Патрулки (с камери) в тъмното се крият – джигитът (дрогиран) да открият

2600 дрогирани шофьори спипани зад волана, най-много са в Бургас
77
Патрулки (с камери) в тъмното се крият – джигитът (дрогиран) да открият
Снимка: Булфото, архив

65 патрулки, оборудвани с камери за нощно виждане, ни дебнат по пътищата по тъмно, обяви началникът на Пътна полиция комисар Бойко Рановски по време на семинар на тема "Високи компетенции по безопасност на движението по пътищата – качествена публична информираност".

Още по темата

По думите му колите са преоборудвани отскоро и вече са на терен, където следят за спазването на правила в тъмната част на денонощието.

Както стана ясно в началото на годината, мобилните камери нямаха възможност да снимат, когато навън е тъмно. Това можеха единствено стационарните устройства.

Патрулките вече са разпределени из всички областни дирекции в страната, каза Рановски, цитиран от "Монитор".

С пълно оборудване за тестване на дрогирани шофьори са и всички коли на Пътна полиция, тъй като цифрата на употребилите опиати се увеличавала постоянно.

От началото на годината са заловени близо 2600 дрогирани водачи, като най-много са на територията на Областната дирекция на МВР в Бургас - 379.

Там цифрата скача основно през лятото заради близостта на големите крайморски курорти и многото туристи. Очаквало се съвсем скоро, при наличието на достатъчно средства, да бъдат закупени още тестове за наркотици.

С последната въведена промяна пък водачите, за които се установи, че са употребили дрога или алкохол, сами ще заплащат кръвното си изследване в болницата. При отрицателен резултат таксата ще е за сметка на Пътна полиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
7
 
14
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 6 години
А кво стана с оня закон, според който-нямат право да се крият, трябва да са на видимо място и по трима?!Да нема пак прегазени милицай, така като излизат внезапно от тъмното кой ще ги опази!?
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много поетика в този сайт, браво!
20
5
 
6
 
! Отговори
123 преди 6 години
До Бирено мечеАбе честно казано такива ги познавам доста и за последно са били адекватни някога много отдавна, ама никой не го помни това време.
19
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иде зима, храстите нямат листа. Тъжен сезон за българския катаджия... дали са натрупали достатъчно зимнина да изкарат докато се запролети и се разлистят пак?!? Ще разберем като се събудят от зимен сън. А малкото останали будни през зимата катаджии ще констатират на поразия "несъобразена с пътните условия скорост"...
18
4
 
6
 
! Отговори
123 преди 6 години
До Бирено мече И това за преди 3 дена го разправяй на някой друг. Първичният тест не хваща толкова назад, кръвният вече е до 6 месеца назад де.
17
6
 
15
 
! Отговори
Дечко У. преди 6 години
Не мога да разбера защо всички мрънкат че ги дебнат от храстите. Явно обичате да си нарушавате.
16
1
 
26
 
! Отговори
о преди 6 години
Задължително да се оборудват с апарат за високо кръвно, апарат за измерване на кръвна захар, апарат за откриване на сменени чаркове,като клапи, джегери, бъбреци и дрегери за наличие на алкохол и пудра захар, НАЛИ ТАКА МУШМОРИЦИ..............
15
6
 
20
 
! Отговори
123 преди 6 години
Лошо няма, писнало ми е тотално от разни дрогарчета. Ако може и да ги заключат някъде и да изхвърлят ключа, най-добре.
14
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По принцип няма лошо да има контрол на пътя.Дразни ме, като в 2 през нощта застанат буквално след остър завой, в храстите, да причакват на малоумно ограничение "40", оставено там отпреди 30 години и ти вземеш, че минеш с 52км/ч... ау, хванаха най-големия престъпник, разбирате ли...А да не говорим, че има места където редовно се превишава с далеч повече и е далеч по-опасно. Да кажем на входовете на населени места. А там "дебнат" ли? Не, щото няма храсталаци... Да взема да засадя ли?!?
13
2
 
26
 
! Отговори
Честен преди 6 години
Бедност, бедноооооооост!Въпроса с бензина го решиха полицаите в Павликени - в туби и в къщи!Сега се решава и проблема с тутуна: Спираш - изпушвате една лула на мира - и по-живо по-здраво.
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очаквам автомобилите да имат нов вид арт боядисване, в стил нощен камуфлаж ,то антирадара вече е отживелица.При положение ,че има вече термални камери за телефон ,колко му е нощно виждане за автомобил.Вярно ,че трябва да е ХД ,че да има някаква си стоиност в съда,но все пак трудно може зелено петно и мъгла да доказват нещо.То вярно замяза на нещо странно между лов и воина, това по пътищата.
11
1
 
20
 
! Отговори
Ристу преди 6 години
До 6: Тестът за бременност е бинарен и има две положения - бременна-небременна, да-не, една чертичка-две четички, докато тестът за алкохол в кръвта дава точна стойност и тя може да приема стойности от нула до някакво положително число, но не и отрицателни.
10
3
 
34
 
! Отговори
Полицая преди 6 години
Тези мерки с мобилните камери,освен да пълнят бюджета,не знам какво друго ще постигнат. Осезателно намаляване на ПТП-тата няма,а хвърлиха един куп пари за да може мишоците да се крият по храстите и да снимат и смъкват кожата на изстрадалия българин!
9
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може да караш кола като си пушил трева!За затвора си даже ако ходиш пеш и те хванат, хеле пък ако караш си като боец от Ислямска Държава!От ислямските убийци пушещи хашиш (хашишини) идва английската дума за убиец - assassin.
8
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази сутрин, на път за работа, пред мен кара една патрулка. И не щеш ли, на светофара, докато чакаме да стане зелено, гледам от ауспуха излизат бели облачета! После като тръгна изчезнаха, но си е притеснително. На моята над 20 годишна дизелова кола без катализатор, нищичко не се вижда от ауспуха! Колеги са ме гледали докато карам - и те не са видели нищо.Дали да не сигнализирам на Фандъкова за патрулката?
7
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие така и не разбрахте, че със тия социопати, вместо полицаи, нищо не става, каквото и да правите!
6
0
 
38
 
! Отговори
Дам преди 6 години
Бургас ми е Колумбия ;)
5
4
 
33
 
! Отговори
:-) преди 6 години
Щом теста за бременност може да е отрицателен, значи и резултата от кръвния тест може да е отрицателен. Виж резултата от теста по интелигентност няма как да е отрицателен! Макар опитите да не са спрели...
4
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес, с тия римувани заглавия сте смешни. И нека само отбележа, че нямам предвид забавни. Има съществена разлика между това да си забавен и това да си ***.
3
1
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът е, че на некадърнищите в КАТ им е разпоредено да пълнят хазната с ел. фишове по хранилките (стоянките), вместо реално да работят за пътната безопасност.Изплющял се на някоя права отсечка с безумно ограничение, вместо да отиде някъде, където на пътя е пълен хаос.