МВР за шестимата убити: Цинично престъпление без аналог у нас!

Изключва се версията за убийство и самоубийство
Обновена: 3 яну 2018 18:49 | 3 яну 2018 18:48,
187
МВР за шестимата убити: Цинично престъпление без аналог у нас!
Снимка: архив Reuters

Шест са жертвите на убийството в Нови Искър, изключваме версията за самоубийство. Това каза  Борислав Сарафов, директор на Националната следствена служба във връзка с шесторното убийство в Нови Искър

"Става въпрос за шесторно убийство. Изключвам версията за самоубийство на някой от убитите. Категорично става дума за убийство. Всички са убити с огнестрелно оръжие, не с един, а с множество изстрели“, обясни Сарафов.

Той уточни, че оръжието на убийството все още не е намерено и заподозрян до момента няма.

"Касае се за изключително тежко престъпление, извършено с изключителен цинизъм и дързост. Лично бих го определил като престъпление без аналог поне в най-близката ни история", обясни Сарафов.

Сарафов изброи имената на убитите: "Неделчо Юнаков, роден 1976 г.; Георги Юнаков, роден 1998 г. – син на Неделчо; Еленка Бурджиева, родена 1945 г.; Нанси Иванова, родена 2001 г.; Боби Иванов, роден 1999 г. и Кети Кюхова, родена 1973 г. Всички са убити с огнестрелно оръжие – не с по един, а с множество изстрели", поясни той. Дали става дума за едно и също оръжие ще стане ясно след като приключат назначеното по делото експертизи.

Още по темата

Имотът, в който е станало престъплението е притежаван от убитите отскоро, МВР ще провери бившите собственици и имало ли е проблеми с прехвърлянето на къщата. Ще проверяват и дейността на убития Неделчо, който вероятно се е занимавал с търговска дейност или кухи фирми, които "чистят" ДДС.

"Както съдебно-медицински, заключенията по които всеки момент ще бъдат представени, така и трасологически експертизи, балистични и т.н. Предстои много работа – лабораторна, по анализи, на веществени доказателства, биологични, дактилоскопични и т.н.", каза още Борислав Сарафов и добави, че към момента все още не е установено и намерено оръжието на убийството.

"Направени са изключително прецизни процесуално следствени действия както статичен оглед на местопроизшествието, така и динамичен. Не е намерено оръжието на убийството", заяви Сарафов.

На въпрос какви са доказателствата, че всички са убити и няма самоубийство, Сарафов
коментира: "По начина, по който са установени телата, по начина на попаденията на изстрелите, защото никой не се самоубива с 3-4 куршума и в крайна сметка в гръб. Когато някой се самоубие оръжието обикновено е на място".

На въпрос какви са версиите, Борислав Сарафов поясни, че се работи по множество версии.

"Убийствата са извършени в нощта 31 декември срещу 1 януари. Това е времето на настъпване на смъртта на всички. Повече подробности и точния час на всеки един за да можем да установим кой е убит първи и кой последен ще можем да уточним след приключване на съдебно медицинските експертизи", добави той и обясни, че целият ресурс на Прокуратурата и МВР е впрегнат, за да се стигне до извършителя.

МВР днес са извършили огледи и по светло, използвано е следово куче, което е отвело полицаите до джипа и трупа на Кети. Продължава огледът в къщата, търсят се следи и гилзи.

Работи екип на Института по психология, те ще изготвят психопрофил на евентуалния извършител.

"Убийствата с са извършени в нощта на 31 срещу 1 януари", каза Борислав Сарафов. Точният час на смъртта на всеки един ще уточним след като приключат съдебномедицинските експертизи. Работи голям екип от прокурори, разследващи полицаи и оперативни работници.

"Утре ще дадем още информация", обеща шефът на Националната следствена служба. Колегите от щаба работят по горещи следи, разпитват свидетели. Това е казус, който касае обществото. Няма да крием информация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още по темата: нови искърубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 146Майката е отвлечена ден-два пред убийството на останалите.Както и да е явно са завлекли някой с много пари.И още, говорим за убиййци а не за убиец.Поне трима са били. Няма как един човек да гони по етажитетолкова хора. Иначе поне един-двама щяха да са застреляни на двора или по улицата.М/у другото малко ми е съмнително това да е работа на българи.
139
3
 
