Сблъсъкът Москва-Вашингтон... следва продължение

Все по-малко ще стават точките на разбирателство между тях
4 яну 2018 13:50, Екип на Bloomberg
36
Сблъсъкът Москва-Вашингтон... следва продължение
Снимка: Bloomberg

В отношенията между Русия и САЩ се наблюдават много интересни тенденции. На първо място в Руската федерация предстоят избори за президент, които очевидно Путин ще спечели. Във вътрешнополитически план авторитетът на Путин изключително много нарасна, като той ще използва този си авторитет, за да възвърне на Русия статуса на глобална суперсила, равностойна на САЩ.

Това коментира в  "Светът е бизнес" по Bloomberg TV Bulgaria специалистът по международна сигурност, преподавател в НБУ и бивш зам.-началник на военното ведомство Румен Кънчев.

"Що се отнася до икономиката на Русия, там има една нова тенденция. През 2017 БВП на страната бележи 1,3% ръст, като тенденцията се очаква да се засили през 2018. Тоест може да се каже, че Русия излиза от икономическата рецесия", посочи още Кънчев, посочвайки и друг фактор – засилващата се роля на Москва в Близкия Изток. Очаква се и Кремъл да продължи с усилията си да не позволи на Украйна да се ориентира на Запад.

Тенденция на модернизация на армията – сходна тенденция както в Русия, така и в САЩ.

"Тези тенденции показват, че най-вероятно геостратегическото напрежение между тези две държави ще се изостря, като точките, в които може да има съгласие, ще стават все по-малко", прогнозира експертът.

Вижте повече във видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
La France преди 6 години
Няма САЩ, няма Русия.Франция е номер едно!Най-великата европейска страна и най-великата цивилизация! Vive la France!
29
4
 
1
 
! Отговори
BG преди 6 години
Както им го каза Рейгън "Руснаци, както я карате ще ядете пушки ". Как не съм чул, един русофил да е кандидаствувал за руска виза, а чакат пред посолството на САЩ. Има нещо збъркано в тези хора. Не разбрах синът на техният лидер в Москва ли е или в .......
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като почнат да падат ядрените бомбиот развитата икономика ще останатмного руини , ако изобщо нещо остане .
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Aмерикашките спечелиха много червени палци надолу .
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След сблъсъка Москва: продължаваме напреТ!!!
25
5
 
8
 
! Отговори
нерърпелив преди 6 години
Айде бе! Скучно ми е!Няма ли да плювате още по Русия и Путин?!
24
3
 
14
 
! Отговори
RE: преди 6 години
До Анонимен"В Русия наркоманията..."Добър опит информационни боецо! Но кунгфуто ти е слабо!Та тая година в кой щат узакониха марихуаната?С тия низки приходи как руснаците ни изкупиха черноморието?С тая непрозвждаща икономика ка оцеляха въпреки санкциите?явно четеш ръководството отпреди берлиската страна - искай ново :):)
23
7
 
10
 
! Отговори
500% КПД преди 6 години
С икономика равняваща се на 5% от американската прявят в световен мащаб същото като краварите.И то какво излиза? Краварите са егати и куците разсипници!:):)
22
5
 
15
 
! Отговори
реално преди 6 години
До USAЗелената толетна хартия реално е без стойност като става дума за интелект и военни технологии. Оттам ти иде заблудата :):)
21
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във вътрешнополитически план авторитетът на Путин изключително много нарасна, като той ще използва този си авторитет, за да възвърне на Русия статуса на глобална суперсила, равностойна на САЩ..С икономика равняваща се на 5% от американската ли? Хахахаха....
20
3
 
13
 
! Отговори
Черно на Бяло преди 6 години
Я!Как се осмелихте да пуснете едно нещо нормално след толкова Fake News ?!?Пропуснали сте да отбележите че краварите не умеят да губят с достойнство и ще се опитат да предизвикат пак някоя война.
19
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изберете Американските комунисти. Те са по добри от руските. Важното е да си останете наши роби, но роби с ентусиазъм и дръзновение.
18
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е на водещо място в света по брой на гейовете. Особенно като се налочат с водка или бояришник не знаят с мъже или с жени си лягат. Но руската власт го прикрива защото вчерашните болшевики станаха богобоязливи православни ристиени (не обръщайте внимание на мавзолея на Улянов).
17
9
 
8
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Само ГЕРБ! Мачкай Бойко комунистите!***/2E5MaVd
16
6
 
20
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Руските политици са много по културни и предвидими за разлика от рижия американски надут пуяк.
15
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Русия болните от ХИВ и СПИН са колкото в африканските страни. В Русия Медведев каза на пенсионерите: "пари за няма, но вие се дръжте". Русия е изостанала културно, духовно, цивилизационно, икономически, политически, социално и морално! А нашите *** ни бутат към тази страна!
14
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Русия наркоманията е истинска епидемия още от 80-те! В Русия има много повече наркомани на глава от населението от колкото в "деградиралия Запад" и това всеки може да го провери. Руските заплати са кажи-речи на едно ниво и дори по-малки (заради рублата) от колкото в България (най-бедната сграна в ЕС). Смешно е дори да се правят сравнения между стандарта в САЩ и Русия. А това че САЩ нищо не произвежда..смях! вижте си телефоните и операционните им системи. IOS, Андроид, Майкрософт. Само пример.
13
13
 
12
 
! Отговори
**** преди 6 години
До-usa:Вярно е,че неможе да има сблъсак между,Русия и сащ,защото стадото с 700 миларда,както си го написал ти,нищо не са създали,а карат с оръжията от преди 30 години,а Русия с 10 пъти по малък бюджет,си обновиха всичките оръжия,и превъзхождат по въоръжение краварника .
12
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако отключат новите технологии и с тях заменят петрола и нафтата, първо падат американците, тъй като икономиката им е енергоемка, и стъпила на фалшиви основи, които скоро ще бъдат издърпани.
11
5
 
5
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Все едно и двамата живеят на различни планети, а не на една обща земя. Бива малоумие да режат клона на който седят ама чак пък толкова.