Руски танкери доставят гориво на КНДР?

Това твърдят западни източници от областта на сигурността
Обновена: 30 дек 2017 10:40 | 30 дек 2017 09:13,
315
Руски танкери доставят гориво на КНДР?
Снимка: Архив, Reuters

Руски танкери са доставили гориво на Северна Корея поне три пъти през последните месеци чрез прехвърляне на товари в морето, заявиха западноевропейски източници от областта на сигурността, цитирани от Ройтерс.

Продажбите на петрол или петролни продукти от Русия, която е вторият по големина петролен износител в света и има право на вето в Съвета за сигурност на ООН, нарушават санкциите на ООН, заявиха източниците.

Прехвърлянията през октомври и ноември показват, че контрабандата от Русия за Северна Корея се развива към зареждане на товари в морето, след като Ройтерс съобщи пред септември, че севернокорейски кораби плават директно от Русия за КНДР.

"Руски плавателни съдове са извършили в няколко случая тази година прехвърляния на нефтопродукти на севернокорейски плавателни съдове в нарушение на санкциите", каза един от източниците, пожелали анонимност.

Друг източник, който потвърди съществуването на търговия на гориво от кораб на кораб между Русия и Северна Корея, заяви, че няма доказателства руската държава да е замесена в извършените напоследък прехвърляния.

"Няма доказателства това да е подкрепяно от руската държава, но тези руски плавателни съдове осигуряват жизненоважни доставки на севернокорейците", каза той.

Източниците се позоваха на военноморска разузнавателна информация и сателитни данни.

"Плавателните съдове осъществяват контрабанда на руско гориво от руските далекоизточни пристанища за Северна Корея", каза един от източниците.

Северна Корея разчита на вносно гориво, за да поддържа своята изпитваща затруднения икономика. Пхенян също така има нужда от петрол за своите ракетни и ядрени програми, които според САЩ заплашват мира в Азия, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
37
 
! Отговори
Сащ терористи преди 6 години
В освободените от ИД градове,армията на Сирия открива огромни складове с американско оръжие....
26
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално е да им пращат. Те краставите магарета през девет баира се надушват едно друго.
25
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп, Нетаняху, Юнкер, Меркел, английския дърт вампир - терористи
24
2
 
31
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Путин ясно се изрази преди дни, ако САЩ започнат да доставят оръжие на Украйна, Русия ще доставя отбранително такова на Северна Корея.
23
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и САЩ не трябва да помагат и да снабдяват ислямска държава с оръжие, но го правят.
22
5
 
27
 
! Отговори
Браво преди 6 години
Защо да не доставят,всяка страна си гледа интересите сега трябва и оръжие да им доставят,за защита от държавата терорист САЩ.
21
5
 
25
 
! Отговори
681 преди 6 години
Ние пък прехвърляме оръжие на ИДИЛ с "пресипване" в САЩ...
20
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По времето на Тодор Живков нямахме тоалетна хартия и банани с днес в ЕС при ГЕРБ имаме тоалетна хартия и банани. Българите никога не са живяли толкова добре както в ЕС под управлението на ГЕРБ.
19
35
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин, Ким, Асад - световните терористи !
18
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другаре журналисти, по времето на бай Тошо щехте да си доучвате в некое вечерно училище, докато денем карате тролей за софийско жителство.Въпросителни изречения в българския език се образуват с помощта на частицата ЛИ, а не само с въпросче.Вие, обаче, съзнателно пропускате частицата ЛИ, с което целите заглавието да изглежда като факт, а не като въпрос !!! С което пък се стремите да манипулирате общественото мнение, а в конкретния случай да очерняте Русия.Сефте, както се казва!
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един източник сьобщава, че хората в Северна Корея гладуват и пенсионерите ровят в кофите за огризки от храна.
16
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А евроатлантическа България по нареждане на по-старшите партньори от Вашингтон доставя оръжия на Ислямска държава.
15
20
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Хора, света не е само черно и бяло. Относно КНДР: вече и бебетата разбраха, че една цяла държава е заложник на интересите на СССР и КНР. СССР се промени но интересите са същите. С две думи ... КНДР и кучето в двора на Путин и Китаеца .. не се сещам името му.Кой раздели Корея ... китайците и руснаците. Една обединена Корея ще бъде трън в очите на китайците в икономически аспект. Да не мислите, че Кимчо сам си е направил ядрените оръжия и ракетите !!!
14
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не само петрол а и химическо оръжие, предполага друг източник от областта на сигурността.А един друг източник, пак от сигурността, предполага, че Ким Чен Ун яде деца на закуска
13
33
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е само ново доказателство, че Русия е основният поддръжник на световния тероризъм.
12
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами защо не идат да ги потопят?
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че кой друг ако не те , до като има противопоставяне между великите сили ще има напрежение в света ,а по малките държави ще го чувстват все повече и повече
10
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имат - доставят!
9
3
 
33
 
! Отговори
ss преди 6 години
и Кво? Значи едните може другите НЕ ?! Голямо реване голямо нещо ! От не ревахте когато тонове и тонове оръжие бяха изптратени в либия,ирак,сирия ? и там имаше ембарго ама щом са нащи значи може ! Нито ми пука ни за сащ ни за русия просто ми писна от платени статии на "нашите" репортери които заприличаха на *** ! дано да дойде видов ден и да си получат заслуженото !
8
8
 
3
 
! Отговори
село преди 6 години
До Наташа Картошкивземи се в ръце....