Японската връзка на Наим Сюлейманоглу: Любов, раздяла, ревност

С последните си пари той купува къща в Истанбул и осигурява децата си
5 дек 2017 22:41, Анисия Иванова
32
Японската връзка на Наим Сюлейманоглу: Любов, раздяла, ревност
Снимка: БТА

Туркинята, с която Наим Сюлейманоглу живеел през 1994 година, скъсала бележка от японката Киото Мори. Тя пристигнала в Анкара заедно с невръстната им дъщеря Секай Наоми. Отишла до апартамента на щангиста, но не го намерила. Оставила на портиера бележката, че двете са на хотел. Той обаче имал неблагоразумието да я даде на новата дама на сърцето на щангиста, която я скъсала и хвърлила. Бясна, японката си тръгнала и повече не поддържала връзка с бащата на детето си.

Това стана ясно по време на издирването на малката, което завърши успешно в турското посолство в Токио.

Според един от най-добрите приятели на Наим - Заки Техир, който е бивш президент на федерацията по щанги, той страдал много, когато разбрал за посещението на Киото и как е завършило то. Но не направил нищо, за да се свърже с нея и заради това всички връзки пропаднали.

Двамата имат бурна връзка, която започва по време на олимпиадата в Сеул. На нея Наим е един от героите, като прави феноменален световен рекорд и разбива конкуренцията. Виждали се доста преди щангистът да се прибере в Турция. И след това поканил японката да заживее с него в Анкара и тя се съгласила.

Със задачата да намери детото се заема журналистът Мухарем Серикака от “Турски новини”. Първо отива в посолството на Япония в Турция, но там нямало много данни. Единствено открива, че Киото Мори е работила като преподавател във факултета за чужди езици и география в университета на Анкара и нищо повече. И тръгва към болницата.

Там открива, че Секай се появява на бял свят през 1991 г. в родилното отделение на болницата “Зекай Тахир Бурак Буюк” в столицата на Турция. Отделно има запис, че майката получила забрана да пътува преди раждането, защото е била в 8-ия месец. Киото е била сама. Наим не е присъствал при раждането на момиченцето. Изрично е било вписано, че Киото е била сама в родилното, без роднини.

Близките на щангиста признават, че тогава въобще не бил готов да стане баща. След което съжалявал цял живот за постъпката си.

Журналистът обаче е в доста голям конфуз. Името на детето е Секай, което на турски звучи Зекай и е мъжко. А се търси момиче. Пуска информацията в социалните мрежи, за да получи някаква помощ. И тогава мъж от Великобритания му обяснява, че на японски името е със с и означава земя. “Запознах се с малко момиченце, за което се твърдеше, че е туркиня. Помня я, но нямам никаква връзка с нея”, пише Борис Манко от Лондон.

За майката се знае, че е родена в Шизуока и е била 10 години по-голяма от Наим. Мухарем първо стига до известната писателка със същото име, но се оказва, че греши. Защото тя няма нищо общо с Турция. Киото Мори наистина е една от най-известните писателки в Страната на изгряващото слънце, като най-известният роман е “Слънцето на Шизуока”. Но е родена в Кобе и така следата пропада напълно, разказва "24 часа".

След това Мухарем се свързва с турския посланик в Токио Мурат Мерджан. Оказва се, че неговата съпруга, която оглавява мисията в Сиера Леоне, е познавала Киото. И започва да търси из старите си тефтери за адрес.

Така издирването приключва успешно. Мухарем излита за Токио, като кани предварително и брата на Наим, който му е адаш. Той обаче отклонява поканата да пътува, защото все още имал да урежда документите на брат си. Оказва се, че неговата дъщеря Елай е успяла да се свърже все пак с момичето в социалните мрежи. Тя учела в Лондон, като изпратила един куп покани на хора във Facebook и обявила за издирването в Twitter.