5
 
! Отговори
До 144 преди 6 години
Не съм ги гледал, не съм в бг. Но според мен мн вероятна версия е тази, която съм писал по-долу. Така има резон жената да е убита на друго място, отвела е убийците до мястото където е било скрито нещо и след това са я убили. Бащата може би единствен е оказал съпротива и понеже я здрав българин не се е предал лесно, та затова е на решето. А синът явно е причината за трагедията, другите са косвени жертви, но както казах вече няма значение, да почиват в мир
138
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 141Това което казва 104 го казаха по БТВ във вечерните новини.Става дума за много пари, явно.
137
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Цинично престъпление без аналог у нас!"Страхотно умозключение!!Бравус!Как не се сетихме.
136
2
 
7
 
! Отговори
1 преди 6 години
Може и да греша, но всички са познавали убиеца си, дори и кучето/за да има контролен в главата/.
135
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако това което пише 104 е вярно, то най-вероятно момчето е взел/намерил/присвоил нещо скъпо или голяма сума пари(оставени за сделка например), споделил е с мащехата си и са скрили парите в тази вила където жената е намерена. И така нещата се връзват, намерили са го, баща му го е повикал и след това трагедията е настъпила, безе свидетели... Мир на душите им, толкова политици изкрадаха народни пари но са живи и здрави
134
2
 
1
 
! Отговори
До 104 преди 6 години
Това явно е информация от колегите на момчето, ако не е фейк нюз. А като бе се е върнал, колегите му не се ли са усъмни ли че нещо лошо се е случило, бе са ли го търсили, не са ли сигнализирали на полицията!?
133
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Moeto mnenie e che tozi Cacarov ne si razbira ot rabotata. Bog da pazi Bulgaria ot tozi glaven prokuror i negovata '' rabota ''. Ne moze li da bade smenen ot prokuror, koito moze da raboti kato takav, a ne da se mazni na Borisov. Nali sadebnata i izpalnitelnata vlast ne trqbva da sa dupe i gashti. Zashto si mislite che bulgarite sa *** i cql zivot shte vi traqt postanovkite be debeli vratove s plitki umove?
132
4
 
30
 
! Отговори
амаркорд преди 6 години
През 2001 г. една луда уби детето си преди изборите.После таксиджиите блокираха центъра на София и искаха оставка на "мавъра Костов".Не че той не беше за бой защото хариза икономиката на кадесари и комунисти,а Нефтохим на руснаците...Къде са сега протестите?Къде са възмутените морални бакшиши?А къде са нормалните хора в тази държава?Тук демокрацията още не се е състояла...
131
2
 
9
 
! Отговори
Xxx преди 6 години
Цялата работа ми се струва много откачена 😏
130
2
 
29
 
! Отговори
Китов преди 6 години
"Всички са убити с огнестрелно оръжие, не с един, а с множество изстрели"Цацката вчера какво се обясняваше как били убити с по един изстрел? Тез хабер си нямат какво става.
129
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бъхтят се мафиотски кланове и избиват до десето коляно. И става дума за много пари. Мъжът се е занимавал с тирове. Какво може тайно да се пренася с тирове?
128
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая планета има нужда от масова чистка. Много лош материал се е нароил.
127
3
 
10
 
! Отговори
zorka преди 6 години
Ako nqkoi e zgazil luka shtqha da ubiyat samo nego ! Tuk se celi splashvane na drug dalech po vajen subekt chrez ubiistvoto na negovi hora vavlecheni v mrasniya biznes ! S edna duma kazvam ti dashte ,seshtay se snaho !
126
14
 
36
 
! Отговори
версия преди 6 години
Ако не хванат убиеца може да падне правителството!
125
3
 
8
 
! Отговори
ayshe преди 6 години
M-tel dali li sa info za vsichki mobilni ustroistva koito sa bili v kletkata po tova vreme v ramkite pone na mesec ?
124
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според мен е наемен руски специалист в областта гърмежи.И сигурно вече е извън територията на ***.Сега очакваме някаква версия от нашите следователи.Или те само броят трупове и събират гилзи?
123
11
 
9
 
! Отговори
отиде вота преди 6 години
Санитари, лекарства, Нинова, протести .... май работата се размириса.Трябва да наблюдаваме действията на Нинова и Румен.Това може да е канал за започване на въоръжена борба. Спомняме си как стана във Грузия.
122
3
 
3
 
! Отговори
jeni преди 6 години
Glavorezite otkade sa znaeli che shte sa vkashti nujnite mu hora tochno na praznika , moje i da sa bili ,,gosti,, .....!
121
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 122 Мхм...направо се е опитала да избяга, затова след дълго зловещо преследване тя не отива в града, а в гората за да я убие насаме? Миахахахаххахаха