Османският блян на Ердоган: Нови граници на Балканите

Георги Димов: Ердоган иска да възстанови империята
10 дек 2017 14:34,
301


С искането на турския президент Реджеп Ердоган за ревизия на Лозанския договор от 1923 година се цели ревизия на границите на ЕС с Турция и суверенитета на Гърция и България. Това коментира пред Bloomberg TV Bulgaria бившият генерален консул в Одрин Георги Димов.
Още по темата


Ердоган и управляващият елит Турция изповядват ислямистки национализъм или национал-ислямизъм.

"Те искат да бъде възстановена Османската империя“, добави гостът в студиото.

След адекватната, по мнението на Димов, реакция от страна на българското външно министерство, държавата може да предприеме и други действия – като например да забави приемането на акредитивните писма на новия турски посланик у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
3
 
19
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Понеже Аз искам пълното изтребление ,разграбване и унищожение на Турция ще се радвам ако Ердоган преведе в действие пъкления си план!
193
0
 
10
 
! Отговори
СУПЕР анонимен преди 6 години
До АнонименЩо Решетников, бре джанъм? Направо МОСАД и ЦРУ! Естествено - по твоята проста, простовата и промита ЛОГИКА! Османско-ислямско-турски синтез и апотеоз. Върха на сладоледа. Само че САМО вие ще си го смучете и лижете. Анладън мъ?
192
5
 
14
 
! Отговори
ABC преди 6 години
Аз пък искам да се възстановят границите, определени от Санстефарския мирен договор! Той много по-справедливо определя границите на България, включвайки по-голямя част от българското население в държавата ни! Живо месо са орязали после от България Великобритания и Австро-Унгария, страхувайки се от голяма славянска държава! И пак подкрепили Турция, дето довчера клала българите!
191
3
 
7
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
До *** вън!Турция я тресне 11.1% по скалата на GDP
190
4
 
5
 
! Отговори
Тежък Сокол преди 6 години
Ако не вярваш на мен питай гърците, те знаят.---------------------205 Какво знаят гърците . Кипър никога не е бил член на НАТО, нито тогава , нито сега . И се научете , че Кипър и Гърция са две отделни държави както например Германия и Австрия или България и Македония.
189
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЗозоАко си бяхме държали за рашките, фесовете никога нямаше да си помислят за родопите, *** умници като теб, дето създават конфликт и напрежение с рашките ни доведоха до този момент.И като казвам да сме се държали за рашките имам предвид да не се конфронтираме с тях да не ги заплашваме и да ги подкрепяме до колкото можем, а сега ще гледаш ако нещо стане смелчаците от НАТО какъв джобен тенис ще си играят докато ни гледат саира.Ако не вярваш на мен питай гърците, те знаят.
188
8
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
По примера на ловърът си Путин, Ердоган иска да освободи Родопите. Да прати любезни хора с фесове и както си му е реда по путински да организира "референдум". Айде сега пак да скочат *** да пишат Крим е руски... дрън, дрън!
187
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Петолъчки,докато сте в ЕС няма кой да ви бута границата !!!!
186
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добро утро,комунисти !Поздрави от европейска България !Тръгвам за работа,а вас оставям да дежурите във форумите,знам,че не работите и чакате БКП и Путин да се завърнат и отново без труд да се получава !Чакайте ги и се оплаквайте,че сте на прага на бедността в ЕС !Лек и спорен ден Ви желая.....и пишете на кирилица ,)
185
2
 
14
 
! Отговори
Бай Тодор преди 6 години
На 29.05. да стягате куфарите и към Анадола. Който иска да остане си харесва църква в която да се върне към вярата на дедите си,пече си една свинска,вратна пържола и си запазва час при д-р Енчев за присаждане на кожичка.
184
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 205 Путин изменя граници ,подкрепяйки руския етнос който е мнозинство в Крим и Донбас.Дори имаше и референдум!Проблемите в Абхазия и Осетия за Грузия започнаха още по времето на СССР.Хората в тези области не признават Грузия ,като своя държава и повечето желаят да са републики в Русия.Ердоган иска промяна на границите в Гърция и България в райони ,където няма или са малцинство турците.
183
6
 
17
 
! Отговори
Рязаните вън! преди 6 години
Дано Турция я тресне 11 по Рихтер и никога повече не чуем нищо за това сборище на нискочели ***.
182
21
 
5
 
! Отговори
путеноиди преди 6 години
до сега подкрепяхте Путин че варварски изменя граници. Анексира чужди територии. Ами Ердоган ако реши да анексира България.??!?!?! Само да спомена Че Крим е под руско иго само 250г , а България е била 500г под турско ...... Май Турция ще има двойно самочуствие че България е османо-турска провинция?!?!?
181
0
 
15
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Ердоган и управляващият елит Турция изповядват ислямистки национализъм или национал-ислямизъм. ==================А добрутро! Да Ви налея ли кафе??
180
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция беше изгонена напълно от Балканите преди 100 години,след Балканската война.Обединените сили на България,Сърбия,Гърция,зад които седеше Русия,постигнаха зашеметяваща победа.Окончателната граница минаваше на 50 км.западно от Истанбул,т.е. Турция вече я нямаше на Балканите.Единствено неадекватността на българския цар Фердинанд я спаси.Той нападна съюзниците си Сърбия и Гърция за да вземе още територии.Турската армия без съпротива напредна до сегашната граница,прогонвайки 200хил.българ.насел.
179
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да,да,ще има нови граници на Балканите.Но Турция няма да фигурира в тях!
178
2
 
7
 
! Отговори
муспи преди 6 години
За жалост, в края на времената, Стамбул ще се върне в християнски ръце, защото лют враг от север - каф? му сеф$*** и сик$ир боку, ще избие правоверните до крак! - Баш Пророка Паша Ефенди Султан моамеД.
177
2
 
25
 
! Отговори
extremist преди 6 години
НАМЕРЕНИЯТА НА турския султан СА ЯСНИ ОТДАВНА; ВСЕ ПАК ЕДИН КОМПЛЕКСИРАН ЧЕРЕН ТУРЧИН С НЕ МНОГО ИНТЕЛЕКТУАЛЕН БАГАЖ НЯМА КАК ДА ГИ СКРИЕ. ПРОБЛЕМА Е ЧЕ БЪЛГАРИЯ НЯМА БОЕСПОСОБНА АРМИЯ И ПРОДАЖНИЯ ПАРЛАМЕНТ ПОЗВОЛЯВА НА ердоглъм ДА ИМА СВОЕ ЛОБИ И ПОЛИТИЧЕСКО ВЛИЯНИЕ. ВИНОВНИТЕ ЗА СЪСИПВАНЕТО НА АРМИЯТА НИ СА ИЗВЕСТНИ, ГРАНИЧНАТА ОГРАДА СЪЩО СЕ ЗНАЕ КОЙ Я БУТНА. ООН, ЕС И НАТО ПОЗВОЛЯВАТ НА султанчето ДА СИ РАЗИГРАВА КОНЯ И ТОВА ДОСТА ГОВОРИ ЗА "ДЕМОКРАЦИЯТА" И "ОТСТОЯВАНЕТО НА ХУМАННИ ЦЕННОСТИ"
176
0
 
1
 
! Отговори
qwerty преди 6 години
Кой е тоя ***,дето под всяка статия го повтаряте.
175
5
 
16
 
! Отговори
до крив ятаган преди 6 години
Ако застанеш със истенскте си имена ти гарантирам че до седмица щте ти се изкреви мюсюлманската тенджера!