че целият граничен наряд изтървал беглеца вече е разстрелян,както и техните семейства, роднини ,приятели.Трябва да се обърне внимание на огневата подготовка на граничарите.Следващият път,ако го изтърват да избягат след него . Даже да го изпреварят.Иначе.../виж първото изречение/
36
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като толкова мразите Америка, става дума за Кимчовците, що правите тука? Хайде, той ви чака да се влеете в армията му, да заместите войника, в тялото на когото да открити ужасни ***. Моля, отидете и си получете порция ***, за да усетите сладостта от живота при Ким. Нали щял да оправи Америка, да и види сметката? Хайде, побързайте, да победите САЩ. Сега ви е паднало, после може да нямате тази възможност.
35
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Осман:Избягалото войничета не е дезертьор.Османе, Ти български разбираш ли?? Я погледни горе, какво пише! С. Корея е в състояние на ВОЙНА, а това е ВОЙНИК, КОЙТО БЯГА при враговете на РОДИНАТА МУ!Ти как го наричаш това, ако не дезертьор?
34
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Момчето явно се е заблудило, с такова желание да бяга от "рая" на земята в "прогнилия" капитализъм. Неговите другари се опитваха да го убедят по комунистически, разбирай прострелвайки го 4 пъти, да размисли.
33
12
 
7
 
! Отговори
Гранични войски преди 6 години
За тия дето не са служили войници. Знаете ли през 1985-1985.г колко млади войничета граничари ги върнаха в ковчези при майките им? Гледаш го ходи някакъв по кльона, докато му викнеш "стой" и онзи под наметалото един ред със сгъваем автомат. Така турския спецназ си натренираше аскера. След няколко случаи и нашите почнаха така, първо стреляш, послед питаш. Не сте чували са това, друго си е да гледате на сорос "Граница"
32
5
 
5
 
! Отговори
varg преди 6 години
Колко чиста,подредена и добре охранявана е Севернокорейската граница.Истинска демокрация.
31
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Северна Корея им пазят границата, а Южна Корея и ООН се правят на демократи. Видяхме ги как пазят граници и мир в Сирия, Ирак, Афганистан. Когато милиони севернокорейци залеят Южна Корея, веднага ще построят ограда и ще ги гонят с гумени куршуми. Видяхме го в Европа - Сърбия, Унгария, Австрия.
30
5
 
15
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Избягалото войничета не е дезертьор. Просто не му е харесал "развития социализъм" на прасето. Всички които живеят в Северно Корейския "рай" са по 50 кила със дрехите. Вожда е над 100. Понеже захар няма, недостига и валутата от Русия която плаща за севернокорейските работници, вожда е забранил алкохола. Като няма алкохол направо го забранява. А той си пие френския коняк и кубинските пури вкарани нелегално.
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е като видя охраненото отроче на другарката *** (лъжерешетникова) Нинова така неистово да бяга от САЩ, тогава ще им повярвам на комуноидите.
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кутев какво пие, водка или шампоан?