Още по темата

В събота дъщерята на Наим се появява в посолството заедно с майка си. Тя се спира до турското знаме, но Киото забранява да бъде снимана. Всичко трябвало да стане, когато Секай пристигне в Анкара.

Двете хапват баклава в присъствието на посланика. Оказва се, че момичето също е завършило спортна академия, но сега работи в голяма компания. И първо трябва да получи специално разрешение, за да посети родината на баща си. С нея ще пътува и майката Киото. Тя питала дали и Елай ще присъства на срещата.

Оказва се, че Наим не е фалирал докрай, както се твърдеше. Когато разбира, че е сериозно болен преди няколко месеца, той събира всичките си средства и купува огромна къща в баровски квартал на Истанбул, която се дава под наем. И така обезпечава четирите си дъщери, които спокойно можели да живеят от рентата. Това била и последната му сделка.

Явно Наим наистина е осъзнавал, че идва краят на живота му. Още преди първото си влизане в болница той събрал най-близките си, за да им каже да го оставят да умре, защото е взел всичко от живота.

Японката има три полусестри - Нилай, Есин и Сезин, които се появиха за първи път на погребението на Наим и тогава доста хора ги видяха за първи път. Те са от туркиня, която е изселничка от България и има моден бизнес в Истанбул. Минали доста бързо пред ковчега на баща си и след това били заедно с баба си Хатидже, която бе пристигнала от България за погребението на сина си. За разлика от най-голямата и трите носят фамилията на татко си, като той ги е признал официално пред турските власти.

Всъщност наистина Наим никога не е крил, че има дъщеря в Япония и споделяше, че му е трудно, че няма връзка с детето.

По принцип не е крил, че има доста сложни отношения в семейството. Когато бе в София за поклонението на Иван Абаджиев, се оплака, че най-голямата му дъщеря от турската майка, наскоро се омъжила и забравила да го покани на сватбата. Той не очаквал това от нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
0
 
! Отговори
майорски преди 6 години
ай стига с този национален предател бе ...писна ми !
18
2
 
6
 
! Отговори
чист ариец преди 6 години
Кой знае какви джуджета са щерките му. Той беше 1.40 Типична сапунка. Не бил готов да стане баща? И защо? Нали уж турците му бяха дали 10 апартамента и не знам колко си милиона долара? Значи всичко е пропил, та няколко месеца преди да умре едва успял да купи къща, от която да се издържат и четрите му щерки. Майка му и баща му си живеят в БГ, щото тука е много лошо, а те искат да им е лошо. Той сам там като куче. И българската туркиня, (дето изяла бележката!), отдавна го беше отсвирила.
17
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За казващите, че се провалил. Замислете се има ли човек на света, който да не се е провалил в някоя област на живота, вкл. и вие самите. Някои се провалят като родители, други като хора, трети финансово. Аз лично не познавам човек, който поне в някой етап от живота си, ако не през целия си живот да не е претърпял провал.Такъв е живота - провала си е естествена част от всеки живот. Едва ли сред коментиращите има човек, който да е хем богат, хем щастлив, хем добър човек, хем добър родител, хем..
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига вече с тези сълзливи истории! Лека му пръст, като спортист някога е бил на върха, като човек май е претърпял пълен провал! Без семейство, което да го обича и уважава, страхотни проблеми с алкохола, абе въобще един живот изпълнен с много проблеми, нещастие и самота. Точно затова да престанат да ровят журналистите, грозно и пошло е, отишъл си е човекът, край на историята!
15
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що не оставите човека да почива в мир?Големи некрофили излязоха "авторите" в сайта. Гнусно е.
14
6
 
14
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Светла му памет на великия треньор и човек Абаджиев. За мен той си остава номер 1 за България на всички времена. Наим от с. Птичар блестеше с воля и качества, без да притежава и един милиграм мозък. Живота доказва това мое твърдение. А като баща е бил пълна нула, сеща се за дъщерите си, когато е бил вече пътник. Да почива в мир и не ахкам и охкам по него.
13
4
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Стига сте ни занимавали с тоя . Анонимен 10 в началото на 20 век сте били 30% а сега 8%и намалявате така че пожеланията са едно реалностите други! Всичко което си ни пожелалви се връща двойно!
12
6
 
26
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
А бе стига сте ми го възхвалявали тоя предател. Изгори Българското знаме като избяга, после забременил японката и ако толкова много имаше желание да я намери до сега да я беше намерил 1000 пъти. Стига сте ни занимавали с тоя алкохолик и предател. Да си го тачат кирливите турци.И ЗАПОМНЕТЕ, АКО ГО НЯМАШЕ ПАПАТА НА ЩАНГИТЕ, ВЕЛИКИЯ АБАДЖИЕВ ТУРЦИЯ НЯМАШЕ ДА ИМА НИ ЕДИН ШАМПИОН ПО ЩАНГИ.
11
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сайта гаден ама коментиращите и те гадни. В България само лоши хора живеят, без значение от етноса и религията, повечето хора тук не стават.
10
12
 
18
 
! Отговори
Су 34 преди 6 години
Един провален човек и спортист. Това се случи с Наум Шаламанов, когато се отрече от българщината и рода си.Видяхме и великата турска медицина как го умори за два месеца, твърдяха турски лакърдии как това бил най-големият екип от лекари специалисти по трансплантация.Ако беше останал в България щеше да е още жив и нямаше да провали кариерата си по такъв безславен начин!
9
23
 
12
 
! Отговори
Българин преди 6 години
А какъв хубав дим излизаше от българ ския трибагреник,когато от любов към родината беше подпален!?А!? Помня го,помня! Нищо,че други не го помнят или се правят,че не го помнят!Има го и на кино-запис- за векове напред, за обучение по родолюжие!
8
13
 
36
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Една заблудена и глупава японка решава да напусне Япония и да заживее в Ориенталска Турция, това ми прилична на турска сапунка.Само че краят е нещастен.
7
6
 
26
 
! Отговори
99750 преди 6 години
Не варят ракия. Нямат такава традиция. Въобще в Турция вече като навсякъде по света алкохолните напитки не струват и даже изселници от България сега се замислят да си варят ракия, но в България, където има разбирачи и да си я носят в Турция. Иначе в България сред турците тук има големи разбирачи и правят ракия трепач и вино. Но в Турция е друго. Те в Турция и на лов за глиган като ходят и само го убиват и не вземат трофейно нищо,че по тяхната религия не можело. Два дена го гонят глигана и толкоз
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе в турция не варят ли ракия?Да прави ниво, ракия, джибри да мъкне...да има нещо да осмисли живота му !Бас хващам че ако беше почнал сам да си вари ракията, ако беше ходил по казаните на раздувка с други ракиджии - щеше да му се върне живеца.А той сигурно отвсякъде всеки го тормози и така
5
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Секай - японската дъщеря на Наим Сулейманоглу и Киото Мори . Ех Майко ! Щом го видиш , дай му .
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно кое го е накарало да се отчая и бъде толкова нещастен дотолкова,че сам да желае смъртта си.Вярвам,че е бил нещастен,вижда се и в снимките,но не вярвам,че е искал да умре.Защо прави такава сложна операция,ако е искал да умира?Не ми се връзва.
3
9
 
30
 
! Отговори
рила преди 6 години
Наим си е български щангист-спечели две световни титли за България!
2
11
 
22
 
! Отговори
Webley revolver преди 6 години
Ей, жалки драскачи. Оставете хората на мира, бе. Нямате ли грам човечност? За едни кликване и майките си ще продадете. Гнусни сте. Малки човечета. Повръща ми се, и то само при мисълта, че така си вадите хляба.
1
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с този сърщераздирателен щанго-листопад. Защо не дадохте другите му дъщери? Защото са туркини ли? Тази е по-представителна и трябва да му изчисти образа ли? Той вече популяризира неговата религия с пиенето си.